Am urmărit live lansarea iPhone 11 în toate cele trei variante ale sale. Evenimentul Apple a fost la 20-00 ora României. Avem anul acesta un trio format din iPhone 11, iPhone 11 Pro și noul iPhone 11 Pro Max.

Pe scurt:
iPhone 11 | iPhone 11 Pro | iPhone 11 Pro Max

Am scos clipul pentru că transmisia s-a încheiat Evenimentul a fost transmis de asemenea pe pagina Apple aici. Am văzut și live text pe  The Verge.

Live text Apple iPhone

Chiar și Jony Ive, care a părăsit Apple, a fost în audiența de la Steve Jobs Theater. A început oficial lansarea următorului iPhone.

 • Prezentarea a început cu App Store și au lansat rapid Apple Arcade, care cuprinde toate jocurile video, multe dintre ele unice și exclusive pentru dispozitivele Apple. Cu un abonament ai acces la toate jocurile video din Apple Arcade. Au prezentat jocul video Frogger in Toy Town realizat de Konami. A urmat pe scenă Shinseki Into The Depths, prezentat de Capcom. Umrează Sayonara Wild Hearts, un joc cu muzică făcut de Annapurna. Din 19 septembrie este dispobil Apple Arcade cu 4.99 dolari pe lună întreaga familie, este lansat în 150 de țări și prima lună este gratuită.
 • Apple TV Plus a fost următorul pe listă. Au lansat pînă acum doar 3 trailere de filme de viitor. Au fost vizionate de peste 100 de milioane de oameni. Au prezentat un alt film exclusiv, See cu Jason Momoa, pare super-interesant. Apare mențiunea “an Apple original”. Și sunt multe filme anunțate astfel. Desigur, concurența mare nu este doar cu Netflix sau HBO, ci mai ales cu noul Disney Plus.


  Din 1 noiembrie este valabil, tot 4.99 dolari pe lună pentru toată familia, va fi lansat în 100 de țări în noiembrie. La fiecare produs nou cumpărat utilizatorii primesc 1 an de Apple TV Plus gratuit.

 • A urmat apoi iPad, iar noul iPad OS are peste 1 milion de aplicații exclusive care sunt realizate pentru tableta Apple. Lansează acum un nou iPad. Este denumit oficial iPad Seventh Generation, vine cu un display retina de 10.2 inch, 3 milioane de pixeli. Are conector pentru o tastură specială care poate fi comandată sub formă de cover. Are suport pentru Apple Pencil. Prețul iPad este de 329 dolari.
 • Apple Watch Series 5 – rulează un clip în care mulți utilizatori povestesc cum ceasul Apple le-a schimbat viața. Cu notificări, cu senzorii de sport, cu cei care permit trimitearea de notificări dacă utilizatorul are un accident și așa mai departe. Tim Cook zice că astea sunt mesaje și scrisori de mulțumire de la utilizatori reali, fără să fie implicați într-o campanie specială Apple. Compania americană spune că susține cercetarea pentru sănătate, iar acum prezintă cum ceasul ajută medicii să realizeze astfel de studii. Anunță trei studii noi, unul va studia poluarea fonică și impactul sunetelor din mediu asupra sănătății utilizatorilor. Al doilea se referă la utilizatoarele Apple Watch, trebuie să facă legătura dintre menstruație și probleme precum infertilitatea. Al treilea studiu împreună cu National Health Association. Utilizatorii se pot înscrie pe un site ca să participe la studii.Stan Ng prezintă următoarea generație Apple Watch. Cea mai mare noutate: ecran retina always on, afișajul nu se oprește niciodată. Ecranul este LTPO, o tehnologie nouă, care atinge 600 Hz rată de refresh, soluție specială de managementul consumului de energie și module low-power. Viața bateriei este estimată la 18 ore de utilizare continuă. Include busolă pentru navigarea pe maps, plus o soluție care sună la urgențe oriunde în lume, fără iPhone.Carcasa noului Apple Watch Series 5 este din aluminiu reciclat de la alte produse. Produsul de bază are preț de 399 dolari, iar cel cu SIM are preț de 499 dolari, din 20 septembrie în magazine. Anunță că Apple Watch Series 3 costă acum 199 de dolari.
 • iPhone 11 – studiu de satisfacție 99 % în rândul utilizatorilor. Sunt doar două camere pe spate. Una normală și una ultra-wide. Procesorul de imagine lucrează cu 1 miliard de operațiuni pe secundă, spun oficialii Apple.redarea culorilor în tonuri egale. Lansează moduri care concurează cu Pixel, Huawei sau Samsung. Night Photo, portret special , un fel de live focus, alb-negru. Camera ultra-wide are zoom optic 2x.
  Camera de pe spate poate filma 4K la 60 de cadre pe secundă. Oficialii Apple spun că acest iPhone are cea mai bună calitate video la filmare dintre toate telefoanele. Camera de selfie a crescut la 12 megapixeli. Camera frontală filmează 4K și are mod slow-motion.
 • Apple A13 Bionic – prezentarea procesorului spune că A12 Bionic era deja mai performant decât cel de pe S10+, P30 Pro sau Google Pixel 3. Așa că astăzi lansează A13 Bionic cu performanțe și mai mari. Oficialii companiei spun că procesorul grafic este cel mai rapid la ora actuală pe un smartphone. Este tot six-core, două nuclee de putere și patru economice.
 • iPhone 11 Pro – versiunea cu ecran OLED și trei camere pe spate. Bateria ține cu 4 ore mai mult decât cea de la XS.
 • iPhone 11 Pro Max – versiunea de top este confirmată oficială. Bateria ține cu 5 ore mai mult decât cea de la XS.

