Începe oficial lasarea iPhone 7, urmărim evenimentul Apple live în direct. Deja au ieșit la iveală multe detalii tehnice, dar astăzi vedem care dintre ele se confirmă și care nu. Apoi, mai e de aflat și prețul iPhone 7.

lansarea iphone 7

Unde puteți urmări live evenimentul Apple: pe site-ul oficial, dar atenție că aveți nevoie fie de un produs Apple (iPad, iPhone, Mac cu Safari, fie de browserul Edge pe Windows 10).
Urmăresc de asemenea pe The Verge.

Lansarea iPhone 7

Începe lansarea oficială iPhone 7 – “telefonul cu care toți ceilalți se compară”, spune Tim Cook. Au vândut pînă astăzi 1 miliard de telefoane mobile. Noua generație de telefoane aduce iOS10, care aduce actualizări pe mai multe niveluri. Focusul continuă să fie pe Siri și comenzi vocale, dar există redesign pentru multe aplicații, a menționat Maps, iMessage și HomeKit deocamdată.

iPhone 7 este “cel mai bun smartphone creat pînă acum”. Un design nou, dar care păstrează linia clasică Apple, din aluminiu și sticlă. Linii de antenă au dispărut. Phil Schiller urcă pe scenă pentru detalii tehnice.

Sunt două modele iPhone 7 cu negru – jet black și black – pare mat, care diferă. Vor fi ediții rose gold, silver și gold. Butonul de Home a fost modificat.

iPhone 7 este rezistent la apă și praf. Standardul este IP67.

apple iphone 7 detalii tehnice

Camera foto are senzor de 12 megapixeli, are stabilizator optic integrat, iar blițul este nou. Procesorul foto este de două ori mai rapid decât în 6S. Face 100 de milioane de operații pentru fiecare poză realizată. Sunt fotografi profesioniști care spun că au folosit camera foto iPhone 7 și că aceasta “va deveni un standard pentru fotografii pro, nu pentru amatori”. Salvează fișierele RAW pentru cei care au nevoie să proceseze informația.
Camera frontală este de 7 megapixeli, cu tehnologii de la cea de pe spate.

iPhone 7 Plus are două camere pe spate, una cu wide-angle 28 mm, a doua tele-foto, 56mm. Aplicația de cameră foto permite realizarea unui zoom digital pînă la 10x. Zoom-ul optic este practic 2X, dar se îmbunătățește software imaginea.  Camera are un mod nou, Portrait, care permite realirea Dept of Field, care creează efectul de bokeh pentru fotografie, chestia DSLR pe care vroiau să o scoată în evidență. Chiar au spus că iPhone 7 Plus nu înlocuiește un DSLR, doar că are cea mai bună cameră foto dintre telefoanele actuale.

Ecranul iPhone 7 este de 4.7 inch, cu 25% mai luminos, wide color gamut, are tehnologia 3D Touch. Nu vorbesc încă despre rezoluție, cred că au menționat Retina Dispaly HD. Evident, era momentul pentru un nou parteneriat, cu Instagram acum.

Ecranul iPhone 7 Plus este de 5.5 inch. Rezoluțiile sunt  720 x 1280 pixeli pentru iPhone 7 și 1080 x 1920 pixeli pentru iPhone 7 Plus.

Noul terminal are cel mai bun speaker integrat de pînă acum. Pentru prima dată sunt boxe stereo așezate sus și jos cum te uiți la ecran.

Se confirmă și eliminarea mufei 3.5 mm jack. Dar căștile integrate nu sunt wireless, ci sunt prin conectorul Lightning (cel care permite încărcarea telefonului și sincronizarea). Există în cutie adaptor pentru 3.5 mm jack. De asemenea, tehnologia pentru conectare wireless a fost îmbunătățită, este diferită de ceea ce există pe piață.

AirPods sunt primele căști wireless Apple, care vin cu noua tehnologie de conectare. Includ un procesor Apple W1 pentru mențierea conectivității, au senzori pentru că ele redau sunet doar când sunt în ureche. Poți vorbi cu Siri din căștile wireless. Autonomia lor este doar 5 ore, dar se încarcă în suportul lor de buzunar. Se conectează cu un singur click, fără altceva. Au tehnologie integrată pentru stereo, dar dacă folosești unul, este ca o cască Bluetooth, doar că funcționează imediat, fără probleme. Au prezentat și căștile wireless Beats Solo 3, cu autonomie de 40 de ore, dar și alte accesorii.

Apple prezintă acum partea de hardware iPhone 7, cel mai rapid smartphone, iar acum are o nouă generație de procesoare. Apple A10 Fusion este procesor quad-core pe 64 de biți, 2 nuclee de mare performanță, cu 40% peste A9, 2x peste A8. Este de 120 de ori mai rapid decât primul iPhone. Alte 2 nuclee sunt low-power pentru a crea autonomie suplimentare. Apple performance controller va face trecerea între performanță și low-power. Acceleratorul grafic este 6-core, este cu 50% mai rapid decât A9, de 3 ori mai rapid decât A8. Este de 240 de ori mai puternic decât cel de la primul iPhone.

