După evenimentul de lansare oficială am avut cam jumătate de oră cu terminalele Samsung Galaxy S7 și Samsung Galaxy S7 Edge, ambele au puncte forte pe care am să le scot în evidență. Am văzut și o grămadă de accesorii dezvoltate de Samsung in-house, husele cu lentilă specială, cu tastatură Qwery, cu baterie și altele asemenea. Am văzut camera Gear 360, dar din păcate nu era operațională. Filmul prezentat de ei prin sistemul Gear VR a fost excepțional însă.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Îmi place mai mult S7 Edge să fiu sincer. Chiar dacă aparent arată la fel ca S6 Edge Plus de anul trecut, este un telefon mai capabil, cu ecran și baterie mai mare. Nu prea sunt alte diferențe, să le luăm la rând. Va diferi sigur prețul, deocamdată știu doar o ofertă de la Vodafone, altceva nimic.
Toți cei care precomandă un Galaxy 7 sau Galaxy S7 Edge vor primi gratuit Samsung Gear VR, dispozitivul pentru realitate virtuală realizat de sud-coreeni în colaborare cu Oculus / Facebook.

Samsung Galaxy S7

Designul S7 este în linie cu modeul S6 fără ecran curbat. Sunt mici schimbări la coțuri sau un spate mai lucios decât anul trecut, greu de observat altfel. Seamănă un pic și cu Note 5, cred că puse împreună sunt destul de asemănătoare.

Este un model mai mic, mai compact, pentru cei care vor un telefon normal, nu o rachetă precum S7 Edge… Are display de 5.1 inch, cu rezoluție 2K (2560 X 1440 pixeli) și o baterie de 3.000 mAh, acestea două fiind singurele diferențe față de celălalt. Evident, diferă și dimensiunile și va fi o diferență de preț între cele două. Procesorul pare foarte puternic, Snapdragon 820 a luat scoruri maxime în testul Antutu pe care l-am filmat eu, scorurile în clipul video de la final. Terminalul are 4GB de RAM, 32/64GB și slot de carduri de memorie MicroSD, pînă la 200GB. Camera foto de pe spate are senzor de 12 megapixeli, iar frontala este de 5 megapixeli. Din ce s-a zis la eveniment sunt pixeli mai mari ca dimenziune, care permit capturarea mai bună a luminii. De asemena, lentila este F1.7, iar optica este mai bună.

Samsung Galaxy S7 versus S7 Edge edge
Samsung Galaxy S7 versus S7 Edge edge

Totul va depinde de preț. În SUA, Samsung Galaxy S7 va avea un preț fără contract de 670 de dolari. La noi este cel puțin atât dar în euro, ba chiar aș zice 770 de euro. Deocamdată singura informație oficială este de la Vodafone. Prețul Samsung Galaxy S7 este de 0 euro cu abonamentul Super Red 89, unul destul de costisitor.
Update 1: mi-a zis cineva ca S7 la Orange este 700 de euro. Bun așa.
Update 2: prețul la Vodafone este 684 euro.
Update 3: la Telekom Samsung Galaxy S7, fără abonament, costă 3.299 lei, iar cu abonamentul Mobil XXL ajunge la 1.199 lei.

Samsung Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 edge

Samsung Galaxy S7 Edge

Cum spuneam, telefonul arată la fel de bine precum S6 Edge Plus de anul trecut, dar este mult mai interesant. Cum spuneam, marginea de la camera foto a fost eliminată, are spatele aproape drept. Se pot cumpăra huse cu lentile speciale pentru S7 Edge, realizate chiar de Samsung.

Terminalul are un display de 5.5 inch cu rezoluție 2.560×1.440 pixeli, iar bateria integrată este de 3.600 mAh. Evident are toate tehnologiile wireless și singurul punct mai slab ar fi că nu are USB 3.1 Type-C. Are USB normal cu mufă micro-USB obișnuită.

Conform informațiilor neoficiale prețul ar fi de 780 de dolari în US, îmi permit să speculez că în Europa va fi 880 de euro. Prețul Vodafone cu abonamentul Super Red 89 va fi de 59 de euro, cu TVA inclusă.
Update: prețul la Orange ar fi de 800 euro.
Update 3: la Telekom fără conectare este 3.699 lei și ajunge la 1.599 lei la abonamentul Mobil XXL.

Revin cu alte informații.

Video: benchmark Samsung Galaxy S7


Galerie foto