Am avut ocazia să testez un monitor Philips, mai exact 298X4QJAB Brilliance Multiview 21:9 cu diagonala de 29 de inch. Este pentru prima oară când lucrez pe un astfel de monitor, iar la început recunosc, era un pic ciudat. Dar după ce te familiarizezi cu el totul pare interesant. Poți face mai multe lucruri de-odată fără să fie nevoie să schimbi între tab-uri. Are o rezoluție 2560 x 1080 pixeli, așa că poți edita video Full HD fără să fie nevoie să micșorezi imaginea.

Philips Brilliance LCD MultiView 298X4QJAB UltraWide 21:9
Philips Brilliance LCD MultiView 298X4QJAB UltraWide 21:9

În spate se vede monitorul meu obișnuit de 24″, Full HD, 16:9. Ca să vă dați seama care este diferența.

Monitorul Philips mi-a lăsat impresia că oferă culori mai vii, fără să fie strălucitor sau să obosească ochii. Lăsând la o parte rezoluția mare, monitorul are format „Cinema” 21:9, adică puteți vedea filmele de la Hollywood la rezoluția lor originală. Este un trend care va veni și pe zona de televizoare, unde formatul nou începe să fie adoptat. La 16:9 aveți încă margini negre când rulează filmele favorite. Panelul este IPS și are margini foarte subșțiri, adică arată bine și oferă o imagine foarte bună.

Monitorul vine la pachet cu un soft special pentru tuning, ca să obțineți cea mai bună imagine posibilă. De asemenea, are toate modalitățile de conectare posibile: USB, RGB, HDMI, dar și DVI sau DisplayPort. Philips 298X4QJAB include tehnologie pentru optimizarea culorilor sau pentru a afișa mai bine un text dintr-un document. De asemenea are boxe stereo încorporate, deci puteți vedea direct filmele sau clipurile preferate cu sunet.

ads
Philips 298X4QJAB - conectivitate
Philips 298X4QJAB – conectivitate

Panelul are un timp de răspuns de 5 milisecunde grey-to-grey si 14 ms normal, luminozitatea este 300 cd/m2, contrastul este 1000:1, iar unghiul de vizualizare de 178 de grade.

Prețul este pe la 2.000 de lei, deci depinde dacă aveți nevoie cu adevărat de un astfel de gadget. Pentru companiile care utilizează CAD / CAM sau pentru cei care fac animație sau editare video, cred că este foarte bun.