Am fost astăzi în AFI Palace Cotroceni unde Asus organizează un concurs de gaming în perioada 30 septembrie – 16 octombrie: Join The Republic. Sunt prezentate sisteme pentru pasionații de jocuri, le puteți testa, dar sunt și premii în valoare totală de 4.800 de dolari. Pe lângă gaming, există un concurs cosplay cu premii în valoare de 2.100 de dolari.

0012

Evenimentul este ușor de găsit în Mall, deasupra patinoarului, în zona din fața Cinema City.

Join The Republic va găzdui turnee de jocuri pe PC: CS:Go, Dota, Hearthstone, Rocket League și Overwatch, iar valoarea totală a premiilor depășește 4800 de dolari. Toate competițiile se vor derula pe 12 stații ROG G20 complet pregătite pentru gaming, jucătorii neavând nevoie de vreun alt echipament (nici de contul personal), ci doar de propria experiență și îndemânare.

Primul turneu va fi unul de CS:GO, echipele de câte 5 jucători putându-se înscrie pe pagina de Facebook ASUS Republic of Gamers România.

La Join The Republic sunt așteptați și iubitorii de Cosplay. Înscrierile se vor desfășura tot pe pagina de Facebook, defilarea personajelor din jocuri fiind programată pe data de 15 octombrie. Concursul de Cosplay este dotat cu premii ASUS în valoare de peste 2100 USD.

Publicul pasionat de jocurile pe computer este invitat să susțină participanții și să descopere cele mai noi sisteme, componente și accesorii de gaming.

În fiecare zi, zona de computere Republic of Gamers este deschisă vizitatorilor din AFI Palace Cotroceni pentru FreePlay (jocuri la liber) până la ora 16.00, când vor demara competițiile zilnice.

0009

Echipamentele prezentate

Asus ROG G20 este un desktop compact destinat pasionaților de jocuri. Carcasa are un volum de 9.5 litri, dar integrează un procesor Intel Core i7 și un accelerator Nvidia GeForce. Sistemul de iluminare LED cu 8 milioane de culori permite personalizarea aspectului carcasei, completând atmosfera jocului.

Monitorul Asus MG248Q este proiectat pentru jocuri cu acțiune rapidă, are un timp de răspuns foarte bun – 1ms și o rată de refresh de 144MHz. Este FullHD cu diagonala de 24 inci și afișează 16.7 milioane de nuanțe de culori.

Asus ROG GX700 este primul laptop din lume răcit cu lichid, performanțele sale fiind similare cu cele ale unui desktop de gaming. Procesorul Intel Core i7-6820HK cu suport pentru overclocking poate funcționa la frecvența de 4GHz grație răcirii cu lichid, BIOS-ului avansat și a multiplicatorului deblocat. Placa video Nvidia GeForce GTX980 poate fi supratactată la rândul ei.

Asus ROG G752 este un laptop compact de gaming, care beneficiază de hardware foarte puternic. Ecranul IPS FHD este sincronizat cu placa video cu ajutorul unui modul G-Sync. Cei 64GB de memorie RAM atrag deopotrivă pasionații de jocuri cât și specialiștii din industria prelucrării imaginilor.

Alături de modelele de mai sus, ASUS mai expuse în standul său laptopul GL702, desktopurile de gaming ROG GT51 și G11, routerul wireless tri-band RT-AC5300 și sistemul Draqulling.