Acum ceva vreme v-am povestit eu despre un concurs cu proiecte CSR care merita susținute.  În concurs au  fost înscrise și aprobate în total 389 de proiecte,  cam 182 la capitolul Educație,  130 la Dezvoltare Comunitara si  77 la Mediu.  Deși am vrea tare mult,  din păcate nu toate aceste pot primi finanțare.  Competiția Idei din Tara lui Andrei oferă finanțare de 200.000 de euro pentru proiecte,  probabil 15.000 de euro pentru fiecare echipa câștigătoare.  Aș fi vrut sa găsesc un proiect high-tech pe care sa îl susțin,  dar pînă la urma am ales altceva.  Lista este aici (votează) .

image

La Educație,  am ales Ideo Ideis.  Festivalul Național de Teatru Tânăr, este un un eveniment dedicat procesului de educație alternativă, pentru tinerii liceeni din România şi Alexandria, și, în același timp, un festival de teatru pentru comunitatea doritoare de experienţe culturale. Este un concept inedit și merita un vot.  Chiar cred în educația alternativa și cum ar fi mai bine,  dacă nu prin teatru?

La capitolul Mediu as fi vrut să văd inovații tehnologice și invenții noi,  dar majoritatea vor doar să facă o schimbare în localitatea lor sau în școală lor,  nu gândesc mai departe.  Am ales totuși proiectul Fauna Urbană,  un concept care poate fi extins în orice oraș și poate fi dus în zonele rurale,  sub alta denumire. Citez: puţină atenţie este acordată însă varietății de specii de plante și animale care populează acest habitat. Aceste specii sunt des afectate de activitățile umane care au ca rezultate fragmentarea sau chiar dispariția habitatelor naturale, poluare (sonoră, a aerului, apei, solului), sau introducerea de specii invazive care pot duce la periclitarea veții speciilor native. 

La Dezvoltare Comunitară nu puteam sa aleg decât Voluntarii SMURD.  Citez: statul nu mai poate asigura finanţarea unor structuri de intervenţie numeroase (atât sub aspectul resurselor umane, cât şi sub aspectul tehnicii si echipamentelor de interventie). Voluntariatul este soluția salvatoare în care va trebui investit. Voluntariatul începe în școală și se continuă toată viața….

Tu ce ai ales?