Am participat online la evenimentul de lansare Motorola Edge 30. Circulau niște zvonuri despre acest model, iar lansarea le-a cam confirmat. Dar sunt și detalii noi în materialele oficiale.

Motorola edge 30

Detalii tehnice Motorola Edge 30

Ecran: 6.5 inch, AMOLED, FHD+, 144Hz, HDR10+
Procesor: Snapdragon 778G+ 5G
GPU: Adreno 642L
Memorie: 8 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB
Camera: 50 + 50 + 2 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 159.4 x 74.2 x 6.8 mm
Greutate: 180 gr
Baterie: 4.020 mAh + 33W
OS: Android 12
Tehnologii: Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.2, USB Type-C 2.0
Preț: 1.999 lei

Motorola edge 30

Lansarea oficială Motorola Edge 30

Este varianta mai accesibilă a lui Motorola Edge 30 Pro. Din păcate au tăiat destul de multe, procesorul este midrange, ecranul e mai mic, bateria este mai mică, încărcarea mai lentă. Diferența de preț este totuși destul de mare, este mai accesibil.

Ecranul nu e rău, este tot OLED, oferă cam cea mai bună calitate disponibilă acum. Dar este un ecran FHD+. Rata de refresh este de 144Hz, printre cele mai mari din domeniu la ora actuală. Procesorul este ok, cam cel mai bun de nivelul midrange. Are patru nuclee puternice, unul de top dus la 2.5GHz, trei puternice la 2.4GHz și patru economice. Se descurcă și în jocuri, dar și în activitățile normale. În general recomand telefoane mai puternice, dar trebuie să recunosc că este ok și 778 pentru orice utilizator.

Edge 30 are cameră foto de 50 de megapixeli, care utilizează noul standard emblematic pentru autofocus, Instant All-Pixel Focus. Dispune de un senzor de cameră ultrawide de 50 de megapixeli. Și o cameră frontală dedicată de 32 de megapixeli. Instant All Pixel Focus utilizează 100% din pixeli atât în modele verticale, cât și orizontale pentru a obține performanțe mai rapide și mai precise în orice lumină . Vă permite să fotografiați cu de 32 de ori mai mulți pixeli de focalizare.

Pe măsură ce se lasă noaptea, camera permite să intre mai multă lumină, combinând fiecare patru pixeli într-un ultra pixel masiv. În plus, stabilizarea optică a imaginii (OIS), elimină tremurăturile nedorite.

Clipurile video și jocurile se văd perfect datorită ecranului OLED de 6.5 inch. Cele două difuzoare stereo mari, dotate cu sunetul multidimensional Dolby Atmos, oferă experiențe de vizionare mai captivantă.

Motorola Edge 30 are o baterie cam mică. Doar 4020 mAh, poate reușesc să o gestioneze mai bine ca la Pro. TurboPower vă oferă ore de energie în doar câteva minute de încărcare.

Prețul recomandat pentru România este de 1.999 lei, destul de ok. Totuși, sunt multe alternative interesante cu dotări similare, unele cu un preț chiar mai mic.