Samsung a anunțat oficial azi lansarea modelelor mai accesibile, Galaxy A30 și Galaxy A50, așa că am trecut azi pe la standul lor la MWC 2019 să le văd. Mi se par fascinante schimbările pe care le fac cu seria Galaxy A, iar de asemenea urmează curând să vedem și Galaxy M20.

samsung galaxy A50

Detalii tehnice Galaxy A30

Display: 6.4 inch
Procesor: Exynos 7885
GPU: Mali-G71
Memorie: 3/4 GB RAM
Stocare: 32/64 GB
Camere foto: 16 + 5 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
OS: Android 9.0 (Pie)
Baterie: 4000 mAh

Detalii tehnice Galaxy A50

Display: 6.4 inch
Procesor: Exynos 9610
GPU: Mali-G72
Memorie: 4/6 GB RAM
Stocare: 64/128 GB
Camere foto: 25+8+5 megapixeli
Selfie: 25 megapixeli
OS: Android 9.0 (Pie)
Baterie: 4000 mAh

ads

Cele două modele arată similar și au dimensiuni similare, doar că unul are procesor mai bun, plus trei camere foto pe spate în loc de doar două. Diferența o va face însă prețul și sunt curios să aflu cam cât o să coste prin magazinele de la noi. Aspectul este excelent, iar interfața se mișcă foarte bine.

Galaxy A30

Galaxy A30 nu este chiar modelul entry-level din serie, mai este un Galaxy A10 care va fi lansat doar în India. Este totuși modelul mai modest din serie, vine cu ecran și baterie identică cu modelul superior, dar procesorul este Exynos 7885 de pe terminalele mobile entry și mid-range obișnuite. Are chiar versiune cu 3GB de RAM și 32GB de stocare, care va fi probabil cea mai accesibilă. Apoi variantă 4GB de RAM și 64GB de stocare, mai ok pentru nevoile actuale.

Galaxy A30 este construit pentru cei care se află în mișcare tot timpul, fiind dotat cu o baterie puternică, de 4.000 mAh și cu încărcare rapidă. Ecranul Super AMOLED Infinity-U cu diagonala de 6.4″ oferă o experiență interewantă, este diferit de cel de la seria Galaxy S.

Are o cameră foto duală, inclusiv lentilă Ultra Wide, precum și senzor de amprentă situat lângă camera din spate, dar și funcție de deblocare cu privirea – Face Unlock.

Galaxy A50

Este mai bun și probabil mai scump decât celălalt model. Are procesorul Exynos 9610 pe 10 nanometri și cu nuclee la 2.4GHz, are variante de 4 sau 6 GB de RAM și 64 sau 128GB de stocare internă. Camerele foto sunt mult mai bune și au senzori de 25 de megapixeli, iar camera triplă de pe spate are încă doi senzori de 8 și 5 megapixeli.

Galaxy A50 vă permite să realizați și să trimiteți mai departe fotografiile într-un mod revoluționar, cu camera triplă, concepută pentru a reproduce cu exactitate ochiul uman. Surprindeți întreaga scenă cu ajutorul lentilelor Ultra Wide. Împreună cu funcția „Intelligent switch”, camera poate identifica și recomanda când să utilizați modul Wide Shot.

Camera principală de 25 MP face fotografii vii, chiar și în lumină naturală puternică. În întuneric, lentilele inovatoare asigură aceleași fotografii clare prin detectarea unei surse de lumină și reducerea zgomotului. În combinație cu lentilele de adâncime, camera oferă experiența Live Focus, permițându-vă să alegeți exact unde să accentuați.

Camera AI vă ajută să surprindeți cea mai bună scenă, datorită funcției Scene Optimizer, care recunoaște și optimizează 20 de scene și funcția Flaw Detection, care se asigură că veți obține portretul perfect de fiecare dată. Bixby Vision folosește camera, dar și inteligența artificială, astfel încât puteți face cumpărături online, să traduceți texte și să găsiți orice informație aveți nevoie.
Faceți portrete mai bune folosind în camera de selfie funcția Selfie Focus care blurează detaliile din fundal.

Echipat cu senzor de amprentă în ecran, A50 oferă o deblocare intuitivă fără ca aderența să fie modificată. A50 vine într-un design confortabil, subțire, în formă curbată, disponibil în patru noi opțiuni de culoare: Black, White, Blue și Coral.

Din cele două modele prezentate astăzi, doar Galaxy A50 va fi disponibil în România, începând cu a doua jumătate a lunii martie.