Smartwatch-ul va deveni în următoarea perioadă ceea ce tableta a fost acum doi ani și ceea ce smartphone-ul era acum șapte ani: noutatea care vrea să schimbe piața. Am fost azi la ProTV să particip la ediția I Like IT de sâmbăta asta, ne-am jucat cu mai multe modele smartwatch și ne-am dat cu părerea. Da. Sunt gadgeturi simpatice. Arată bine. Fac unele chestii interesante, unele chestii utile. Dar oare vor schimba din nou piața așa cum au făcut-o smartphone-urile sau tabletele? Nu-mi vine să cred.

smartwatch - gear - imwatch - ipodnano

În următoarea perioadă va fi un haos al smartwatch-urilor. S-au lansat deja Gear, Smartwatch 2, ImWatch sau Pebble. Urmează ceasuri Apple, Microsoft sau Google. Se vor lansa multe modele, toate brandurile mari vor avea în ofertă ceasuri inteligente, ba chiar și brandurile mici. Toți speră că ceasul va fi a treia lovitură dată PC-ului, că acest ceas inteligent se va vinde cel puțin la fel de bine ca și smartphone sau ca tabletele.

Există o șansă, doar dacă Apple reușește iar să facă singurul ceas care va funcționa bine și se va vinde bine. Apoi vânzările vor cunoaște un trend pozitiv pentru toată lumea pînă când va veni locul ochelarilor smart. Sau a altei invenții high-tech.

Personal nu știu dacă smartwatch va prinde. Sunt scumpe și oferă puține avantaje.

Galaxy Gear e simpatic, dar costă 300 de euro. Merge doar cu Note 3 sau Galaxy S4, are foarte multe limitări. Da, e util la volan. Este util dacă faci sport constant. Dar în loc să salveze bateria terminalului, o consumă de tot. Se mișcă bine, dar nu este experiența perfectă. Pentru încărcare sau transfer de date nu are mufa USB direct în ceas, trebuie pus într-o carcasă aiurea și pe care trebuie să o ai la tine și să nu o rătăcești…

I’MWatch este interesant, dar este mai scump decât Gear și se mișcă mai prost, este din generație mai veche, are aplicații care nu merg. Arată foarte bine ca ceas, dar ca să vezi ora trebuie să apeși pe buton… o chestie.

Sony Smartwatch 2 arată bine și are cel mai bun… ceas. Are multe aplicații. Costă sub 300 de euro.

iPod nano este folosit de mulți cu suport special, doar că nu este conectat nicicum la telefon, deci iese din schemă.

Dacă v-am trezit interesul, ne vedem sâmbătă la 10-30, la ProTV 🙂