În vacanță, relaxat, am ignorat complet faptul că ultima zi în Franța urma să fie duminică. Trebuia doar să fac plinul cu benzină, să predau mașina închiriată prin Drivy și să mă sui în avion pentru a reveni acasă. Sună foarte simplu, nu?

cardul-la-benzinarie-esso-compressor

Fiind duminică, nu era program la benzinărie, dar poți pune benzină cu cardul. Bagi cardul în aparat, verifică soldul, pui benzină, achiți. Iarăși, sună foarte simplu.

Am o oprit la un Esso, cam cu o oră înainte sosirea la Beauvais. Am introdus cardul în aparat, zice să aștept, apoi – Plată refuzată.

Stau și calculez, ar trebui să am destui bani pentru plin. Aveam nevoie doar de 50-60 de euro, pe card ar trebui să fie mai mult. Încerc iar, același rezultat, plata refuzată.

Sun la bancă. Cardul este ING, mi-a fost card de salariu la un moment dat și l-am păstrat de atunci pentru că s-a dovedit util. Chiar dacă nu a fost bun pentru închirieri auto, este cardul cu care rezolv problemele de plăți online, fără să stau cu frica că folosește cineva datele. Acum începusem să mă gândesc că a accesat cineva fondurile sau ceva asemănător.

Cu toate acestea, nu era cazul. Alta era problema, mulțumesc ING pentru suportul prompt și disponibilitatea de a rezolva problema. Reamintesc că era duminică.

Nu doar că m-au ajutat, dar consultantul ING a știut instant despre ce era vorba – benzinăria încerca să oprească tot echivalentul unui plin de benzină, probabil vreo 60 de litri la prețul de 1.50 euro, poate chiar mai mult decât atât. Din păcate tocmai plătisem 130 de euro cu cardul și nu mai erau atât, erau doar 70 de euro, iar tranzacția eșua.

Cei de la ING au fost de acord să crească limita cardului ca să pot pune benzină. Sincer vă spun că nu credeam, eram foarte dezamăgit, stresat de faptul că se apropia plecarea și nu puteam preda mașina corect. Cu toate astea, deși am așteptat pe fir 10 minute, problema s-a rezolvat, s-au obținut toate aprobările, iar ING a fost dispus să salveze un client față de care nu avea nicio obligație! Mulțumesc!

Între timp, la benzinărie a venit un francez, care ne-a întrebat ce și cum și ne-a pus el benzină cu cardul lui. I-am plătit cei 50 de euro cash și asta a fost tot. Data viitoare o să fiu mai pregătit 🙂