Am fost la standul LG să văd soluțiile lor pentru casa inteligentă, după ce am aflat în deschiderea IFA că focusul companiei este pe soluțiile AI pentru viitor. Am descoperit mașini de spălat cu inteligentă artificială, noi frigidere cu funcții smart, un dulap deștept, dar și alte gadgeturi smart de la LG.


Oficialii companiei au explicat care sunt cei trei piloni ai strategiei LG pentru AI, respectiv Evolve, Connect and Open (evoluție, conectivitate și standarde deschise). LG pune tot mai mult accentul pe rolul ThinQ, asistentul inteligent deszvoltat de compania sud-coreeană, prezent acum în tot mai multe produse și servicii AI. Sistemul este realizat astfel încă este pregătit pentru învățare inteligentă, în timp, care îmbunătățește experiența utilizatorului. Microcipul AI pentru electrocasnice, proprietar LG, folosește LG Neural Engine pentru un AI integrat.

Printre vedetele Smart Home sau ThinQ Home au fost și mașinile de spălat LG. Preferate de tot mai mulți consumatori, dispozitivele vor avea de-acum și asistentul ThinQ instalat. Modelele noi vor ajunge în majoritatea piețelor europene până la sfârșitul anului.

Tehnologia AI DD de la LG folosește 20.000 de puncte de informație big data legate de folosirea mașinilor de spălat și aplică setările bazându-se pe volumul și delicatețea rufelor de fiecare dată, oferind un ciclu de spălare optimizat la maximum. Detectează automat ce tipuri de țesături puneți și reușesc astfel o reducere de 18% a uzurii hainelor.

Funcția TurboWash 360 de la LG vă oferă cicluri de spălat mai scurte, dar fără compromisuri în privința curățeniei, necesitând doar 39 de minute pentru a încheia un ciclu de spălare complet. Iar funcția 3D Multi Spray ajută și ea la curățarea mai rapidă a hainelor, împroșcând simultan jeturi de apă în patru direcții diferite și luptând mai eficient împotriva petelor. Clienții pot economisi și mai mult timp adăugând mașinii de spălat LG AI DD aparatul LG MiniWash, care încape direct dedesubt și creează un sistem TWINWash, care poate prelucra simultan două încărcături de rufe.

Lăudându-se cu durabilitatea și eficiența cerute de consumatorii europeni, mașinile de spălat LG AI DD fac parte din clasa energetică A+++, cu 50% mai eficientă, în mare parte grație tehnologiei LG cu invertor, iar motoarele sunt prevăzute cu o garanție de 10 ani. Pentru și mai multă convenabilitate, mașinile de spălat LG AI DD pot fi controlate și monitorizate prin intermediul aplicației de mobil ThinQ.