Motorola Moto One Macro a fost lansat oficial în România la un preț foarte bun: 899 lei și au promis că vor avea și campanii de reduceri mai agresive. Este un telefon entry, cam cel mai bun telefon sub 1000 de lei care poate fi luat acum. Dar ca orice model ieftin face și anumite concesii.

Detalii tehnice Moto One Macro

Display: 6.2 inch, HD+ 1520×720 pixeli, IPS LCD, 270 ppi
Procesor: Mediatek Helio P70 (4xCortex A73+4xCortex A53)
GPU: Mali-G72 MP3
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 GB + card microSD
Camera foto: 13 + 2 + 2 megapixeli
Camera selfie: 8 megapixeli
OS: Android 9 Pie
Bateria: 4.000 mAh
Preț: 899 lei

Detalii tehnice Moto One Macro

Încă un terminal entry-level axat pe fotografie, dar și cu dotări destul de bune și un preț decent. Moto One Macro are ca atuu camera pentru fotografii macro care a reușit să scoată imagini excelente de la apropiere. Camera Macro Vision permite o focalizare la 2 cm de subiect, adică de 5x mai aproape decât lentilele normale, toate acestea fără accesorii suplimentare. Acum se pot capta cele mai complexe și uimitoare detalii ale unui subiect, estompând în același timp fundalul.

ads

Nu este o cameră senzațională, senzorul are 2 megapixeli, dar rezultatele de la apropiere mi s-au părut foarte bune.

Am văzut și o mică demonstrație realizată de Cornel Lazia privind fotografia macro și imagini creative realizate de el. Este o zonă puțin explorată și cred că proiectele bune de fotografie macro au șanse să devină foarte populare pe Instagram sau chiar pe Facebook.

La camera Macro Vision dedicată se adaugă un senzor principal de înaltă calitate și un senzor inteligent de profunzime, care împreună captează imagini superbe. Senzorul ultra rapid de autofocus cu laser aduce subiectul în prim plan într-o fracțiune de secundă, pentru ca senzorul principal să capteze fotografii mai precise chiar și în cele mai dificile condiții de luminozitate. Funcțiile AI (inteligență artificială) aduc optimizarea imaginii, captarea automată a zâmbetului și compoziția inteligentă.

Terminalul are dotări de entry-level, dar este bine dotat, solid, arătos și te descurci cu el. Ecranul este HD+, dar sincer n-am observat probleme cu el, se vede destul de bine. Procesorul este Mediatek Helio P70, un octa-core cu 4 nuclee de putere (A73) și 4 nuclee economice (A53). Are 4GB de RAM, 64GB de stocare internă și suportă carduri de memorie. La asta se adaugă și mufă de căști 3.5 mm jack, o baterie mare de 4.000 mAh, camera normală de 13 megapixeli, cea frontală de 8 megapixeli. Telefonul este și rezistent la apă, dar nu subacvatic, ci splashproof, puteți să-l folosiți pe ploaie.

Per-total, putem spune că avem iar un model ieftin și bun, bine dotat, cu preț sub 1000 de lei.

Galerie foto