Am fost invitat la o prezentare în care specialiștii companiei ne-au arătat noile laptopuri Asus pregătite pentru CES 2020 Las Vegas. Lansarea oficială a avut loc deja, eu vă redau doar câteva detalii oficiale, fotografii și specificații.

Prezentarea s-a axat pe noile modele:

  • ROG Zephyrus G14 / G15
  • TUF Gaming A15 /A17
  • VivoBook S13 / S14 / S15
  • + desktopuri Asus Strix

Asus a dezvoltat mai multe serii de laptopuri Republic of Gamers (RoG), probabil cel mai respectat brand din industria de dispozitive pentru jocuri video. Focusul din 2020 este pe dispozitivele portabile de gaming, laptopuri Lifestyle, cele mai avansate fiind Zephyrus, gama mid-high-end este Strix Scar, iar modelele entry-level sunt TUF Gaming. Noile modele Asus adoptă noile procesoare AMD și au grafică NVidia de top.

Asus ROG Zephyrus G14 / G15

Seria G a avut succes încă de la primele modele, sunt laptopuri cu adevărat performante pe care le recomandă chiar utilizatorii lor. Ca proprietar de G, vă pot spune că sunt atât pentru gaming, cât și pentru muncă, fără compromisuri. Noua generație Asus RoG Zephytus G va avea ca noutate procesoarele AMD și plăci video Nvidia RTX 2060, display-uri cu rata de refresh 240 Hz, mufă USB Type-C cu încărcare pentru accesorii, WiFi 6 (ax) pentru viteze maxime de acces la joc.

Asus ROG G14 este gândit ca laptopul care îmbină perfect ambele lumi, este și pentru gaming, dar și pentru muncă de birou, are aspect clasic, serios, fără elementele împrumutate de la avioane de vânătoare. Există acum și o variantă pe gri, dar și una pe alb, deschisă la culoare, care arată excelent. Sistemul suportă procesoarele noi de la AMD, are grafică RTX 2060, stocare pe SSD-uri de 1 TB, 32GB de memorie RAM DDR4. Ecranul a fost actualizat la o variantă WQHD cu 120 Hz, dar există și opțiunea Full HD.

Laptopul este mai compact și mai ușor ca niciodată, ecranul de 14 inch are magini mai subțiri, laptopul cântărește doar 1,6 kg și are o autonomie de pînă la 10 ore. Sistemul are un design nou cu marginea ErgoLift care ridică tastatura pentru a facilita utilizarea cu ambele mâini și pentru a răci mai bine componentele. Noile coolere au 83 de lamele și pot transporta cu 15% mai mult aer, cu sisteme speciale de eliminare a prafului. Sunt 5 heatpipes care preiau căldura și o disipă rapid.

Laptopuri Asus TUF

Noua serie de gaming entry-level aduce componente performante, dar accesibile într-un body mai solid și rezistent. Există modele noi cu carcasa din plastic, dar și modele cu carcasa metalică, care vă transmit o senzație de produs premium.

TUF FA506 aduce carcasa premium din metal, un ecran Full HD cu rată de refresh de 144Hz, procesoare AMD Ryzen, grafică pînă la RTX 2060. Suportă două SSD-uri de 1 TB și bateria a crescut la 90Whr. Respectă standardele militare de rezistență, fiind de asemenea recomandat și pentru gaming, dar și pentru birou.

Are de asemenea mai multe porturi pentru conectivitate bună, are porturi USB sunt de generația 3.1/3.2, dar și unul USB 2.0, mufă LAN, HDMI, mufă de căști, dar șu USB 3.2 Gen 2 pentru conectarea la telefoane de ultimă generație, care se pot încărca de la laptop direct.

Sistemul poate fi configurat cu baterie mai mare, dar fără HDD, doar cu două SSD-uri, dar și cu baterie de 48 Whr și 2xSSD + un HDD de mare capacitate, în funcție de nevoile de stocare ale fiecăruia.

Asus VivoBook S13 / S14 / S15

Seria de laptopuri VivoBook este destinată profesioniștilor care călătoresc mult, tinerilor și studenților care au nevoie de un dispozitiv pentru învățare, pentru rețele sociale și Youtube, pentru email și aplicații Office, dar și pentru călătorie. Sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni, dotări și culori.

Modelele de 13 inch sunt cele mai portabile și versatile, au 1,2kg și 15 mm grosime, iar modelele de top ajung la 1,8 kg și 16 milimetri grosime. Procesoarele sunt Intel Core i7 de generația a 10-a, vin cu plăci grafice Nvidia MX250, memorie 16 GB RAM, stocarea este pe SSD pînă la 1 TB.

Asus ExpertBook

Un nou model lansat la CES 2020 este ExpertBook B9450FA, cel mai ușor laptop de business disponibil la ora actuală. Are formatul unei foi A4, cântărește 880 de grame și are o autonomie de pînă la 22 de ore. Ecranul este de 14 inch și grosimea lui de 14,9 milimetri. Are și ScreenPad , ecranul tactil care înlocuiește touchpad-ul clasic și poate lua diferse funcții (gen tastatură numerică atunci când este nevoie de ea).

Ecranul are marginile ultra-subțiri, vine cu ErgoLift pentru o poziție mai naturală a mâinilor pe taste, dar și răcire mai bună. Este rezistent la nivelul standardelor militare și a fost supus la o mulțime de teste în acest sens.

Revin asap cu specificațiile pentru fiecare sistem, pe măsură ce datele sunt făcute publice. Mai jos, câteva fotografii de la eveniment.

Galerie foto