Nokia Lumia 900 este fără îndoială unul dintre cele mai bune terminale smartphone cu Windows Phone, dar nu este ceea ce mă așteptam eu. Încă de anul trecut mă aștept la un terminal premium Windows Phone, genul Galaxy sau Optimus sau Xperia, adică puternic, subțire, cu ecran de ultimă generație, să fie un dream-phone, la care să viseze orice împătimit.

Nokia Lumia 900
Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900

În schimb, Lumia 900 este fix atât, un Lumia 800 mai mare. Ecranul este bun, un AMOLED Clear Black cu diagonala de 4,3 inchi.  Rezoluția estede 800×480 pixeli și este protejat cu Gorilla Glass. Procesorul este Qualcomm Snapdragon Scorpion tactat la 1,4 GHz. Da, se mișcă foarte bine, am spus că sunt fan Windows Phone și îmi place experiența. Iarăși este de apreciat camera foto cu senzor de 8 megapixeli și sunt sigur că este printre cele mai bune.

Dar Nokia Lumia 900 este relativ gros, deși nu cântărește foarte mult, are totuși 160 de grame, comparat cu rivalii care se bat spre 110 grame. La fel, grosimea nu este decât 12 milimetri, dar pare foarte mare când rivalii lansează telefoane de 7-8mm grosime. Asta a fost impresia după ce am testat alte terminale că este foarte gros.

Carcasa în binecunoscuta nuanță de bleu pare să fie nepotrivită pentru telefonul atât de mare, în timp ce la N9 sau Lumia 800 arăta exact cum trebuie.

Concluzii? După părerea mea Nokia Lumia 900 nu este super-telefonul de care finlandezii și Microsoft au nevoie pentru a promova intensiv noul sistem de operare. Mai trebuie lucrat.

 

 

Galerie foto Nokia Lumia 900

[nggallery id=315]