Microlab Solo 9c au reușit să mă convingă că merită investiția într-un set de boxe pentru living. Chiar dacă televizorul are un sistem de sunet inteligent, chiar dacă PC-ul are boxele 5.1 pentru jocuri, totuși muzica se aude mai bine și filmele sunt mai spectaculoase cu un sistem de sunet potrivit. Boxele Microlab au un finisaj premium, sistem de control avansat și se pot conecta la o gamă largă de electronice, de la telefon la serverul media dedicat.

boxe Microlab Solo 9C
boxe Microlab Solo 9C

Pro și contra Microlab Solo 9c

Mi-a plăcut foarte mult:
– realizarea premium și finisajele excelente;
– calitatea foarte bună a sunetului și puterea totală;
– ușurința cu care se instalează / conectează;
– multitudinea de opțiuni de conectare;
– telecomanda pentru control de pe canapea;

Rămâne de discutat:
– atenție la pachet, este mare și are 22 de kilograme;

Experiența în utilizare

N-am mai folosit de ceva vreme boxe mari din două motive. Înainte păreau complicat de instalat și conectat și uneori nu nimeream firele corect, așa că încercam să evit bătăile de cap. Apoi, pentru că mi se părea că se aude suficient de bine și fără boxe. Smart TV-ul are boxe de 20W și sistemul audio de la PC este tot pe-acolo, mă întrebam ce nevoie am eu de mai mult? Dar e bine că am ocazia să testez astfel de sisteme 🙂

Când vezi un film și efectele speciale sunt redate fidel, atunci parcă senzația este diferită față de experienșa cu boxele televizorului. Am văzut în week-end primul film din noua serie Amazing Spider Man, abia aștept să văd și partea a doua, în curând. Cu boxele setate corect experiența din living devine extrem de apropiată de cea din cinematograf. Cam la fel și cu muzica, dacă asculți mai mult în căști și îți cam plac melodiile favorite, atunci ți se pare că boxele de la PC sunt ok și că n-ai nevoie de un sistem de sunet. Dar, după ce asculți în boxe adevărate precum Solo 9c un Paco de Lucia sau Satriani sau Page, parcă totuși experiența e diferită, este ca și cum ai fi la un concert acustic, complet altceva.

conectivitate Microlab Solo 9c

Detalii tehnice

Sunt boxe 2.0, dar puterea totală este 140W, adică fiecare turn scoate cam 70W. Incindele sunt placate cu lemn finisat, având un design premium, care se potrivește perfect cu mobila din living. Au tweet-erele de 1,5 inch și diametrul difuzorului de 6,5 inch. Boxa principală include butoanele de volum, bass și balans, iar pe spate are opțiunile de conectare. Poate primi sunet prin fir cu mufă 3,5 mm jack (de la smartphone, tablete, playere de buzunar sau altele), dar și prin cablu HDMI sau cablu optic digital , ba chiar și pe cablu coaxial. De fapt vine la pachet cu toate cablurile de care ai putea avea nevoie.

De asemenea, Microlab a inclus în pachet o telecomandă, iar acest lucru permite controlul boxelor de pe canapea. Evident, puteți adapta o telecomandă universală sau o aplicație de telecomandă pentru telefoanele care au tehnogia infrared (IR) încorporată.

Concluzii

Microlab Solo 9c este un sistem audio 2.0 foarte potrivit pentru living. Calitatea audio contează foarte mult, dar la fel de important este și aspectul și ușurința utilizării. Așa că odată ce te-ai apucat să cauți așa ceva e destul de simplu să identifici un produs echilibrat ca dotări și detalii. Mai departe doar prețul poate face diferența. Am găsit boxele la PC Garage la un preț de 1.199, 98 lei.

Galerie foto

Prezentare video