Samsung Galaxy Note 4 se lansează oficial la IFA Berlin. Scriu aici live cam ce se povestește pe scena de la Berlin. O să văd terminalul pe 6 septembrie când ajung la expoziție, revin atunci cu impresii. Deocamdată sunt curios câte din zvonuri se confirmă, probabil majoritatea. Să vedem ce anunță sud-coreenii și care sunt șansele ca fanii Note să adopte rapid noul model.


Samsung Galaxy Note 4

Lansarea oficială Galaxy Note 4

Lansarea oficială a început și încep să apară primele detalii oficiale. Telefonul arată exact cum te-ai aștepta, nu este nicio inovație legată de design sau forma ecranului (aceleași margini, fără curburi, fără alte chestii). Pare metalic pe lateral și încă nu am văzut spatele. Prezentarea a începul cu partea de ecran.

Display-ul Samsung Galaxy Note 4 are rezoluție 2560×1440 pixeli – primul zvon s-a confirmat. Diagonala este de fix 5,7 inch, nicio surpriză pînă acum. Super AMOLED, o tehnologie care oferă cu 20% mai multe nuanțe de culori decât alte soluții folosite de competiție.

Samsung continuă prezentarea cu S Pen, stylus-ul de la seria Note. Acum mai deștept și mai bine adaptat să semene cu un pix normal, zic ei. Sincer, n-am auzit pe nimeni să folosească S Pen în mod curent. Eu am folosit un stylus temporar, să văd cum este, direct pe S5. Uneori poate fi comod, dar alteori rămâne teribil de enervant. Să vedem ce funcții speciale va aduce noul S Pen. Se pare că noul stylus poate fi folosit ca un mini-mouse, cu cursor. Cred că este o treabă interesantă.

Camera foto este și ea mai bună. Senzorul foto pe spate este de 16 megapixeli și de data asta include stabilizare optică pentru a îmbunătăți calitatea fotografiilor. Camera frontală este de 3,7 megapixeli, cu F 1.9.

Note 4 are tot 3GB de RAM. Nu zis absolut nimic de procesor. Se pare că versiunea europeană va fi cu Qualcomm Snapdragon 805, iar cea coreeană cu Exynos 5433, dar oficial nu au vorbit nimic despre procesoare, cum făceau ei de obicei.

Bateria este de 3.220mAh, o creștere față de modelul anterior, dar va fi probabil mai greu. Tehnologia Fast Charging permite încărcarea cu aproape 50% în 30 de minute, față de 55 de minute la Note 3, zic oficialii Samsung. personal am observat că Note 3 se încărca mai repede, dar n-aș paria că se încarcă chiar atât de repede.

Samsung a prezentat oficial și o serie de accesorii realizate pentru Galaxy Note 4, o husă originală S View, una cu LED-uri precum au făcut HTC, dar și alte formate – portofel și așa mai departe. Va fi în magazine din octombrie 2014 – mi se pare o mică eroare de calcul. Trec acum la Galaxy Note Edge.

Articolul original de pe 2 septembrie

Samsung Galaxy Note 4 se lansează miercuri, pe 3 septembrie, înainte de deschiderea IFA Berlin. Deși am fost la lansarea primului Galaxy Note și printre primii români care au testat Note 2 sau Note 3, din păcate de data asta nu am reușit să ajung la lansare să vă povestesc personal ce și cum. Dar am să văd Galaxy Note 4 pe 6 septembrie și am să vă scriu pe larg atunci. Imaginea nu confirmă un design extraordinar, iar Samsung are nevoie de ceva care să stârnească atenția tuturor, înaintea lansărilor Apple.

Samsung Galaxy Note 4 IFA Berlin
Reclama Samsung Galaxy Note 4 IFA Berlin

Oamenii susțin că această imagine provine de pe un poster de la IFA Berlin. Poate totuși este un poster LG, nu Samsung 🙂

Este cea mai importantă lansare pentru Samsung din ultimii ani pentru că acum Apple va lansa pe 9 septembrie noile terminale iPhone 6 cu ecran mare, din câte se zvonește chiar un phablet cu display de 5,5 inch. Evident competitor pentru Note. Speram ca Samsung să vină cu un design nou despre care se vorbea, nu doar specificații. Acum știm că va fi un terminal cu display QHD (2K, nu UHD sau 4K). Poate materialele vor fi mai bune.

Lansarea Samsung Galaxy Note 4 va fi transmisă live video pe 3 septembrie de la ora 16-00 ora României (15.00 la nemți sau 17.00 la Moscova :D). Găsiți stream-ul online pe blogul Samsung Tomorrow sau canalul lor de Youtube.

Sau puneți acest articol la Favorites, am să actualizez miercuri dupămasă. Live text cu lansarea Samsung Galaxy Note 4. Ca în fiecare an.

 Via