iPhone XR a ajuns la mine la circa două săptămâni după ce am testat iPhone XS și iPhone XS Max. Deși a fost prezentat odată cu cele două, este modelul care a ajuns în magazine mai târziu. Este versiunea mai ieftină, cu mici lipsuri comparat cu versiunile premium. Totuși, un smartphone dotat și puternic.Play, like & share 😉

A ajuns la mine prin amabilitatea iStyle, cel mai mare dealer Apple din Europa de Est. L-am scos astăzi din cutie și am povestit despre el, vă aștept cu întrebări și încerc să termin un review complet în maxim 7 zile.

Impresii privind iPhone XR

  • speram să testez un model colorat, XR este disponibil și pe roșu și pe verde, ar fi arătat mult mai bine. Modelul negru pare un iPhone clasic, foarte serios. Nu pot spune că nu arată bine, ci foarte serios, business. Nu este foarte lucios, dar te vezi în partea din spate, însă nu este deloc alunecos precum alte modele de acest gen.
  • ca hardware este bun, are procesorul de top Apple A12 Bionic, hexa-core cu două nuclee ARM Cortex-A76 și patru nuclee economice ARM Cortex-A56. Dispune însă doar de 3GB de RAM, în rest fiind destul de similar cu terminalele celelalte.
  • ecranul este 6.1 inch IPS LCD, ei zic că este Liquid Retina. Are rezoluție slăbuță, 1792×828 pixeli, un fel de HD+, oricum sub nivelul Full HD.
  • Ca imagine nu observ la prima vedere vreo diferență importantă față de iPhone XS, am să mai citesc și am să mai testez ecranul să vedem ce pot descoperi în teste. Orice sugestie în acest sens este binevenită.
  • bateria este de 2.942 mAh, mai mare decât la iPhone XS, care avea doar 2.658 mAh, totul va depinde în acest caz de ecran, o să testez să vedem cât diferă consumul energetic, la iPhone XS țin minte că autonomia era destul de slabă. Revin cu informații în review-ul complet pe care am să-l fac.
  • bateria dispune de tehnologie fast charging, ei zic că în 30 de minute ajunge la 50%, de asemenea dispune de încărcarea wireless care este atât de la modă acum.
  • camera foto iPhone XR este single, dar este fix unul dintre modulele de la iPhone XS, adică are senzor de 12 megapixeli, f/1.8, 26mm, 1/2.55″, 1.4µm, OIS. Camera foto frontală este fix aceeași de 7 megapixeli care este pe toate celelalte modele.
  • nivelul de rezistență pentru care este certificat acest model este IP67, puțin de tot sub nivelul IP68 pentru celelalte două telefoane Apple.
  • fac toate testele obișnuite cu noul model Apple, sunt curios cum stă la putere hardware, cum stă în testele de autonomie, iar la final sper să pot răspunde la toate întrebările într-un review complet.

ads