Am avut ocazia să testez un televizor Horizon 43HL7530U/B, un model Smart TV cu rezoluție 4K, tehnologie HDR, cu sunet Dobly Digital și aplicații inteligente, care poate fi controlat prin Amazon Alexa. Un produs disponibil la un preț incredibil de accesibil făcut special pentru buzunarele românilor.

Detalii tehnice

Display: 43 inch (109 cm), 3840×2160 px, HDR10, LED
Difuzoare: 16W Dolby Digital+, DTS TruSurround HD
Conectivitate: USB, HDMI, VGA, 3.5mm jack, LAN, S/PDIF, CI+ slot, AV, RF
Internet: cablu sau WiFi
Clasa energetică: A+
Aplicații: Netflix, Prime Video, YouTube, magazin de aplicații
Dimensiuni: 974 x 653 x 273 mm
Greutate: 8.2 kg
Preț: 1.200-1.300 de lei (eMAG sau Flanco)

Pro și Contra

Avantajele acestui model:

  • calitate excelentă a imaginii;
  • sunet Dolby avansat;
  • conectivitate la WiFi;
  • aplicații Netflix, Youtube, Prime Video și altele
  • control prin Alexa
  • preț incredibil

Dezavantaje:

  • trebuie dezvoltat ecosistemul de aplicații pentru a include HBO Go și alte soluții românești (pentru pasionați există modelul Horizon 43HL7590U/B pe platforma Android TV 9.0, cu HBO)
  • are nevoie de o telecomantă cu taste pe care să poți scrie;

Păreri despre Horizon 43HL7530U/B

În ultimii ani am avut ocazia să testez nenumărate televizoare smart de la cele mai importante branduri din industrie. Pot să îmi dau cu părerea legat de fiecare aspect al unui astfel de televizor, iar impresia despre Horizon 43HL7530U/B este una bună. Are un nivel de preț excelent și astfel nu-l poți compara cu unele modele flagship ale giganților industriei. Dar ceea ce oferă el la acest nivel de preț este mult peste ce ați putea găsi la ora actuală.

În primul rând mi-a plăcut calitatea imaginii, ecranul de 43 de inch (4K, 3840×2160 pixeli) este certificat HDR10 și poți personaliza culorile, contrastul, luminozitatea, cam tot ce ai nevoie pentru o vizionare de bună calitate. Televizorul dispune de sunet Dolby Digital Plus, se aude foarte bine. Ar fi avut nevoie de mai mult bass, dar asta se poate rezolva ușor cu un soundbar din seria Horizon Acustico sau boxă externă conectată.

Meniul de Settings este foarte intuitiv, ușor de accesat și se mișcă foarte rapid. Pot să vă confirm că sunt televizoare ale unor branduri mari și mult mai scumpe care se mișcă infinit mai încet în meniul de configurare.

Conectarea la Internet a fost extrem de simplă, am descoperit rețeaua și introdus parola și gata. Se poate conecta prin apăsarea butonului WPS de la router pentru o interacțiune mai simplă. Din păcate însă este greu de scris cu telecomanda actuală și ar avea nevoie de o mini-tastatură smart de pe care să poți scrie rapid ce vrei.

Televizorul include o funcție interesantă, Wireless Display, care permite redarea de conținut de pe un dispozitiv mobil compatibil. Dacă nu aveți un terminal dotat cu tehnologia, puteți găsi un adaptor special pentru laptopuri sau desktop-uri. Astfel nu mai aveți nevoie de conectarea la cabluri și aveți o experiență mai fluentă.

Am observat că are și funcție de înregistrare video (PVR – personal video recorder) și promit să o testez.

Aplicații Smart TV și Alexa

Televizorul are browser de Internet instalat deja, are Netflix, Prime Video și Youtube instalate din fabrică. Merg repede, conectarea a fost rapidă, doar introducerea de text rămâne eterna problemă. Include un magazin de aplicații care poate fi accesat și aduce acces la jocuri video și aplicații meteo și altele. Am testat câteva și merg bine. Ar fi avut nevoie de aplicație HBO Go și eventual de aplicații românești precum sunt cele de la ProTV, Eurosport și altele. Probabil ecosistemul va fi dezvoltat pe parcurs.

Altfel, îmi place că dacă urmăresc un clip pe YouTube sau văd ceva pe Netflix pe telefon pot cu o singură apăsare să le văd direct pe televizor. Filmele rulează fluent și nu au fost deloc probleme, calitatea imaginii este excelentă și sunetul este foarte bun.

Conectarea cu Amazon Alexa este simplă, am instalat un Echo Dot pe aceeași rețea și am adăugat în aplicația de pe TV. Din păcate poate doar să deschidă și să închidă televizorul, poate da volumul mai tare sau mai încet. Aș fi vrut să-i spun să dea pe Netflix sau YouTube sau să caute conținut, dar încă nu se poate asta.

Concluzii

Horizon 43HL7530U/B este un televizor Smart 4K excelent, disponibil la un preț foarte bun. Oferă o calitate a imaginii foarte bună, o calitate a sunetului peste medie, aplicații smart și control prin Alexa. Cei interesați pot să-l comande la eMAG sau Flanco.

Galerie foto