Nokia 8 a ajuns în România, și am avut ocazia să îl scot din cutie astăzi. Telefonul este ok, îmi confirmă o parte din primele impresii, dar nu toate.

Păreri privind Nokia 8

– telefonul arată bine, chiar dacă prima mea impresie era oarecum de dezamăgire, totuși nu este rău, este comparabil cu multe telefoane considerate de top, chiar dacă nu are ecran cu margini subțiri și format 18:9. Totuși, vorbim de un display de 5.3 inch WQHD, cu margini relativ subțiri, chiar dacă are buton de Home. Are spatele ok, cameră foto duală Carl Zeiss. Are procesor puternic, Snapdragon 835, 4GB de RAM, 64GB de stocare.

– bateria de 3090 mAh mi se pare un avantaj și beneficiind de management de energie de la Nokia și de la Android, cred că va ieși foarte bine în teste de autonomie. În plus, Android 7.1.1 curat și va fi actualizat la 8.0 mai mult ca sigur.

ads

– Chiar dacă ocupă spațiu sub ecran, butonul principal este și senzor de amprentă și este mai bine plasat acolo decât la unele terminale Samsung. Și fac pariu că este mai rapid.

– Camera foto Carl Zeiss este prima lor realizare dual-foto și abia aștept să o testez zilele următoare, revin cu impresii. Este de văzut neapărat tehnologia DualSight pe care au anunțat-o oficial, care permite realizarea de imagini cu ambele camere simultan, pe față și pe spate, pentru Facebook sau Youtube.

– Telefonul stă plăcut în mână și nu are spatele atât de lucios precum HTC U11, Galaxy S8 sau alte modele concurente. Nu este oglindă și nu prinde amprente peste tot, ceea ce e foarte bine.

– Prețul de 2600 de lei cum a fost anunțat oficial cred că este un mare avantaj. Toți cei care vor performanță, dar nu au 4000 de lei se vor putea descurca cel puțin la fel de bine și iată, la un preț foarte competitiv.

– sunt curios dacă nostalgia după brandul Nokia se va manifesta și aici, sunt aproape sigur, iar oamenii vor telefoane mai ieftine, dar bune.

– în video, dacă treceți de jumătate, am pus niște întrebări acolo și aștept răspunsuri de la voi. Puteți lăsa comentarii și aici, dar și pe Youtube, cum vă e mai comod.