Noi surprize pentru fanii seriei de telefoane Samsung Galaxy A, se pare că seria va include zece noi modele în 2019, deși pînă acum se zvonea că Samsung va lansa o serie ieftină care să înlocuiască această gamă.

Sursa foto: NDTV

Știm deja că a fost lansat oficial Galaxy 8S, iar recent am aflat aproape toate detaliile despre Galaxy A90. Tocmai de dimineață am văzut că iar este un model din seria A gata de lansare, Galaxy A30 a fost văzut în teste benchmark și arată foarte bine. Mai mult, citisem în decembrie despre Galaxy A10.

Astăzi, zvonurile vorbesc despre zece modele noi Galaxy A, iar modelele ar putea practic să acopere seria A10-A20…A80-A90. Sunt modele destul de avansate, totuși fără să fie foarte ieftine. Știm despre ele că au ecrane de tip Infinity prezentate de Samsung în toamna anului trecut la conferința cu dezvoltatorii săi. Vorbim despre Infinity-O cu gaură rotundă, Infinity-U cu notch de tip teardrop, Infinity-V cu un decupaj special și unul denumit New Inifinity.

Majoritatea modelelor din seria A vor rămâne comparabile cu A7 2018 sau A9 2019, dar vor fi și diferite. Procesorul care apare cel mai des pe surse este Exynos 7885, cel care a fost și pe A7, dar este posibil să vedem și modele cu Snapdragon precum A9. Unele au două camere foto pe spate, altele trei sau patru, având diferite tehnologii care să acopere cât mai multe segmente. Sunt curios dacă vor veni la test noile modele și cât de repede vor fi lansate în Romania. Anul trecut la ora asta aveam deja A8 2018 la review.

Galaxy A30 are dotări medii, procesorul citat, 4GB de RAM, Android 9, ba chiar are varianta cea mai ieftină cu stocare de 32GB. Deja toate telefoanele ieftine trec la 64GB, deci mi se pare o nouă greșeală tipică pentru Samsung. Dar există și varianta de 64 sau puteți folosi card microSD, așa că merge și așa.

Alte modele sunt mai bine dotate, A90 era cu Snapdragon 710, stocare de 128GB, probabil vom vedea modele cât mai variate care să pună probleme rivalilor atunci când utilizatorii vor încerca să le compare și să calculeze un raport între calitate și preț.

Însă nu trebuie uitat că tocmai Samsung declarase acum vreo doi ani că are în gamă prea multe modele și că acest lucru nu e profitabil, urmând atunci o politică de a reduce din seria de terminale. Dar această decizie nu s-a concretizat, din contră, seria de modele s-a tot lărgit de atunci.