  iphone 11 camera explained-min

 • iPhone 8 rămâne la ofertă și are un preț special, 449 dolari. La fel, iPhone XR la un preț redus de 599 dolari. Restul vor dispărea pe măsură ce se termină stocurile.
 • există ofertă buy-back pentru telefoanele iPhone mai vechi. Apple Trade-in permite să obțineți prețuri mai bune, dar nu au explicat exact cât plătesc pentru telefonul vechi, cât este reducerea.

 

Ce știam înainte de lansarea iPhone 11

Știm că vor fi sigur cele trei modele. Un telefon mai ieftin și două mai scumpe, cel de bază cu LCD, restul cu ecrane OLED, dimensiuni mai mari, dar se pare că Apple a păstrat notch la ecran, în timp ce aproape toți ceilalți se mută spre ecranul complet din margine în margine. Camerele foto sunt îmbunătățite și au trecut la cameră triplă pe spate. Bateriile sunt mai mari, procesorul Apple A13 mă aștept să fie peste orice competiție, ca și noul GPU. Probabil pînă diseară vedem noile teste benchmark pe bune.

Știm că iOS 13 va fi lansat cu noile telefoane și probabil devine disponibil pentru telefoanele mai vechi probabil. Nu cred că vim vedea produse hardware noi, doar se zvonește că vor face Apple Tag, o etichetă inteligentă să îți găsești lucrurile mai comod. Există zeci de astfel de produse chinezești, eu nu cred că Apple ar puta lansa așa ceva, dar pot fi și surprize. Nu văd să fie pregătit vreun anunț legat de ceasuri , dar totdeauna acestea s-au lansat odată cu telefoanele. Anul trecut la lansarea iPhone XS a fost lansat Apple Watch Series 4.

Apple TV este deobicei prezent în lansările oficiale și probabil vom vedea și diseară ceva de gen. Au lansat un serviciu care vrea să concureze cu Netflix sau Amazon Prime Video, Apple TV Plus, probabil o să auzim și despre planurile astea.

Ca de obicei, vor vorbi nu doar despre iOS, ci și despre iPad OS, WatchOS, tvOS și aplicații.