Am văzut la Mobile World Congress, tot la standul Qualcomm, terminalul OnePlus 3T, unul din favoritele celor care nu vor iPhone, Samsung sau alte branduri mari. OnePlus au două avantaje majore, au tehnologie hardware bună și Oxygen OS (Android customizat, mai rapid), dar pe de altă parte au și prețuri bune.

OnePlus 3T

Întâlnire cu OnePlus 3T

Scrisesem despre OnePlus încă de la lansare, multă lume l-a remarcat. Acum doi ani, un amic și-a luat OnePlus 2, așa că am avut ocazia să îl văd de aproape. Dar anul trecut nu am găsit pe nimeni care să-și fi luat OnePlus 3, așa că nu am văzut terminalul. M-a mirat că au lansat OnePlus 3T, dar am înțeles strategia, vroiau să aibă cel mai bun procesor de pe piață și când a apărut Snapdragon 821 au lansat modelul 3T. Nici pe el nu l-am văzut pînă la Barcelona. Am citit review-urile pozitive, dar nu mai am demult încredere în ce citesc prin blogurile americane. De multe ori informațiile se dovedesc false, iar produsele mai slabe decât în review-urile lor. Cam așa s-a întâmplat și cu Google Pixel despre care vă scriam ieri.

În schimb OnePlus 3T este chiar ok. Are un display bun, cu culori luminoase, chiar dacă este de 5.5 inch nu pare atât de mare când îl ții în mână. Modelul păstrează design-ul tradițional, cu spatele metalic, este plăcut în mână și nu dă impresia de smartphone neterminat sau nefinisat. Este un model premium. Procesorul Snapdragon 821 este foarte bun, iar modelul are 6GB de RAM, deci totul merge fluent și fără probleme.

Camera foto de pe spate este de 16 megapixeli, iar frontala tot de 16 megapixeli, așa că o să faceți poze foarte bune. Bateria integrată este de 3.400 mAh, are autonomie bună. Ecranul este Full HD, dar cum spuneam este de o calitate foarte bună și nu aveți nicio problemă de afișare. O problemă ar fi că nu are slot pentru carduri de memorie, dar versiunile sale sunt de 64GN și 128GB, deci nu veți avea probleme de spațiu.

Prețul acum la chinezi este de 525 dolari pentru varianta de 64GB, cam 2.261 de lei, se poate lua din site-ul Oneplus UK sau DE, la 440 euro fără alte taxe (2000 de lei), adică cu mult mai bine decât orice Samsung, LG, HTC sau alt mare brand care să vină cu dotările astea.

Pe scurt, dacă nu așteptați cumva Snapdragon 835, un OnePlus 3T merită cumpărat acum.

Galerie foto