Cum va povesteam mai demult, anul trecut am infiintat o firma noua. Nimic deosebit, stiam toti pasii, birocratia care ne maninca zilele. Asa era prin noiembrie. Cam de Craciun asa, imbecilii care ne conduc dau pe ascuns o lege privind modificarea tuturor codurilor CAEN. Apoi, ne ameninta raspicat cu amenzi. Ni se dau exemple de firme amendate, desi legea nu prevedea un termen clar pentru schimbarea codurilor. OK, ma duc la avocat, pierd 3 zile si cheltui 1.600 de lei sa schimb codurile la ambele firme. Si ce fac cretinii nostri?

La propunerea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Guvernul a adoptat ieri, 27.3.2008, H.G. 322/2008 privind acordarea de facilitati pentru actualizarea obiectului de activitate potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala – CAEN Rev. 2.  Aceasta Hotarare de Guvern este binevenita pentru toti agentii economici deoarece ii scuteste de plata taxelor percepute pentru operatiunea de actualizare a Codului CAEN.

Practi se elimina taxele de schimbare. Cei care au platit deja? Prosti. Suntem prosti ca respectam legile si reglementarile in tara asta… Suntem prosti ca dam bani la stat.  Suntem furati zi de zi si luna de luna de stat.

ads