Am rezolvat din timp toate detaliile pentru vacanța din Franța, a fost prima oară când am închiriat mașina online. Prima oară și o nouă lecție pentru viitor, așa că vă împărtășesc și vouă.

UPDATE: dacă vreți să aflați cum am rezolvat cu închirierea auto, citiți aici ->>
UPDATE 2 : Comisia Europeană obligă Hertz să schimbe politica ->>

herz
În general sunt obișnuit cu serviciile online și am tot citit despre închirieri auto, oricum, nu fac tranzacții pînă nu citesc de 10 ori fiecare detaliu. Cu toate astea, am reușit să iau o mică țeapă în care sunt implicate Hertz, FireFly și RentalCars.com, așa că încerc să vă explic pe scurt ce s-a întâmplat.

Cu mult înainte de vacanță am căutat mașina de închiriat. După o vreme, am observat că modelul dorit, care costa vreo 150 de euro pe săptămână, indiferent de site-ul ales, apărea cu informația RentalCars.com. Am zis că probabil ei sunt furizorii și că atunci n-are rost să iau de pe alt site, atunci să apelez la ei.

Site-ul RentalCars.com e bine făcut, iar după introducerea datelor, mi-au afișat clar:
– acest preț include costurile de asigurare RCA ;
aceasta este singura taxă obligatorie de plătit;

În rest, tot felul de avertismente – să ai buletin, carnet de conducere, card valabil, datele de pe card să fie ale șoferului și altele.

Cu o săptămână înainte de plecare, au trimis un mail, să economisim timp prin completarea datelor – pașaport, permis de coducere , card. Le-am completat.

Cu 24 de ore înainte de plecare, au trimis un mail, care spune același lucru, plus O INFORMAȚIE CU STELUȚĂ, CITIȚI TOATE INFORMAȚIILE DE PE SITE.

Cu 24 de ore înainte.

Condițiile pe site: cardul bancar să fie DE CREDIT, nu de debit. Sau un depozit cash de 1500 de euro „pentru siguranță”.

Cu 24 de ore înainte.

Da, recunosc. Puteam să caut toate detaliile de la început, să sun la call-center, să caut eu la rubrica cu steluță. Mai mult ca sigur făceam asta dacă nu ar fi scris „toate costurile au fost incluse„.

Pe rezervare, aveam un număr de telefon de urgențe. Am sunat: „bine ați venit la Hertz”, sunat 4 ore în continuu și nu a răspuns nimeni. Am căutat pe net mașina respectivă, apare ca aparținând FireFly, un serviciu de închiere al unei companii aeriene low-cost. La un search după Firefly review, îți dai seama câte țepe similare s-au dat.

Nu cunosc care e legătura comercială dintre Hertz, Firefly și RentalCars.com, bănuiesc că au aceleași mașini pe care le revând clienților. Dar nu este normal să ascunzi informații în scopul de a face bani pe spinarea clientului. Nu este normal.

Anularea a costat 125 de euro.

Căutați pe net despre toate țepele posibile legate de un serviciu pe care aveți de gând să-l utilizați. De-acum, știți să evitați țeapa Herz, FireFly și RentalCars.Com.