Am avut ocazia să testez în seara asta Samsung Galaxy S6 și S6 Edge, noile modele smartphone lansate de sud-coreeni la Mobile World Congress 2015. Au fost foarte mulți oameni care au testat noile terminale, iar cei de acasă au urmărit și au comentat intens acest eveniment. Sincer, mie mi-au plăcut modelele noi și majoritatea opiniilor auzite după testare au fost pozitive, însă nu am putut să nu remarc un cor de opinii negative de la unii oameni care au văzut doar pozele.

Samsung Galaxy S6 hands on at MWC 2015 (42)
Samsung Galaxy S6 hands on at MWC 2015

Click pe imagini pentru mărire! La final am pus două clipuri video.

Pro și contra Galaxy S6

Mi-a plăcut foarte mult:
– noul design și feeling-ul total de smartphone premium, subțire, bine făcut;
– ecranul excepțional, atât pentru S6, cât și pentru S6 Edge;
– camera foto foarte bună, vă pun poze făcute cu el în text;
– specificații tehnice excelente, scoruri maxime în teste;

Rămâne de discutat:
– bateria încapsulată, dar care se reîncarcă rapid;
– prețul mare, dar era de așteptat;
– nu rezistă la apă;
– nu are slot de micro SD;

Primele impresii după utilizare

Samsung Galaxy S6 a fost și rămâne un vârf de gamă. Îmi aduc aminte când am văzut prima dată Galaxy S, la fel de impresionantă a fost lansarea din seara asta. Prin comparație directă, anul trecut a fost chiar plictisitor, pentru că S5 comparat cu S4 nu aducea atâtea noutăți. Acum sunt îmbunătățiri semnificative la toate nivelurile.

Design-ul este punctul forte, clar. Am tot auzit voci că seamănă cu iPhone sau alte modele. Uite, v-am făcut poze. Să vedeți dacă seamănă (click pe imagine pentru mărire):

Dacă stai acasă în fața monitorului, da, poate seamănă. Dar seamnănă și cu S5 și mai ales cu S4. Este un Samsung 100%.

Focusul a fost pe materiale, iar combinația sticlă+metal e foarte bună. Gorilla Glass 4 pe partea frontală. Spatele este din sticlă conform anunțului, dar exemplarul de test părea cu plastic pe spate. Nu știu, mai investighez problema, poate a fost doar pentru test. Nu se poate scoate capacul pentru a vedea ce este.

Adaug mai multe poze cu Galaxy S6, pentru cei interesați:

Puterea de procesare este peste Note 4. Scorul în Antutu a fost de circa 60.000 de puncte, peste orice competitor astăzi. Nu am văzut scorul One m9, dar nu cred să fie peste.

Samsung Galaxy S6 - scorul la teste
Samsung Galaxy S6 – scorul la teste

Faza cu bateria încapsulată e nasoală, dar au rezolvat o problemă mare. Nu mai ai nevoie acum de două baterii pentru S6 și cea integrată se încarcă în 10 minute cât să țină 4 ore. Sau în 30 de minute pentru o zi. Se încarcă complet în puțin peste o oră, dacă am înțeles corect. De asemenea încărcarea wireless e foarte tare. Prevăd că de aici vor ieși multe chestii interesante, precum mobila Ikea anunțată azi. Da, Ikea va face mobilă cu încărcătoare wireless pentru smartphone-uri precum Galaxy S6.

Camera foto mi s-a părut bună date fiind condițiile de testare. Interior, întuneric, lumini aiurea, nici DSLR-ul nu s-a descurcat excepțional. Uite câteva exemple, redimensionate:

Click pe imagini pentru mărire.

Prețul este relativ, e clar că lumea cumpără cele mai scumpe telefoane și e clar că Samsung Galaxy S6 este foarte așteptat. Faptul că îl critică unii acum nu schimbă nimic. Este un model foarte bun.

Samsung Galaxy S6 EDGE
Samsung Galaxy S6 EDGE

Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge nu mai este doar un “experiment”, cum a fost Note 4 Edge. Este acum un produs rafinat, îmbunătățit prin feedback-ul de la clienți, are ecranul curbat pe ambele părți, dar nu este atât de agresiv curbat ca la Note. Nu se vede ca un ecran separat, ci este aproape un singur ecran. Efecte interesante sunt în video și poze, trebuie testat mai bine.

Mi-a plăcut cum arată, dar este mai subțire și parcă nu stă la fel de bine în mână. O să revin cu un review mai amplu dacă am ocazia să testez produsul mai mult timp. Dar cert este că artată foarte-foarte bine. Și e unic.

Despre eveniment și organizare

Este fără îndoială un super-eveniment și, spre deosebire de anul trecut, nu au fost mari probleme de organizare. S-au făcut cozi separate la presă, parteneri și alți invitați și am intrat în sală în maxim 20 de minute. În cazul meu, WiFi-ul a mers non-stop foarte bine. Înțeleg că au avut internet pe cablu peste tot în zona de media, nu am stat în zona aia, dar era. Au fost mii de oameni în sală, dar la teste s-a intrat foarte rapid, fără întârzieri.

Am prins Galaxy S6 după 10-15 minute, iar cel mai greu a fost să prind Edge. Dar după 20 de minute de așteptat la coadă, am prins unul și m-am jucat cu el.

Concluzie: impresia este pozitivă.

Video Samsung Galaxy S6


Video Samsung Galaxy S6 Edge