Am folosit zilele trecute datele mobile ca să găsesc trasee în Piatra Craiului, marcajele corecte ale lor, puncte de reper pe parcurs. Am căutat starea vremii și starea drumurilor. Și sigur, am căutat cabane, restaurante unde se poate mânca, am deschis aplicația Salvamont și am aflat unde trebuie să suni dacă apare vreo problemă și așa mai departe. De-asta internetul mobil este foarte important și acoperirea devine tot mai importantă.

Sunt mai multe scenarii în care internetul mobil vă salvează vacanța. Mai ales prin serviciile de navigație, să ajungeți la destinație, să găsiți un loc bun unde să mâncați, un traseu de parcurs pe munte, obiective turistice din zonă și așa mai departe. Da, este util dacă mergeți împreună cu copiii și plouă și se plictisesc, ori dacă vreți să vedeți pe seară serialele favorite. Și nu doar acoperirea contează, ci calitatea serviciului oferit.

Și anul acesta, Vodafone România este certificată drept cea mai bună rețea de date mobile din România, potrivit testelor realizate în martie 2019 de către compania independentă de testare a rețelelor de comunicații P3 Communications GmbH din Germania. Traseul testelor arată așa:

Campania de măsurători s-a desfășurat în perioada 8-25 martie 2019, pe tot teritoriul României, pe un traseu aleator ales de către auditor Măsurătorile au acoperit o distanță rutieră totală de 7000 km și un procent de 23% din populația României. În total, 68% dintre măsurători au fost efectuate în localități urbane și rurale, în timp ce 32% au fost efectuate pe drumurile.

În urma testelor, Vodafone România a înregistrat cel mai mare punctaj pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date mobile. Comparativ cu campania de certificare P3 anterioară, din luna decembrie 2017, Vodafone România și-a îmbunătățit calitatea și performanța serviciilor de date și voce mobilă, cu precădere în ceea ce privește serviciile de date mobile. Este iarăși cea mai bună rețea mobilă de date din România.

Metodologia testării, precum şi traseele şi localitățile au fost selectate independent și aleatoriu de către P3 Communications, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și pentru a reflecta experiența reală a consumatorilor români.
Metodologia de testare este actualizată anual, iar ceasta este cea de-a cincea certificare anuală consecutivă oferită companiei Vodafone România.