Am avut ocazia să folosesc pe termen lung un Xiaomi Redmi Note 9, telefon secundar perfect pentru poze. Este modelul ideal pentru tineri sau pentru cei în vârstă care nu doresc performanțe, ci un telefon bun pe care să te bazezi. Face poze de o calitate foarte bună și nu am avut nicio problemă cu el.

Xiaomi Redmi Note 9

Telefonul Xiaomi Redmi Note 9 poate fi cumpărat acum la ofertă cu 674,91 lei.

Ce mi-a plăcut la Redmi Note 9

Inițial, eu testasem doar versiunea Redmi Note 9 Pro. Este mai bine dotată și mai scumpă. Așa că mă bucur că am avut ocazia să utilizez o perioadă Redmi Note 9 pe post de telefon secundar. Practic având un telefon de backup nu te mai stresezi cu bateria telefonului principal. Acela rămâne pentru apelurile legate de muncă sau de familie. Așa că folosești telefonul secundar pentru poze, pentru social media și poate chiar pentru mail. Poți folosi un SIM cu date sau chiar fără acesta, folosind primul telefon ca hot-spot doar când este nevoie. Oricum, acasă ai WiFi, deci nu necesită prea des altă rețea.

Pe de altă parte, este clar un telefon foarte bun pentru tineri. Sau pentru cei în vârstă care nu nu necesită un flagship. Bateria ține foarte bine, iar camerele foto sunt bune. Te descurci cu el orice ai face.

Modelul Redmi Note 9 are un ecran ceva mai compact decât versiunea Pro. Totuși este un IPS Full HD+ și acoperit cu Gorilla Glass 5. Va rezista mai bine în timp. Procesorul este mai economic, de-aici și autonomia mai bună. Oricum, ca telefon secunda rezistă bine, fără SIM, Bluetooth sau locație activă ai autonomie aproape dublă.

Bateria este de 5.020 mAh, de un nivel foarte bun. Încărcare rapidă cu 18W, nu este ea cea mai rapidă, dar este aproape de terminalele mai scumpe. Și camerele foto s-au descurcat excelent.

Camerele foto Redmi Note 9

Camera principală este de 48 de megapixeli. Este fix acel senzor care s-a descurcat excelent în teste de fiecare dată. Destul de mare pentru a capta suficiente detalii. Are procesare AI foarte bună, culorile sunt puternice și pozele ies bine în orice situație. Camera ultra-wide are senzor de 8 megapixeli și s-a descurcat ok în orice situație.

Camera macro este pentru obiecte sau insecte surprinse de aproape. Te descurci și cu cei doi megapixeli, are autofocus ok. Iar a patra cameră este un senzor de adâncime de câmp. Te ajută când fotografiezi portrete să creeze acel efect de blur (ceață) pe fundalul pozei. Pe față are o cameră de 13 megapixeli, este destul de bună pentru orice situație.

Vedeți mai jos fotografii realizate în zilele de vacanță. Totul a ieșit perfect.

Concluzii

Xiaomi Redmi Note 9 este un telefon bun ca model de backup. Sau foarte bun ca model pentru copii și adolescenți, pentru cei în vâstă care nu caută neapărat performanța. Oferă tot ce ai nevoie la un nivel de preț foarte bun.

Telefonul Xiaomi Redmi Note 9 poate fi cumpărat acum la ofertă cu 674,91 lei.

Galerie foto