Am urmărit aici live lansarea iPhone XS, a noului mdel iPhone XS Max sau a modelului ieftin iPhone XR, de la ora 20:00. Am aflat astăzi că se confirmă majoritatea zvonurilor, ca de obicei. Evenimentul Apple a fost transmis live pe pagina companiei și nu pe Twitter cum se zvonea.

Articole separate: iPhone XS | iPhone XS Max | iPhone XR

Tim Cook a prezentat întâi ceasul Apple Watch Series 4, e mai jos în text, apoi a trecut la iPhone XS, XS Max și XR, surpriza serii. Totuși nu s-au abătut prea tare de la zvonurile anunțate pe surse anterior.

iphone XS and XR

Lansarea iPhone XS

Evident, prezentarea a început cu realizările de pînă acum. iPhone X a redefinit segmentul smartphone, spune Tim Cook, iar tehnologia Face ID de asemenea. Șeful Apple spune că iPhone X este smartphone-ul numărul unu în lume. Iar acum va trece la următorul nivel.

Notați că imaginile de pe surse erau exact cele din prezentare, cu planeta care se vede. Variantele sunt gold, black și gri, cu rezistență IP68. A fost testat de Apple în apă sărată, în bere, vin, suc de portocale și altele. Rezistă, zic ei. Ecranul este OLED.

iPhone XS de 5.8 inch este mai mic decât Iphone 8 Plus cu ecran de 5.5 inch. Noul format și marginile subțiri fac diferența. Este confirmat acum și iPhone XS Max cu ecran 6.5 inch, Super Retina. iPhone XS Max este aproape cât 8 Plus, poate un pic mai mare, deci de aceea a fost numit Max. Ambele au Dolby Vision și HDR 10, iar Face ID are o viteză mai mare decât cea de la iPhone X.

Procesorul este Apple A12 Bionic, realizat pe 7 nanometri, 16 miliarde de tranzistori. Este six-core, două de mari putere și patru economice, 15% creștere în putere și 40% reducere în consum, iar cele economice au consum redus cu 50%. Noul GPU este quad-core, cu 50% mai puternic decât generația anterioară. Procesorul neural este octa-core și 5 miliarde de operațiuni pe secundă, este un super-computer de buzunar. Confirmă oficial și varianta cu 512GB stocare internă.

Procesorul neural permite machine-learning în timp real pentru toate aplicațiile smart pe care le cunoaștem deja. Focusul va fi pe fotografie și poze selfie, unde AI recunoaște scenele și ajută. Dar sunt multe scenarii AI. Au prezentat soluții pentru realitate augmentată (AR) și diverse aplicații care folosesc tehnologia mai puternică.

Prezintă niște jocuri video, în colaborare cu firme de gaming, care au soluții noi și interesante, experiențe VR și AR. Tehnologia audio a fost botezată de Apple “stereo widening”, un fel de experiență cinematografică.

camera foto iphone xs

Camera foto iPhone XS este îmbunătățită și ea. Doi senzori, unul de 12 megapixeli mai mare și unul de 12 megapixeli cu zoom optic. Camera frontală este de 7 megapixeli și are senzorii pentru identificare facială, folosiți și pentru selfie-uri. Procesorul special face 1000 de miliarde de operațiuni la fiecare fotografie realizată. Tehnologia Smart HDR permite o mai bună înregistrare a luminii în scenele cu umbre și lumini. Filmarea a fost și ea îmbunătățită foarte mult.

Bateria telefoanelor este mai mare. iPhone XS are 30 de minute peste iPhone X, iar iPhone XS Max are 1,5 ore mai mult decât iPhone X. Au modem-uri mai rapide pentru net și de asemenea au pentru prima dată telefoane dual-SIM. Folosesc tehnologia eSIM de la Apple, nu mai au cartelă, ci necesită suportul de la operatorii de telefonie mobilă.

iPhone XS Max are o variantă cu două cartele SIM clasice.

iPhone XR

iPhone XR este oficial confirmat, are ecranul de 6.1 inch, LCD 326 ppi, 1792 x 828 pixeli. Este de asemenea mai mare ca iPhone 8Plus și are ecran cu moț.
Procesorul iPhone XR este tot Apple A12 Bionic, la fel ca la celelate modele, iar stocare este de 64 / 128 și 256 GB, nu avem alte detalii acum. Oficialii Apple au anunțat că autonomia acestui model este cu 1.5 ore mai mare decât cea de la iPhone 8 Plus.

Corpul acestui model este din aluminiu 7000, cel folosit în tehnologii spațiale și Apple promite de asemenea o sticlă mai rezistentă. Modelul va fi disponibil în mai multe culori, deci chiar ia locul lui 5C care era entry la Apple. Pe lângă alb și negru, va fi disponibil în albastru, coral și galben.

Ca modele și mai ieftine, Apple păstrează iPhone 7 la 499 dolari și iPhone 8 de la 599 dolari.

Apple Watch Series 4

Evenimentul începe cu un videoclip în genul Misiune Imposibilă, prezentând angajații Apple care încearcă să aducă noile modele în sala de prezentare, apare și Timo Cook și apoi chiar intră pe scenă ca și cum ar fi rezolvat misterul… Simpatică regia.

Vorbește despre Apple II și despre Mac și toate categoriile de produse create de companie de-a lungul timpului. Vorbesc despre faptul că 500 de milioane de oameni au intrat într-un magazin Apple. Au vândut 2 miliarde de produse Apple. Prezentarea începe cu Apple Watch, a fost îmbunătățit la toate nivelurile, Series 4 are design și format revizuit, ecran mai mare, procesor mai puternic, interfața e redesenată, are tot mai multe funcții de sănătate. Are autonomie de o zi și are detecție la cădere, poate trimite alerte sau suna la urgențe dacă proprietarul cade și nu se ridică.

Pe lângă senzorul de puls are acum senzori electromagnetici pentru analize de tip EKG care pot fi trimise medicilor. Este acreditat FDA pentru funcția asta. Ceasul permite preluarea de apeluri, ascultarea de muzică și așa mai departe, devenind un device de sine stătător, pentru cei care vor să scape de alte ecrane.

 

 

Series 3 va avea un preț de 279 dolari, seria 4 de la 399 dolari și cu SIM de la 499 dolari. Va fi în magazine din 21 septembrie, iar Watch OS 5 va fi gata din 17 septembrie pentru toate ceasurile compatibile. O să fac un articol separat despre ceas, în seara asta nu actualizez mai mult de atât.

 

 

Înainte de lansare

Stream-ul oficial va fi de la opt seara pe site-ul Apple. Se zvonea că pentru prima oară în istoria companiei americane vor avea live și pe contul de Twitter, deși la ora asta nu apare nimic acolo, dar este posibil ca de azi să-l folosească pentru anunțurile oficiale. Nu pare să fie nimic pe Twitter totuși. Eu am să urmăresc de asemenea pe The Verge și Engadget.

Deocamdată, detaliile pe care le avem sunt în acest articol despre iPhone XS. Două modele cu ecrane iPhone X, probabil OLED și un model mai ieftin. Fie că e iPhone XC sau XR, vom vedea diseară. Pe lângă telefoane, Tim Cook va prezenta probabil noul Apple Watch.