Am pus mâna azi și pe Moto G5 Plus, unul dintre modelele noi lansate de Lenovo sub brandul Motorola. Din ce am citit Lenovo va renunța treptat la alte branduri, precum Vibe, pentru a se concentra pe Moto. Iar noile device-uri arată o direcție bună, terminale premium, dar cu preț accesibil, pentru toată lumea.

moto g5 plus

Moto G5 Plus hands on

Moto G Plus are un ecran de 5.2 inch, nu este chiar așa mare, dar nici tocmai mic. Display-ul este Full HD, cu 424 ppi, deci unul bun, nu prea ai ce să-i reproșezi și nici nu golește bateria prea repede. Procesorul nu este tocmai de top, Snapdragon 625 cu opt nuclee Cortex-A53, la 2,0Ghz. Se descurcă bine în interfață și aplicații, dar nu veți fi campion la jocurile video care implică grafică mai avansată. Acceleratorul grafic este Adreno 506, iar versiunile sunt multiple. Cele mai ieftine au 2GB de RAM, cam puțin pentru 2017, dar există și cu 3GB de RAM și chiar 4GB de RAM. Probabil prețul diferă în funcție de dotări. Nu am informații privind care dintre ele vor fi lansate oficial la noi.

Moto G5 plus suportă carduri de memorie de pînă la 256 GB, iar bateria integrată este ok, 3.000 mAh. Este chiar peste medie la acest nivel de ecran, iar optimizările Moto vă asigură o autonomie mai mare decât orice alt Android normal. Camera foto de pe spate are senzor de 12 megapixeli, lentila este F1.7, filmează 2K, dar nu ajunge la 4K, mai mult ca sigur din cauza procesorului, nu a camerei. Camera foto frontală este de 5 megapixeli.

Modelul este bine realizat, cu finisaje premium, stă foarte comod în mână și oferă o experiență destul de bună de utilizare, fără lag sau alte probleme.

Moto G5 Plus va fi disponibil în sud-estul Europei începând cu “cea de-a doua jumătate a primăverii”. Prețul Moto G5 Plus începe de la 279 euro pentru varianta cu 3GB RAM/32GB stocare.

Galerie foto