Am stat de vorbă la Mobile World Congress 2015 cu Richard Knight, product manager Samsung Electronics, imediat după lansarea Galaxy S6 și S6 Edge. Fără să dezvăluie foarte multe planuri de viitor, oficialul Samsung ne-a asigurat că

Richard Knight, product manager global Samsung Electronics
Richard Knight, product manager global Samsung Electronics

 

Suntem fără îndoială numărul unu în Europa… Tot timpul căutăm noi metode și tehnologii pentru a îmbunătăți produsele. Acum, datorită lansării Galaxy S6 și Edge, te pot asigura că vom fi și pe viitor numărul unu”, a declarat pentru Computerblog.ro oficialul Samsung.

Richard Knight a subliniat în special îmbunătățirile realizate de Samsung pe partea de design, materialele folosite, culori speciale și efectele de lumină pe care noile culori le dau telefoanelor. Samsung va extinde aceste caracteristici noi, atractive, moderne și la produsele din gama medie și entry-level. „Suntem genul de producător care acoperă toată gama, de la entry-level la produse high-end, iar recenta lansare Galaxy A arată că vom îmbunătăți fiecare gamă. Alegerea mea este Galaxy A5. Vor fi actualizate și modelele ieftine, pentru ca toată lumea să se bucure de noile tehnologii”, a spus Knight.

Galaxy S6 nu concurează cu Note 4, deși ambele sunt premium și adesate aproximativ aceluași public. Oficialul companiei crede că Note 4 este realizat pentru a răspunde nevoilor speciale ale celor creativi și a oamenilor din companii, așa că există o diferențiere între publicul Note și cel al Galaxy S. L-am întrebat și despre Galaxy S6 Edge, Richard Knight consideră că nu vor fi probleme de stoc sau întârzieri de livrare, cum susțineau zvonurile dinainte de MWC. „Va fi în magazine din prima zi după lansarea comercială”, spune el.

Legat de România, oficialul Samsung nu a putut oferi informații specifice țării noastre, postul său fiind unul pan-european. Așa că am încheiat discuția cu o întrebare despre accesoriile smart.

Pentru prima dată în ultimii ani, Samsung nu a lansat la Mobile World Congress un nou ceas smart din seria Gear. Richard Knight consideră că Gear S abia a fost lansat și de aceea nu era cazul pentru un produs complet nou. „Este o piață foarte importantă pentru Samsung și cu siguranță vom anunța noutăți pe acest segment”, m-a asigurat el.