Laptopurile convertibile au fost tot timpul pe lista mea de modele pe care le urmăresc pentru o eventuală achiziție sau la reviewuri, mai ales de când la începutul pandemiei am început să folosesc un ZenBook Flip UM462. Mi-a plăcut întotdeauna ideea de libertate adusă de produsele care îți permit să faci mai multe lucruri plătind o singură dată.


Detalii tehnice Flip S UX371

Ecran: 13.3 inch, OLED, 3840×2160 px, 400-nits, glossy, touchscreen
Procesor: Intel Core i7-1165G7 10th gen
GPU: Intel Iris Xe Graphics
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 1TB  SSD NVMe
Dimensiuni: 305x211x13,9 mm
Greutate: 1,2 kg
Baterie: 67Whrs
OS: Windows 10 Pro
Tehnologii: WiFi 6, Bluetooth v 5.0,  USB Type-C
Preț: 8.199,99 lei

Lansarea ZenBook Flip S UX371

ASUS a lansat acum ZenBook Flip S UX371, după ce în urmă cu vreo lună de zile a anunțat UX363. Și acest model nou poate funcționa ca un laptop normal, poate sta așezat sau poate deveni o tabletă cu diagonala de 13,3 inchi datorită ecranului tactil, acoperit cu sticlă. Tabletele cu ecran mare sunt aproape imposibil de găsit în magazine, utilizatorii nefiind dispuși să cumpere mai multe modele doar pentru a acoperi anumite momente din viața lor când ar s-ar potrivi una sau alta.

ZenBook Flip S UX371 poate fi un laptop pe care să lucrați zi de zi pentru că este foarte ușor, iar seara, când ajungeți acasă, puteți sta liniștit, întins în fotoliu pentru a verifica email-ul și rețelele sociale pe care sunteți activi. Noul convertibil de la ASUS oferă o serie de avantaje clare, iar primul dintre acestea, care iese în evidență din primul moment, este ecranul.

Vorbim un panou OLED 4K UHD cu margini foarte subțiri, acoperit cu sticlă. Ecranul este tactil și poate fi controlat cu degetul sau cu un stilou electronic dacă preferăm modul tabletă.
Ecranul tactil cu rame NanoEdge reproduce culori cât se poate de fidele și are validare PANTONE pentru acuratețea cromatică. Panoul oferă o acoperire de 100% a spectrului DCI-P3, fiind certificat VESA DisplayHDR 500 True Black pentru nuanțele profunde de negru și contrastul său ridicat. De asemenea, este certificat TÜV Rheinland pentru grija manifestată pentru ochii utilizatorilor. Dacă lucrați în mod obișnuit cu laptopuri ieftine, cu ecrane șterse, UX371 o să surprindă cu atât mai mult.

Alte funcții interesante

Opțional puteți achiziționa ASUS Pen 2.0 (SA201), un creion electronic activ, cu 4096 de niveluri de presiune. Utilizatorii talentați vor putea crea adevărate opere grafice cu ajutorul acestui stylus. Pentru noi ceilalți, stylusul ar putea fi doar un instrument de precizie, care ne ajută să navigăm mai ușor prin Windows 10 atunci când folosim portabilul în modul tabletă. Stylusul are o autonomie de până la 12 luni.

Ecranul este articulat de corpul laptopului cu ajutorul balamalei 360° ErgoLift, ce este acum mai puțin voluminoasă. Balamaua a fost supusă unui număr de 20.000 de cicluri închidere/deschidere pentru a-i garanta funcționarea corectă pe întreaga durată de viață a laptopului.

ASUS ZenBook Flip S UX371 este bazat pe un procesor Intel Core i7 din generația a 11-a și grafica integrată Intel Iris Xe, combinate cu până la 16 GB de RAM și un SSD PCIe 3.0 x4 de până la 1 TB. Tastatura se întinde din margine în magine iar ASUS NumberPad 2.0 are funcție duală ce integrează pe lângă suprafața tactilă o tastatură numerică iluminată cu LED. Surprinzător este faptul că touchpadul funcționează chiar și atunci când este activată tastatura numerică. Videoconferințele sunt susținute de camera webcam cu infraroșu IR cu suport pentru Windows Hello și microfonul cu sistem de anulare a zgomotelor, care asigură o reproducere clară a vocii.

ASUS declară că acest laptop are o autonomie de până la 15 ore și cert este că trebuie să supui laptopul la sarcini serioase pentru a sesiza descărcarea bateriei. Pe lângă autonomia mai mult decât suficientă, ASUS a implementat un sistem de reîncărcare rapidă, ce permite atingerea unei capacități de 60% în doar 49 de minute. Laptopul se încarcă prin portul USB-C la care puteți conecta orice sursă de energie care respectă acest standard, indiferent dacă este un încărcător ASUS certificat pentru USB-C Power Delivery, un adaptor sau o baterie externă.

Prețuri aproximative pentru configurațiile UX371:

* UX371EA-HR017R – 7.699,99 lei
* UX371EA-HL003R – 8.199,99 lei
* UX371EA-HR010R – 6.199,99 lei

Galerie foto