Just Drive este o aplicație mobilă care permite monitorizarea mașini astfel încât să fiți „la zi” cu toate elementele de la costuri, la rovinietă, RCA, Casco, revizii tehnice și altele (o găsiți pe Google Play). De asemenea, include o hartă care vă permite să găsiți benzinării, service auto și altele asemenea.
Sunt momente în care ai vrea să fi folosit o astfel de aplicație, știu, mi s-a întâmplat și mie: de exemplu să îți dai seama că rovinieta a expirat… Cred că este aiurea să îți expire RCA-ul sau să uiți vreodată de ITP.

just drive

Aplicația ia automat limba pe care e setat telefonul, la mine a pornit în limba engleză, dar poți schimba imediat limba în română după ce ai instalat-o.

Astfel, Just Drive îți permite să creezi profile pentru mai multe mașini, fiind astfel utilă pentru companiile care au mai parcuri auto și chiar au nevoie de o evidență specializată și alerte cu diferite date pentru fiecare mașină. Veți primi apoi notificări ca să nu fiți niciodată surprinși de vreo amendă. De asemenea, aplicația permite monitorizarea costurilor cu fiecare mașină, într-un tab separat.

Instalezi aplicația o singură dată și faci profilul mașinii, durează cam 30 de secunde, iar apoi nu îți mai faci griji că ai avea probleme. Apoi îți va trimite alerte doar atunci când este nevoie, când expiră vreo asigurare, rovinietă sau inspecție tehnică.

O altă chestie interesantă este legată de discuțiile între proprietarii de mașini similare: dai click pe chat-ul de sub imaginea cu mașina, apoi poți discuta pe teme legate de modelul respectiv cu alți utilizatori care au aceeași mașină ca tine.

Just Drive are și o parte legată de service, permite notarea tuturor intervențiilor pentru a le găsi ulterior pe smartphone. Generează apoi un istoric al tuturor reparațiilor făcute mașinii. Chestie de asemenea utilă, dar de asemenea foarte folositoare pentru cei de la service, ca să știe mai exact ce au de făcut.

app-just drive

În fine, o altă funcție utilă este legată de interpretarea luminilor de pe bord, dacă se aprinde vreun bec galben sau roșu poți afla direct din aplicație ce înseamnă, nu mai este nevoie să cauți manualul mașinii sau să cauți pe internet interpretarea.

Aplicația are și un film de prezentare (în engleză), pe care îl puteți vedea mai jos.