Chinezii au lansat pentru telefonul modular Lenovo Moto Z un mod foto Hasselblad, poate cel mai interesant modul de acest gen văzut pînă acum. Cei de la LG aveau unul foto pentru G5, dar nu era făcut de vreun specialist în fotografie.

0028

Moto Z este unul dintre cele mai interesante telefoane care nu sunt “flagship” și nu costă o groază de bani. Pe lângă brandul Lenovo și marca Motorola, vă pot spune că este un smartphone de top, cu tot ce ai vrea de la un telefon în 2016. Are ecran cu diagonala de 5.5 inch, AMOLED cu rezoluție 2K, procesorul momentului – Snapdragon 820 cu 4GB de RAM, stocare de 32 sau 64GB, card microSD, cameră foto cu 13 megapieli pe spate și frontala de 5 megapixeli.

0033

Pe spatele telefonului este o mufă pentru accesorii cu 16 pini care permite conectarea modulelor. Deocamdată au fost prezentate boxe de la JBL, care oferă un sunet mai puternic (plus 1000mAh de baterie), o baterie suplimentară cu încărcare wireless (2.200 mAh) pentru cei care vor autonomie, ceva pe partea de fotografie și un mini-proiector. Modulele nu necesită soft suplimentar sau instalări, ci sunt recunoscute automat și funcționează direct. Moto Z nu are mufă de căști 3.5 mm jack, dar are un adaptor USB Type-C pentru căști cu jack de acest gen.

Există mai multe ediții, unele cu 2600 mAh, altele cu 3510 mAh baterie. Cea mai accesibilă are procesor Snapdragon 617, dar în rest cam aceleași dotări.

Modulul foto de la Hasselblad are o lentilă cu zoom optic 10X, are un grip foarte bine realizat ca la o cameră foto, are un bliț încorporat (Xenon). Ca primă impresie, fotografiile realizate în sala de test au ieșit impecabil. Aș vrea să ies cu acest telefon prin Berlin să vă arăt ce poate face. Din păcate, nu se poate. Modulul are buton de power pentru cameră, are buton de declanșare pentru poze, are buton pentru zoom. Arată și se simte ca o cameră foto.

Conform unor informații neoficiale va costa circa 300 de euro. Iar telefonul costă vreo 400 de euro.