Am ajuns târziu după ce am străbătut jumătate de București, apoi am urmărit lansarea #madebygoogle. Am ajuns la momentul în care prezentau camera foto, care pare foarte bună. Am adăugat detaliile tehnice pe parcurs.

google-pixel-event

Sursa foto.

Lansarea Google Pixel

Modelele Google Pixel și Google Pixel XL sunt confirmate oficial. Imaginile pe surse s-au dovedit reale, sunt chiar cele din prezentarea oficială. Terminalul este din aluminiu, iar pe spate are sticlă, de-aia se reflectă imaginea în poză.

Google spune clar că este hardware făcut de ei, de parcă ar fi producător de hardware. Google Assistant nu putea lipsi, în caz că nu ai cu cine să vorbești. Pozele sunt stocate acum în Google Cloud,  mai mult spațiu nelimitat de-acum pentru posesorii Pixel. Asistentul digital poate găsi pozele după dată și le aduce imediat pe display. Asistentul urmărește discuțiile SMS, Whatsapp sau alte aplicații și poate interveni să sugereze restaurante, durata drumului sau altele asemenea.

Camera foto este de 12.3 megapixeli și a luat scorul de 89 pe DxOMark, adică a depășit în testele independente camera foto de pe S7 Edge, HTC 10 sau Xperia X Performance.

Procesorul este Qualcomm Snapdragon 821, quad-core, cu 4GB de RAM LPDDR4, stocare internă de 32GB sau 128 GB, USB Type-C, mufă de căști 3.5 mm jack, ecran 5 AMOLED Full HD sau 5.5 inch 2560×1440 pixeli. Bateria la cel mic este 2.770 mAh, la cel mare 3.450 mAh.

Absolut toate zvonurile anterioare sunt confirmate oficial. Doar cardul microSD pare să nu fie confirmat astăzi.

Prețul începe de la 649 dolari, versiunea Google Pixel 5 inch cu 32GB, în Europa este 759 euro. Deocamdată telefoanele se pot pre-comanda în SUA, Australia, Canada și UK. Google Pixel XL este 769 dolari în SUA, 899 euro în Germania.

Mai vedem când ajung pe la noi, dar sunt antreprenori care vor aduce pe piața gri imediat. Parcă văd comunicatele mâine. Sunt disponibile și husele Live Cases.

Anunțul oficial este aici.

Specificații Google Pixel

Sistem de operare: Android 7.0 Nougat
Ecran: AMOLED de 5 / 5,5 inchi
Camere foto: pe spate de 12,3 MP, pe față de 8 megapixeli
Procesor: Qualcomm Snapdragon 821
RAM: 4GB
Stocare: 32 GB / 128 GB
Dimensiuni Pixel: 5,66 x 2,74 inch
Dimensiuni Pixel XL: 6,09 x 2,98 inch
Culori: Argintiu, Negru, Albastru
Baterie: 2.770 mAh / 3.450 mAh
Conectivitate: LTE 4G, Wi-Fi 802.11, Bluetooth 4.2
Porturi: USB-C, Slot nano SIM, 3.5 mm jack
Materiale: Aluminiu anodizat, Corning Gorilla Glass 4

google-daydream

Google DayDream VR

Ochelari pentru realitatea virtuală, realizați confortabili, mai ușori și mai comod de folosit. DayDream View se cheamă și sunt compatibili cu noile telefoane Google Pixel. Primul joc VR anunțat pentru DayDream este produs după J.K. Rowling – Fantastic Beasts and Where to Find Them, te plimbi prin universul fantastic și găsești creaturile imaginate de ei. Al doilea este genul Space Invaders, te lupți cu extratereștrii care vor să ocupe Pământul, cred că am jucat asta și pe Gear VR la un eveniment Samsung. Cu StreetView și DayDream VR te poți plimba în realitatea virtuală în orice colț al lumii. Pe Youtube poți vedea orice clip vrei direct în VR, dar există video 360 sau chiar producții VR. Ochelarii și controllerul VR vor costa 79 de dolari. Sunt mai multe culori / texturi disponibile pentru ochelari.

ssp_572

Router Google

Da, se confirmă și lansarea unui router Google. Anul trecut au lucrat cu TP-Link și Asus, dar acum lansează Google WiFi. Se pot pune mai multe unități pentru a avea semnal puternic în toată casa. Costă 129 dolari unul singur, trei vor fi 299 dolari.
Pre-comandă din luna noiembrie. Are o aplicație smart care permite controlul routerelor de la distanță, poți opri rapid Internetul în camera copiilor, dacă le-a expirat timpul. Optimizează semnalul automat pentru a oferi cea mai bună calitate.

Alte lansări

Au prezentat Chromecast Ultra. Google Play Movies vor fi 4K din noiembrie. Cu Chromecast ai acces pe televizor direct, fără alte dispozitive. Costă 69 de dolari și vine în noiembrie.

Google Home, o glastră care arată ca purificatorul de aer, oferă acces la Google Assistant. Are și boxe, are microfon, poate controla muzica, fără telecomenzi sau telefon. Doar ceri – evident cu formula magică Okay Google. Poate răspunde la întrebări ca să nu mai cauți prin interfața web, întrebi și caută informații pe care le redă prin voce. Se pot controla diverse accesorii smart pentru casa inteligentă, precum Nest, Samsung, Philips și IFTTT. În curând, dacă ai Home și Chromecast vei putea cere asistentului să dea play la serialul favorit de pe Netflix. Google Home este 129 dolari cu 6 luni gratuite de Youtube Red.