Televizoarele Samsung nu sunt gândite doar pentru divertisment, ci pot fi extrem de utile pentru productivitate. Mai ales în contextul în care munca hibrid și de la domiciliu va continua să fie un scenariu preferat de majoritatea angajaților.

Ecranul de mari dimensiuni pe care se poate lucra în ferestre multiple, capacitatea de a conecta accesorii externe utile, precum și aplicațiile disponibile în magazin transformă televizorul în unealtă pentru muncă. Mai mult, conectarea cu un telefon Samsung sau cu un computer vă poate transforma experiența de utilizare. Și rămâne desigur un suport ideal pentru servicii de streaming și jocuri video.

Funcții avansate pentru productivitate

Am testat modelul Samsung Neo QLED 65QN95B. Ecranul mare și tehnologia de sunet constituie deja un avantaj. Însă modelul este genial pentru videoconferințe, nu-mi dau seama cum de n-am descoperit scenariul mai demult. Se poate conecta la el o cameră Logitech pe USB. Include aplicația Google Duo care puteți conversa cu colegii, având o experiență mult mai bună decât pe computer.

Apoi, ecranul poate fi folosit împreună cu un computer, folosind sistemul de conectare wireless (Workspace). Astfel aveți un spațiu de lucru extins pe care puteți lucra mai eficient. De asemenea, tehnologia Multi View vă permite să lucrați în timp ce afișați și imagini din alte surse. Fie discuția de pe grupul de WhatsApp de la birou. Fie poți urmări un meci de fotbal, un documentar favorit sau poate chiar un videoclip legat de subiectul la care lucrați. Se poate afișa în paralel ecranul telefonului de la birou, pe care puteți vedea mesajele, notificările sau alte aplicații care vă pot fi necesare la muncă.

De asemenea, televizorul poate fi folosit împreună cu un smartphone Samsung care încorporează funcția Dex. Tehnologia merge acum fără fire, dacă telefonul și televizorul sunt pe aceeași reațea Wi-Fi. Vă permite experiența unui adevărat computer, fără a avea unul. Are interfața apropiată de un computer normal, cu aplicații similare: browser, office și altele. Se poate conecta o tastatură și un mouse Bluetooth. Poți utiliza aplicații de productivitate, cum ar fi cele pentru conferințe video, cele de tip Office și browser. Se pot viziona fotografiile din galerie sau clipurile video direct pe ecranul mare.

Accesorii cu fir sau fără

Ca și accesorii, se pot adăuga tastatură și mouse Bluetooth pentru a lucra exact ca la calculator. Se pot conecta căști Bluetooth pentru comunicarea audio mai bună. Iar pe USB se pot pune medii de stocare, dar și camera web necesară pentru videoconferințe.

Televizoarele Samsung Neo QLED integrează și aplicația SmartThings. Ea este cea care controlează dispozitivele inteligente din casă. Puteți adăuga acolo mașina de spălat, frigiderul smart, purificatorul de aer sau aparatul de aer condiționat. În acest fel veți avea notificări mereu cu ce se întâmplă în casă.

Concluzii

Deseori, atunci când lucrăm de acasă, simțim nevoia unei pauze pentru a privi la televizor. Mai ales în contextul evenimentelor actuale, când mereu se întâmplă ceva neașteptat și există posibilitatea să ne afecteze și afacerile.

Pe Samsung Neo QLED poți să și lucrezi, dar și să vizionezi știrile în același timp. Să faci videoconferințe sau să urmărești clipuri pe Youtube. Poți să lucrezi de pe laptop sau să folosești doar telefonul Samsung Galaxy cu funcția Dex. Îți schimbă modul de utilizare și te poate face mai productiv.

Galerie foto