Am testat un monitor Philips Moda 27 (276C8/00), un dispozitiv pentru birou, dar care dispune de conectivitate USB Type-C. Mi-a plăcut organizarea mufelor și am citit că a luat un premiu Red Dot pentru design. Ecranul are margini aproape invizibile, ca să vezi totul perfect. Toate mufele, inclusiv alimentarea, se află în picior, astfel că nu sunt vizibile pe birou.

review Philips Moda 27 (276C800) IMG_20211209_144506 (8)-024

Pro și contra Philips Moda 27

Avantaje:

  • design excelent;
  • fără cabluri care atârnă pe birou;
  • calitatea a imaginii foarte bună;
  • poate fi reglat unghiul
  • conectivitate USB Type-C;

Dezavantaje:

Detalii tehnice Philips Moda 27

Ecran: 27 inch, IPS LCD, 2560 x 1440 (QHD), antireflex, 75Hz
Raport: 16/9
Densitate: 109 ppi
Timp de răspuns: 4 ms (gri la gri)
Luminozitate: 350 cd/m²
Contrast: 1000:1
Unghi de vizionare: 178º (O) / 178º (V)
Dimensiuni: 611 x 455 x 185 mm
Greutate: 4,26 kg
Temperatură de operare: 0 – 40 °C
Utilizare: 50.000 de ore
Conectivitate: HDMI 1.4 x 1, HDMI 2.0 x 1, USB-C 3.2 Gen1 x 1
Preț: 1.670 lei la data publicării articolului

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 5]

Impresii după testare

Am testat multe monitoare, dar în ultimul timp focusul a fost pe produse de gaming și mai puțin pe monitoare tip Office. Văzusem modelul Moda 27 la lansarea oficială, la IFA Berlin acum câțiva ani. Au reușit de-atunci să aducă o serie de îmbunătățiri binevenite. Arată excelent și am citit că a fost câştigător al premiului de design Red Dot.

În primul rând am admirat noul sistem de conectare care a fost mutat în piciorul monitorului. Astfel, toate cablurile se duc în spate, inclusiv alimentarea, iar pe birou ai spațiul liber.  M-am mirat inițial când a văzut cablul USB Type-C în cutie, dar este o funcție tot mai căutată și utilizată, mai ales de cei care folosed diverse aplicații mobile. Puteți vedea la mare rezoluție imaginile de pe telefon, iar în același timp dispozitivul mobil se încarcă de la monitor. Tot mai mulți producători introduc pe telefoanele Android sisteme de tip desktop – poți folosi telefonul împreună cu tastatură, mouse și ecran de mari dimensiuni. Chiar și un laptop compatibil se poate conecta și încărca direct de la monitor, fără alte cabluri. Deci este o funcție binevenită.

Ecranul are marginile reduse, este un trend de design acum legat de subțirerea marginilor. Astfel te poți concentra exclusiv pe conținutul afișat și arată totlul mai bine. Ecranul este foarte-foarte subțire, din lateral abia îl observi (vedeți în galeria de mai jos).

Are rezoluție mare QHD (2560×1440 pixeli), iar formatul este clasic (16/9), nu experimentează cu alte dimensiuni.  Este certificat HDR10, adică imaginile au culori mai puternice și contrast mai bun. Gama de culori redate este și ea extinsă (Ultra Wide-Color). Afişajele IPS utilizează o tehnologie avansată care oferă unghiuri extralargi de vizionare, de 178/178 de grade, făcând posibilă vizualizarea afişajului din aproape orice unghi.

Studiile au demonstrat că lumina albastră cu lungime redusă de undă de la afişajele cu LED-uri poate cauza leziuni oculare şi poate afecta vederea în timp. Afectează și calitatea somnului și sănătatea în general. Astfel, setarea LowBlue de la Philips, dezvoltată pentru confort, utilizează o tehnologie software inteligentă pentru a reduce lumina albastră dăunătoare.

Monitorul include opțiuni multiple de conectivitate și poate fi rapid mutat de pe o sursă pe alta – telefon, notebook și PlayStation de exemplu. Pentru jocuri este certificat AMD Freesync astfel încât imaginile sunt mai fluide și nu veți pierde frame-uri.

Concluzii

Philips Moda 27 mi s-a părut potrivit și pentru activitățile de birou, dar și pentru distracție. Este potrivit și pentru filme, jocuri video fără pretenții de nivel profesionist. Este un produs bun, flexibil, cu opțiuni multiple de utilizare. Pe scurt îl recomand cu încredere. Poate fi cumpărat de aici.

Galerie foto