Lansarea oficială Samsung Galaxy S6 este în seara asta la Barcelona, la ora locală 19-00, adică 20-00 la București. Samsung Galaxy S6 este acum lansat oficial, alături de Galaxy S6 Edge. Revin într-un alt articol cu impresii despre device.

UPDATE: citește părerea mea despre Samsung Galaxy S6 >>>

unpacked 2015

Deja știm cam toate zvonurile despre Galaxy S6, dar este posibil să vedem un nou ceas Gear și ediția cu ecran curbat Galaxy S6 Edge. Așa că vor fi cu siguranță noutăți. Vă aștept diseară pe blog.

Live streaming al Samsung este aici.

Lansarea Galaxy S6

Gata, suntem în sală, iar toate locurile sunt deja ocupate. Este super-aglomerație ca și în 2014.

JK Shin este pe scenă să prezinte următorul Galaxy. Filosofia Samsung pentru anul acesta este simplă, zice el: să inoveze în continuare. Samsung este o companie care pune focus pe inginerie, pe tehnologie, va promova întotdeauna noi invenții. Însă, de asemenea, Samsung a vrut să facă din Galaxy S6 cel mai frumos smartphone din istoria sa.

Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge sunt confirmate oficial. Au design similar, dar îmbunătățit, metal și sticlă, hardware puternic. Samsung Pay este realizat în colaborare cu marii procesatori de plăți. Include tehnologie LTE de cea mai nouă generație.

Fiecare detaliu al telefonului a fost îmbunătățit și luat de la zero, spun oficialii companiei. Dar design-ul este similar în mare generației anterioare. Acum se vede însă că este un produs premium, nu un vârf de gamă acoperit cu plastic.

“Metal rezistent, care nu se îndoaie”, au ținut să precizeze oficialii Samsung. Interfața pare să fie mai simplă, curată cu culori mai bune.

Oficialii companiei vorbesc despre hardware acum: procesor consturit pe 14 nanometri, 64 de biți, performanță cu 20% peste Note 4. Memoria RAM DDR4 – mai rapidă. Stocare Flash mai rapidă decât generația anterioară. Ecranul de la Samsung Galaxy S6 este de 5,1 inch și rezoluție QHD.

Bateria este esențială. Procesorul consumă mai puțin, ecranul este foarte eficient. Bateria de la Galaxy S6 se încarcă în 10 minute pentru 4 ore de utilizare. Complet în jumătate din timpul în care se încarcă un iPhone, spune Samsung.

Bateria nu mai poate fi scoasă, este integrată în telefon. Dar are tehnologie wireless charging, se încarcă pe un accesoriu special, fără cabluri.

Camera foto integrată este de nivelul DSLR, spun oficialii Samsung, care susțin că filmele de prezentare sunt realizate doar cu camera din telefon. Senzorul este de 16 megapixeli, are în plus stabilizare optică ca la Note 4. Lentila este f1.9, HDR în timp real, tehnologie pentru poze în lumină slabă. Disponible și pentru camera frontală, de 5 megapixeli. Dubluclick pe Home deschide camera pentru a prinde momentul dorit de fotografiere. Se deschide mai rapid de 1 secundă și apoi faci poze automate care ies foarte bine dpdv tehnic.

Samsung Pay include NFC+MST – adică folosești tehnologie similară cu cardul cu bandă magnetică. Cu alte cuvinte, va fi acceptat automat peste tot unde se acceptă carduri. Datele sunt tranzacționate securizat, fără a fi stocate pe terminal sau în serverele Samsung. Mastercard, Visa, American Express, Citi, Bank of America.

Include din cutie tehnologie de business dezvoltată pentru cei din companii. Samsung Knox acoperă toate nivelurile – hardware, software, criptarea datelor. Prezentat de analiști independenți și specialiști guvernamentali drept cel mai sigur sistem pentru companii.

Din imaginile de prezentare, arată chiar bine, iar acum abia așteptăm să vedem produsele la test. O să revin cu un articol cu primele impresii în cursul serii.