Adobe Lightroom rulează pe iPhone 7 cam la 90% din capacitatea celui de pe desktop pentru editarea fotografiilor. Iar au prezentat un joc video, OZ Broken Kingdom, care urmează să vină pe iPhone 7. Seamănă cu Heartstone, dar are efecte grafice mai bune și personajele din povestea Vrăjitorul din Oz.

Capacitatea de stocare este de 32, 128 și 256 GB.

Prețul iPhone 7 începe la 649 dolari. iPhone 7 Plus începe la 749 dolari. AirPods costă 149 dolari. Precomenzile încep pe 9 septembrie cu livrare pe 16 septembrie.

Apple Watch

Noua generație Apple Watch a fost lansată oficial, prima noutate ar fi că rezistă la apă. Watch Series 2 este numele oficial, iar oficialii companiei spun că a fost refăcut de la zero. Primul ceas rezista doar la ploaie, dar acum ajunge la 50 de metri adâncime – deci poți înnota cu el. Au rezolvat problema speaker-ului încorporat, pentru a putea vorbi la ceas. Acesta necesită aer și ar fi intrat apă în ceas. Așa că au realizat o nouă soluție tehnică pentru a ține apa la distanță.

S-au făcut multe teste sub apă pentru a fi siguri că rezistă, iar Apple a testat mai mulți sportivi pentru a calcula corect consumul de calorii în timpul înnotului. Apple Watch Series 2 are grafică de două ori mai puternică decât prima versiune. Ecranul este de generație nouă, este cel mai strălucitor ecran folosit pînă acum, 1000-nit. Include pentru prima dată senzor GPS. Procesorul Appele Watch Series 2 este cu 50% mai puternic decât generația anterioară, se cheamă Apple S2. Este dual-core.

Ceasul Apple are acum versiune din oțel inoxidabil, aluminiu și ceramic. Diverse modele de curele și ediții speciale, de lux.
Evident, nu putea lipsi un parteneriat cu Nike. Ediție specială, nu doar aplicație specială, plus un club al alergătorilor Nike.

Prețul Apple Watch Series 2 este 369 dolari, iar Apple lansează și Apple Watch Series 1 cu procesor actualizat la dual-core, la 269 dolari. Vor fi la vânzare în câteva zile, doar cu excepția Nike + care va fi lansat în octombrie.

Apple Watch Nike+
Tim Cook a vorbit la început despre lansarea noilor produse și a început cu Apple Watch. Compania Apple a devenit al doilea brand de ceasuri după Rolex, conform studiilor citate de Tim Cook. Noul ceas smart va fi prezentat de Jeff Williams.

Pe ecranul telefonului poți scrie … desenând literele una după alta și formează cuvinte. Breathe este o nouă aplicație Apple care îți aduce aminte să te relaxezi un moment și să respiri adânc. Au fost dezvoltate aplicații speciale pentru Apple Watch și jocuri de asemenea. Lansează azi Pokemon Go pentru Apple Watch. Se pare că este ziua jocurilor la Apple.

pokemon apple watch

Mario pentru iOS și altele

La început sala este plină, iar muzica cântă în continuare. La 20:00 Tim Cook a apărut pe un streaming cu James Corden, au discutat cu Siri și au ajuns pe scenă. Au intrat prin backstage.

Apple Music are acum 17 milioane de abonați. De-aia au început prezentarea cu muzică. Peste 11 zile este a 10-a ediție a Apple Music Festival în Londra. One Republic, Robbie Wiliams și mulți alții. Va fi transmis live de Apple, inclusiv pe Apple TV.

AppStore a atins deja 140 de miliarde de download-uri, iar creșterea continuă. În ultimele două luni creșterea a fost de 100% yoy, așa că aplicațiile continuă să fie căutate. În ultimul trimestru App Store a generat de două ori mai multe venituri decât Google Play, veste bună și pentru Apple, dar și pentru dezvoltatorii de software. iPhone și iPad sunt cele mai utilizate dispozitive de gaming din lume, iar secțiunea de Jocuri este cea mai utilizată din AppStore. Mario intră de azi oficial în App Store. Au pe scenă un invitat special de la Nintendo, Shigeru Miyamoto. Noul joc se va numi Super Mario Run. Se controlează complet din touchscreen, iar Mario merge singur de la stânga la dreapta, în setup-uri similare cu jocul original. Dar poți juca cu o singură mână. De asemenea, se poate juca împreună cu cineva.

Discuția s-a mutat pe educație și pe aplicații de tip Office, iWork, care se sincronizează în cloud. Sunt chestiile despre care Apple discută înainte de lansarea iPhone, pentru că după nu s-ar mai uita practic nimeni.