Nokia X devine realitate,  toate zvonurile sunt confirmate și în plus sunt trei modele cu Android.  Cam 1000 de oameni s-au  înghesuit dimineață la standul Nokia („meet us under the tree”)  pentru a vedea lansările oficiale de la MWC.  Noi am ajuns cam la 8-45 și deja a fost imposibil să ne apropiem de scenă.  Am prins însă în direct lansarea familiei Nokia X. 

image
Lansarea Nokia X cu Android

Modelele sunt Nokia X,  Nokia X+ și Nokia XL. Dau și detaliile tehnice imediat. Interfața de utilizare este similara cu Windows Phone, cea „cu dale” (tiles). Familia Nokia X nu are acces direct la Google Play,  ci la un magazin de aplicații Nokia.  Oficialii spun însă că se pot încărca APK-uri pe el.  Sunt curios în cât timp vor părea jail-break-uri și versiuni cu Android stock.   Modelele sunt de nivel entry și mediu și au preturi foarte mici.

Nokia X este cel mai ieftin telefon,  cu ecran de 4 inch,  camera foto de 3 megapixeli,  preț de 89 de euro.

Nokia X+ are ecran de 4 inch,  detalii tehnice modeste și un preț de 99 de euro.

ads

Nokia XL este modelul de top cu ecran de 5 inch, IPS,  camera foto de 5 megapixeli (2 megapixeli pe față) ,  stocare de 4GB și 768MB de RAM.  Prețul lui va fi de 109 euro fără taxe și subsidii.

image

După ce se mută lumea la alte evenimente promit sa trec și să mă uit la modele.