Nokia a lansat câteva modele noi, în special modele clasice care să-i atragă pe nostalgicii brandului. Au relansat Nokia 2660 Flip, Nokia 8210 4G, dar și Nokia 5710 XpressaAudio. De asemenea au prezentat Nokia G11 Plus, nou model entry-level foarte ieftin. Plus o tabletă cu Android, Nokia T10. Le luăm pe rând pe fiecare.

lansari Nokia

Detalii privind evoluția Nokia

Florian Seiche, CEO HMD Global, a declarat că ultimele studii arată o evoluție pozitivă pentru telefoanele Nokia. Brandul a intrat în top cinci telefoane vândute pe 41 de piețe globale. Sunt printre cele mai vândute telefoane pe piețe-cheie din Europa, precum Marea Britanie. Pe trimestrul unu din 2022 au urcat pe locul al treilea în UK pe segmentul smartphone. Au crescut puternic în zona de enterprise pentru că au lansat telefoane care sunt certificate Android Enterprise. Soluția HMD pentru gestionarea dispozitivelor este adoptată în corporații. În cel mai recent caz, Deutsche Bahn (DB) a adoptat aplicația de gestionare a dispozitivelor Android lansată de HMD Global.

Directorul companiei a subliniat faptul că urmează noi lansări pe piață până la finalul acestui an.

Noile lansări Nokia

Adam Ferguson, Global Head of Product Marketing la HMD Global, a prezentat noile produse. Le listez pe fiecare mai jos:

  • Nokia 2660 Flip – este un telefon clasic, ușor de folosit, cu clapetă. Este pe de-o parte dedicat nostalgicilor fani Nokia, celor de vârsta a treia care nu suportă modelele smartphone. Are funcții speciale, cum ar fi sonor puternic pentru a se auzi mai bine.  Are un suport de încărcare special care face telefonul ușor de folosit. Este încărcat mult mai rar decât un smartphone. HMD Global crede că și tinerii adoptă astfel de telefoane. În special modelele Flip sunt adoptate pentru factorul retro și durata mare a bateriei. Pe Tik Tok sunt foarte populare modelele Flip, spun oficialii companiei. Prețul modelului este 69 de euro. Cu suportul de încărcare costă 89 de euro.
  • Nokia 8210 4G – este un model memorabil Nokia, care acum este reactivat cu tehnologie 4G pentru internet mai rapid. Este genul clasic cu butoane. Operatorii telecom vor elimina treptat rețelele 2G, astfel că alte modele mai vechi vor începe să nu mai funcționeze. Modelul oferă cam aceleași funcții cu telefonul clasic, plus un player MP3 integrat. Prețul său este de 59 de euro.
  • Nokia 5710 XpressAudio – modelul care încheie seria clasică relansată acum. Vine cu un set de căști wireless integrate. Este un model clasic, dar reinterpretat pentru lumea modernă. Are și el un player de MP3 integrat. Are radio FM, căștile includ tehnologie de blocare a zgomotelor externe. Căștile au un suport unde se integrează în telefon. Se și încarcă atunci când sunt introduse în lăcaș. Prețul pentru acest model este doar 69 de euro.
  • Nokia G11 Plus – chiar și modelul smart prezentat este extrem de ieftin. Modelul are un ecran LCD HD de 6.52 inch, cu rata de refresh de 90Hz. Procesorul este Unisoc T606, are 3 GB RAM și 32GB de stocare, vedeta fiind camera de 50 de megapixeli, iar camera selfie este de 8 megapixeli. Bateria este de 5.000 mAh, are mufă de căști și radio FM. Prețul este 150-160 de euro. Va avea și actualizări software în timp.
  • Nokia T10 – are ecranul de 8 inch, cu hardware entry-level, dar promite trei ani de actualizări. Are la bază tot un procesor Unisoc și vine în versiuni LTE și Wi-Fi. Unisoc T606 are opt nuclee, 2x unități Cortex-A75 pentru performanță și 6x Cortex A-55 pentru eficiență. Memoria RAM este fie de 3 GB, fie de 4 GB, iar stocarea este de 32 GB sau 64 GB, cu opțiunea de extindere suplimentară printr-un slot microSD hibrid. Există o cameră pe spate de 8 megapixeli, în timp ce camera frontală are un senzor de  2 megapixeli. Capacitatea bateriei este de 5.250 mAh, dar încărcarea este limitată la rate de 10 W. Cel puțin ai un port USB-C pentru el.