După ce acum doi ani testam mini-boxa Colia Sound în premieră, zilele trecute am primit de la Fungadgets.ro o versiune nouă, Beat V2 The Jazz Edition. Se vede că au lucrat atât la partea de componente, cât și la partea de design exterior, iar rezultatul este o boxă Bluetooth atrăgătoare. V-am pus și un clip video la final, ca să vă faceți o idee.

Colia.Sound Beat V2
Colia.Sound Beat V2

Pro și contra Beat V2

Mi-a plăcut foarte mult:
– calitatea și puterea sunetului pentru o boxă atât de mică (3W);
– conectivitatea și cu fir și Bluetooth;
– are radio FM și slot pentru carduri micro SD;
– tehnologie ExtremeBass;
– „vorbește” în limba română;
– are baterie și nu consumă energia smartphone-ului;
– prețul este 149 lei;
– au un pachet special cu două boxe pentru un sistem audio complet;

Rămâne de discutat:
– autonomia este de 8 ore;
– petru radio are nevoie de un cablu;

 

Experiența în utilizare

Am mai testat produse Colia pînă acum, iar brandul celor de la Fungadgets are numai gadgeturi interesante. Mă așteptam ca o astfel de boxă să aibă un sunet relativ slab – după câteva experiențe anterioare cu unele produse de dimensiunile astea nu credeam că se poate mai bine. Dar Beat V2 m-a surprins plăcut, boxa este micuță, dar puterea de sunet acoperă bine o cameră, iar pentru mașină este chiar foarte ok. Desigur, dacă nu vrei să folosești sistemul încorporat în mașină. Dar există destui care nu pot asculta decât radio la volan sau nu au hands free, iar aici boxa Colia.Sound te ajută.

Interfața sonoră de utilizare o descopăr pentru prima dată. Am mai văzut așa ceva doar la gadgeturi mult mai avansate, iar unii numesc asta „inteligență artificială”, deși nu este tocmai așa. Cum funcționează? Practic boxa îți confirmă faptul că este funcțională și a recunoscut ce faci. Când bagi mufa audio, zice „Conexiune audio”. Când activezi conexiunea Bluetooth, zice că a fost activată și așa mai departe. Dacă este conectată la telefon, asculți muzică și primești un apel, atunci, volumul muzicii se va reduce, iar boxa îți va spune cine te sună, va citi numărul de telefon.

Mi se pare interesant faptul că o poți folosi pe post de player de muzică. Dacă ai melodiile favorite pe un card MicroSD, ca mine, atunci bagi cardul în boxă și poți asculta ce vrei. De asemenea, dacă atașezi căști la boxă („Modul căști”), atunci poți asculta muzica și pe drum. Dacă ai la tine calbul cu mufă jack (3,5 mm) poți folosi și modul radio, aici e mai complicat, pentru că poți lăsa cablul acasă și atunci nu ai radio deloc.

Boxa este compatibilă cu orice device care are mufă de căști, nu doar smartphone sau MP3 player, ci și tablete, laptop, desktop. De asemenea se poate conecta la o serie de dispozitive cu Bluetooth pentru redarea sunetului la o calitate mai bună.

Tehnologia ExtremeBass permite amplificarea sunetelor cu ajutorul carcasei metalice și a unui sistem de rezonanță realizat inteligent. Pentru cei care ascultă jazz, rock sau muzică simfonică, tehnologia audio SuperBass permite redarea corectă a instrumentelor gen violoncel, saxofon. Sistemul a fost îmbunătățit față de versiunile anterioare, în special pe zona de sunete medii.

Bateria intergrată, Litiu-ion, are 450 mAh. Se încarcă prin cablul USB de la un calculator sau încărcător (5V). Pe lângă puterea de 3W aș mai menționa și zgomotul de 85 de decibeli, foarte puternic pentru un gadget mini.

 

Video

Unboxing și un test audio: calitatea sunetului este foarte bună.


 

Galerie foto

O boxă mini care arată foarte bine…