Am testat Mercusys Halo H50G, un router Wi-Fi de tip Mesh. Adică sunt mai multe elemente care pot fi conectate pentru o acoperire mai bună. Un router central și doi sateliți pentru a duce acoperirea în toată casa sau prin curte. Sau în mici sedii de birou. Merge foarte bine, peste așteptări. Am atins viteze mai mari decât la alte modele testate.

Pro și contra Mercusys Halo H50G

Avantaje:

  • viteze mari de download/upload;
  • ușor de instalat și utilizat;
  • control direct din aplicația de mobil;
  • ;

Dezavantaje:

  • trebuie evitate obstacolele dintre elemente;
  • modulele stau relativ aproape de priză (fir scurt);

Detalii tehnice Mercusys Halo H50G

Wireless: IEEE 802.11 a/n/ac 5 GHz, IEEE 802.11 b/g/n 2.4 GHz
Viteze: 1300 Mbps pe 5 GHz, 600 Mbps pe 2.4 GHz
Putere: 2.4 GHz < 20dBm (EIRP), 5 GHz < 23dBm (EIRP)
Securitate: WPA-PSK/WPA2-PSK
WAN: IP Dinamic/IP/PPPoE/L2TP/PPTP
Protocoale: IPv4 și IPv6
Dimensiuni: 88 × 88 × 88 mm
Conectivitate: 3× porturi Gigabit per unitate Halo
Preț:

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 5]

Mai multe detalii tehnice sunt pe site-ul Mercusys România.

Impresii după testare

În privința Wi-Fi-ului, situția este clară. Orice router îți poate da o viteză mare când ești aproape de el. Situația se schimbă începând de la 5 metri și continuând cu obstacolele care apar: uși, pereți, dulapuri și așa mai departe. Eu am apartamentul sub formă clasică, un culoar lung cu camere pe lateral. Cablul de la Fiberlink și router-ul RCS se află în living. Am net bun în această cameră, pe balconul alăturat și în bucătărie. Însă în camera doi, camera trei și tocmai în baie merge foarte slab. Uneori nu încarcă corect site-urile sau aplicațiile nu se conectează. Așa a apărut nevoia unui router suplimentar. Am vrut o nouă linie RCS în capăt, dar operatorul a atins pragul de sus și nu dorește să aibă venituri mai mari, așa că n-au vrut să o instaleze.

Până acum, foloseam un repeater. Practic, un router normal care poate avea funcția de a „prelungi” rețeaua deja existentă. Este o soluție, de la500-700Mbps în sufragerie poți ajunge la 60-80Mbps în ultima cameră. Destul pentru Netflix sau Zoom sau altele asemenea. Eram curios cum merge sistemul de tip Mesh. Am mai testat unul, dar acela costa spre 2.000 de lei și am rămas cumva cu impresia că trebuie să ai un buget mai mare pentru așa ceva. Ei bine, Mercusys mi-a arătat că nu este cazul.

Plus că e foarte simplu de pus. Practic instalezi aplicația Mercusys Halo din Google Play (sau varianta din App Store dacă ai iPhone). Conectezi cablul de net care iese din routerul actual direct la unul din cuburi, apoi cablul de alimetnare și pui alimentatorul în priză. În nici 20 de secunde vei controla noul router, care este recunoscut instant. Am schimbat numele rețelei (evitați să menționați tipul routerului în numele rețelei!). Am pus o parolă mai greu de ghicit. A făcut restart și gata.

Apoi am adăugat sateliții. Conectat la priză, descoperit în aplicație, sincronizat cu routerul. Atât. Apoi am pus primul cub la circa 5 metri pe hol. Iar al treilea tocmai în capăt, lângă baie și ultima cameră. Totul ok. Am atins și 300Mbps în ultima cameră. Mult mai bine comparat chiar cu routere WiFi 6.

Mi se pare interesant mai ales că nu au un design agresiv cu multe antene uriașe, nu au zeci de becuri sclipitoare, nu ocupă prea mult loc. Au un design discret și cu toate acestea au rezultate peste unele modele dedicate chiar gamerilor.

Sistemul Mesh de la Mercusys

Tehnologia Halo funcționează precum un sistem unificat, pentru a garanta semnale Wi-Fi puternice. Mercusys Mesh Technology oferă conexiuni rapide și stabile, chiar și atunci când te plimbi prin casă. Întreruperea semnalului Wi-Fi este de domeniul trecutului.

Mai exact, ai o singură rețea WiFi folosind inteligent atât spectrul 5GHz, cât și 2.4GHz. Cu un singur nume și o singură parolă. Ești conectat peste tot în casă fără să schimbi tu ceva. Halo menține funcționarea rețelei la capacitate maximă cu ajutorul Adaptive Path Selection, pentru a alege cea mai potrivită rută disponibilă, pe care banda o poate folosi în scopul transmiterii datelor.

Dacă Halo întâmpină probleme, sistemul va reconfigura traseul de transmitere a datelor, astfel încât să acopere lipsurile rețelei și să mențină conectat. Am niște lucrări de renovare într-o cameră și priza de-acolo a devenit neutilizabilă. Sistemul s-a reconfigurat singur și tot am acoperire bună în capăt. Fără să fac eu ceva special.

Garanție timp de trei ani

Mercusys a anunțat extinderea perioadei de garanție a tuturor produselor companiei achiziționate din 2021. Decizia de extindere a garanției produselor a fost luată pentru a oferi tuturor utilizatorilor o protecție cât mai bună a produselor cumpărate. Ea reflectă încrederea pe care Mercusys o are în calitatea dispozitivelor vândute în România.

Printre produsele comercializate de Mercusys în România se numără sisteme mesh, routere, range extendere, adaptoare powerline, switch-uri SOHO și adaptoare.

Concluzii

oferă viteze de acces peste unele routere foarte lăudate și scumpe. Este ușor de instalat și sateliții săi cresc acoperirea în fiecare colț din casă. Are o gestiune excelentă a semnalului și se reconfigurează pentru a asigura conectivitate cât mai bună. Mai mult, ai o singură rețea, cu o singură parolă, iar terminalele rămân conectate oriunde te-ai plimba prin casă. Iar prețul este excelent. Pe scurt, recomand acest produs.

Galerie foto