Nu puteam să trec pe la IFA Berlin și să ocolesc standul Logitech. Anul acesta au prezentat o nouă variantă pentru mouse-ul meu, pe care lucrez de doi ani. MX Master 2S este varianta actualizată și am văzut și multe alte gadgeturi.

MX Master 25 și noua boxă MX Sound

Sunt de fapt două versiuni noi de mouse, MX Master 2S și MX Anywhere 2S. Senzorul a crescut la 4.000 DPI, viața bateriei a crescut la 70 de zile, iar mie forma asta mi se pare la ora actuală cea mai potrivită pentru mână. Practic nu pot să plec fără mouse, mi se pare foarte incomod să lucrez fără el.

Noul sistem de sunet se cheamă Logitech MX Sound, un sistem audio bluetooth premium pentru birou, cu un sunet compact și design interesant. Este și pentru muzică sau filme când vă relaxați, este și pentru comunicare, are o putere de 24W, are bass și tehnologii audio pentru o calitate audio perfectă. Prețul boxei este de vreo 100 de euro, vine la sfârșitul lunii septembrie.

Logitech a mai lansat la IFA Berlin un trio pentru gameri, respectiv tastatura wireless G613, mouse-ul fără fire 603 și de asemenea un nou mouse-pad, G840 XL. Sunt construite să fie utilizate împreună. Logitech a implementat o tehnologie wireless de conectare botezată Lightspeed, pentru a permite performanțe maxime în jocuri. Tehnologia oferă sincronizare rapidă de 1ms și conectivitate Bluetooth pentru conectarea dispozitivelor multiple. Un mare plus îl constituie faptul că poate furniza până la 18 luni de gaming cu două baterii AA. De asemenea, Logitech G613 include 6 taste programabile G-keys, care vor face ușor accesibile diverse comenzi macro și in-app. O altă caracteristică importantă o reprezintă existența tastelor mecanice cu switch-uri Romer-G, care oferă o calitate competitivă, rezistență și o senzație incredibilă de tastare. Switch-urile Romer-G sunt acționate de la o distanță de 1.5mm, făcând procesul de tastare mai rapid cu 25% față de ceea ce oferă competitorul principal. Îmbinarea dintre aceste switch-uri și o forță redusă de acționare, de 45g, face posibilă o frecvență de răspuns aproape instantă și ajută la minimizarea oboselii oferite de sesiuni lungi de gaming.

Prețul Logitech G603 este de 79.99 euro, iar tastatura mecanică G613 costă 149 euro. Mouse pad-ul G840 XL va fi disponibil începând cu luna septembrie 2017 la un preț recomandat de 49.99 euro.

Mai erau și multe alte produse la standul Logitech, inclusiv boxele Ultimare Ears, alte tastaturi și mouși, boxe și căști.