Vă spuneam că am testat zilele trecute o soluție de plată cu terminalul smartphone care chiar funcționează ok. Ei bine, este vorba despre SEQR, o aplicație pentru telefonul mobil creată de Seamless și introdusă pe piața din România în parteneriat cu GarantiBank. Ea poate fi utilizată în magazine și restaurante, rețeaua urmând a fi extinsă constant. Puteți vedea mai jos, în versiunea finală a clipului, cât de simplu este de utilizat aceasă soluție.

Video: SEQR

Cum funcționează SEQR

Pentru a putea utiliza SEQR trebuie să ai un cont GarantiBank, se poate face gratuit unul nou dacă nu aveți. Aplicația pentru smartphone, disponibilă gratuit în App Store sau Google Play, conectează practic contul curent cu casa de marcat sau cu sistemul de plăți online prin intermediul unui cod QR. Clienții GarantiBank pot descărca gratuit aplicația și își pot conecta contul/conturile curente cu SEQR prin intermediul serviciului de internet banking Garanti Online, la unul dintre bancomatele inteligente sau la sucursalele băncii. Apoi poate fi utilizată la toate magazinele partenere.

Legătura dintre cont și sistemul de plăți se face prin scanarea unui cod QR. Aplicația necesită conexiune de date pe smartphone, pentru a comunica cu platforma de tranzacționare.

La magazin, după ce toate produsele din coș au fost scanate, casierul generează plata prin SEQR, iar apoi puteți scana codul QR aflat la casa de marcat. Apoi aplicația se conectează la platforma de tranzacționare Seamless și plata trebuie aprobată prin introducerea codului PIN. Aproximativ la fel va fi în cazul magazinelor online, clientul va selecta metoda de plată SEQR, apoi se generează un cod QR care trebuie scanat din aplicație. Apoi se confirmă plata cu ajutorul codului PIN.

Aplicația include istoricul tuturor plăților, există chitanțe virtuale salvate digital. De asemenea, puteți vedea pe ea soldul contului.

Seamless și GarantiBank promit de asemenea o secțiune de reduceri și oferte speciale pentru utilizatorii aplicației. Acestea vor fi disponibile într-o secțiune specială din aplicație.

Alte avantaje

Soluția rezolvă problema principală în cazul plăților: teama că datele personale ar putea ajunge pe mâna unor persoane neautorizate. Nicio informație confidențială nu este salvată în telefon sau transmisă comerciantului. Toată comunicarea este criptată prin platforma de tranzacționare Seamless.

GarantiBank are la ora actuală peste 300.000 de clienți. În prezent, se poate plăti cu SEQR în București, la Subway Upground, în rețelele de magazine Bata și For Family, precum și în locațiile HoReCa Bierhaus 67 și Ave Hotel. Soluția este în curs de implementare la nivel național în rețelele magazinelor Nike, Collective, Folli Follie, Converse, .kix, Calvin Klein Jeans, Star Place și Arsis, precum și la ceainaria Tabiet și cafeneaua Antipa. SEQR va fi disponibilă şi în alte locaţii şi oraşe în parteneriat cu comercianți din diverse domenii. Lista actualizată de locaţii şi magazine pe www.seqr.com. Cei de la GarantiBank vor să ajungă la 5.000 de utilizatori la finalul acestui an, la 500 de locații în care se pot face plăți (HoReCa), dar și să ofere promoții cât mai interesante prin secțiunea de oferte speciale.
Aplicația este dezvoltată de Seamless, o companie suedeză care are de asemenea o filială în România. Ei spun că sistemul funcționează și cu NFC (near field communications).