Tim Cook urcă pe scena evenimentului oficial MacBook și spune că tehnologia trebuie să fie accesibilă pentru toată lumea. Dar nu vorbește despre preț, ci despre soluțiile de accesibilitate pentru persoane cu handicap. Șeful Apple laudă iPhone 7 și reamintește de actualizarea software pentru 7 Plus care îmbunătățește performanțele foto.

apple-macbook

Sursa: Apple

De asemenea, iOS 10 este “cel mai bun sistem de operare mobil”, deși în ultimele zile am auzit numai despre numai bug-uri software – am și experimentat unele…

Tim Cook a prezentat review-uri pozitive pentru iPhone 7 și camera sa foto, iar acum a trecut la laudele aduse Apple Watch, inclusiv modelelor lansate în colaborare cu Nike pentru pasionații de sport. Trece acum la seria de produse noi.

Apple TV

Există acum 8.000 de aplicații pentru Apple TV și o mulțime de jocuri video, va fi lansat Minecraft pentru Apple TV. Au reorganizat aplicația pentru TV și video, vezi pe lângă video – meciuri sau emisiuni TV și un flux de Twitter pe hashtag-uri sau de pe Periscope.

Noua aplicație se numește TV, se poate folosi și pe iPhone sau iPad, nu doar pe Apple TV. Fac un demo live cu aplicația nouă, “unified experience”. Este un punct unic de acces la conținut, dar de asemenea învață preferințele tale. Aplicația are acces direct la HBO Go, Hulu și alte servicii noi, filme din iTunes, emisiuni TV și meciuri. Cred că aplicația se instalează când ai activat Apple TV. Aplicația va fi lansată cu un update de software pînă la finalul acestui an. Te autentifici cu contul de operator pentru a avea acces la canale TV și filme. În prezentare aveau aplicația TV instalată deja pe iPad. Evident, există integrare cu Siri pentru a da comenzi vocale să ruleze serialul favorit sau emisiunea urmărită.

Noul MacBook Pro

Și aici, au lansat “cea mai bună versiune OS din istorie” și reia prezentările de la lansarea Mac OS. Acum peste tot se acceptă Apple Pay, inclusiv pe diverse site-uri. Siri poate căuta fișierele dorite chiar pe hard-disc. Tim Cook crede că imită prezentările lui Steve Jobs, dar se pierde în detalii.

Sunt 25 de ani de la lansarea Apple Powerbook, un produs care a redefinit portabilitatea. Primul cu tastatură definită și touchpad, iar apoi au continuat pe linia asta cu “primul laptop” pe diverse categorii.

Se confirmă oficial acum banda de ecran touchscreen plasată peste tastatură. Sunt modele de 13 și 15 inch și au mufă de căști 3.5 mm jack 🙂

Sunt cele mai subțiri laptopuri Macbook Pro, cu carcasa și șasiul din metal, cu mufe USB 3.1 Type-C, un touchpad de două ori mai mare, cu tehnologie Force Touch, cu recunoașterea gesturilor.

Banda touch înlocuiește după 45 de ani tastele F1 – F12 de la computere. Aceste taste sunt din 1971 de la primele modele IBM, iar acum este un ecran multi-touch pe toată suprafața de peste taste, Touchbar. Are inclusiv un senzor de amprentă, similar cu cel de pe iPhone, care poate fi folosit pentru plăți. Toate achizițiile sunt confirmate rapid prin amprentă. Are inclusiv un buton pentru activarea Siri.

Touchbar reunește toate short-cut-urile dintr-o aplicație. Deschizi Mail și are o mulțime de sugestii, inclusiv autocomplete și sugestii de nume, emoji și altele. Deschizi altă aplicație, are alte short-cut-uri și comenzi pe care le poți activa direct de pe bară. Poți naviga printre poze și dacă identifici ce vrei să vezi dai click și arată poza sau dă play la film – face derulare și așa mai departe.

Dacă un Macbook are mai mulți utilizatori – acasă de exemplu – pui degetul pe senzor și apare instant contul tău. De asemenea, dezvoltatorii de aplicații vor putea activa Touchbar pentru aplicațiile lor.

MacBook Pro de 15 inch are procesor quad-core Intel Core i7, apoi memorie RAM pe 2133MHz, grafică mai puternică Radeon Pro, SSD super-rapid, nou design termic pentru răcire și pentru eliminarea zgomotului.

Modelul MacBook Pro de 13 inch merge și cu procesor dual-core Intel Core i5, dar versiunile de top au procesoare Core i7.