Am apucat să revăd la stand noul LG G6, special să testez noile moduri foto. După cum știți au îmbunătățit tehnologia foto și datorită ecranului nou cu format 2:1 se pot face fotografii altfel decât pînă acum. O să vă explic pe rând fiecare funcție.

După cum știți, LG G6 are pe spate două camere foto în loc de una, cu senzori de 13 megapixeli. Prima are o lentilă F1.8 cu un unghi de vizualizare de 71 de grade, iar cea de-a doua are lentilă F2.4 cu un unghi de 125 de grade. Asta permite realizarea de fotografii de tip peisaj atunci când clădirile sau munții nu încăpeau în fotografia normală făcută cu telefonul, vă dau imediat exemple mai jos. Acest gen de fotografie se poate face acum și pe camera frontală din software, aceasta are un senzor de 5 megapixeli, lentila F2.2 și unghi de 100 de grade.

După cum vedeți în prima poză subiectul pare mai depărtat, în a doua este mai aproape, putem considera asta și un fel de zoom optic. Se pot realiza cadre combinate, cum spuneam am făcut și pe camera de selfie la fel.

LG G6 și fotografia pătrată

Noul ecran LG G6 este de 5.7 inch și cu formatul 18:9 sau 2:1. Acest lucru permite împărțirea lui în două pătrate identice, iar cei de la LG au realizat o cameră specială pentru fotografii “square”. Aceasta poate fi folosită pentru a vedea imaginile făcute în timp real și pentru obține astfel cel mai bun cadru posibil – în special pentru utilizarea pe Instagram.

Aplicația știe nativ să facă și GIF-uri, așa că puteți face și așa ceva cu două pînă la 100 de cadre. Se poate schimba și forma pozelor, nu trebuie doar pătrat, merge și format 4:3 sau 16:9.

Abia aștept să testez LG G6 și să iau camera foto la plimbare să vedem cum ies fotografiile.