ESET a lansat oficial platforma Safer Kids Online pentru a menține siguranța copiilor în lumea digitală. Poți câștiga un premiu dacă citești până la capăt acest articol.

UPDATE: am făcut tragerea la sorți!
Răspunsul cu numărul 61 a câștigat conform Random.org. Încarc imediat print screen și filmarea întreagă. FELICITĂRI !

View post on imgur.com

&

Safer Kids Online

Copii sunt vulnerabili și online

Printre utilizatorii internetului se numără mai ales copiii. Statisticile arată că unul din trei utilizatori este, de fapt, un copil. Însă la fel ca adulții, aceștia se confruntă cu pericole specifice atunci când navighează pe internet. Potrivit Centrului de Cercetare a Cyberbullying-ului, 34% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani din SUA au experimentat o formă de hărțuire în mediul online. În același timp, NSPCC, o organizație caritabilă pentru copiii din Marea Britanie, a dezvăluit de curând că poliția a înregistrat în intervalul de doar un an în jur de 9.000 de infracțiuni sexuale asupra copiilor, ce au pornit sub o formă sau alta din mediul online.

Este adevărat că era digitală a adus nenumărate oportunități de progres în întreaga lume, însă pericolele sunt și ele prezente la acest nivel. Copiii, în special, sunt expuși la tot felul de riscuri, iar părinții și școlile, deși au cele mai bune intenții, nu dețin întotdeauna cunoștințele necesare pentru a proteja copiii în sfera digitală. Noua inițiativă ESET, Safer Kids Online, a pornit în misiunea de a crea un mediu digital mai sigur pentru copii și le pune la dispoziție familiilor și școlilor din întreaga lume numeroase resurse educaționale.

ESET a lansat noua sa platformă Safer Kids Online, un site plin de resurse educaționale în acest sens, dedicat construirii unui mediu online mai sigur pentru copii. Aici se vor putea găsi clipuri video, articole și informații de specialitate, care se adresează copiilor, părinților și școlilor, materiale care își propun în cele din urmă să îi ajute pe cei mici să se bucure de internet la întregul său potențial, într-o lume digitală mai sigură.

Resurse pentru copii

Safer Kids Online pune la dispoziție o serie de resurse potrivite atât pentru copiii cu vârste mai mici, cât și pentru adolescenți și părinții acestora. Acestea au fost dezvoltate în cooperare cu psihologi pediatri recunoscuți și cu experți în securitate cibernetică, care se regăsesc în echipa ESET. În mare parte sunt expuse cele mai potrivite practici necesare pentru o navigare sigură pe web și sunt publicate articole tematice, construite în jurul unor subiecte cheie lunare. De pildă, vor fi abordate subiecte precum selfie-urile și riscurile pe care le prezintă partajarea datelor sensibile, semnele actelor de hărțuire cibernetice și cai prin care copii pot identifica și se pot proteja împotriva prădătorilor online.

Se vor organiza, de asemenea, concursuri în care părinții pot câștiga gadget-uri amuzante și educaționale pentru copii. Prin intermediul platformei, va fi disponibilă și o secțiune de materiale ce pot fi printate și folosite în școli sau cluburi pentru copii. Toate resursele puse la dispoziție își pot găsi un uz, de asemenea, în mediile școlare, ajutând la creșterea gradului de conștientizare socială cu privire la protejarea copiilor în mediul online, unele dintre materiale fiind axate pe subiecte precum rețelele de socializare, jocurile online sau protecția antivirus și malware.

Un alt subiect de interes va fi modul în care soluțiile software pot ajuta la protejarea copiilor. ESET Parental Control pentru Android, spre exemplu, permite controlarea conținutului web neadecvat și gestionarea timpului petrecut de copii pe anumite dispozitive, analizând în același timp cât de potrivite sunt aplicațiile utilizate pentru vârsta acestora. Cu o astfel de soluție, părinții pot limita accesul la anumite site-uri sau aplicații. Ei pot primii, de asemenea, rapoarte detaliate despre activitatea online a celor mici, ajutându-i să identifice orice soi de probleme sau obiceiuri negative, înainte de a deveni serioase.

Vă încurajez să vă abonați la newsletterele cu sfaturi legate de protecția celor mici.

Concurs!

Răspunde în comentarii la întrebarea de mai jos și poți câștiga prin tragere la sorți o cameră de supraveghere Wi-Fi 360 2K cu detectie mișcare.

– Care crezi că este cel mai mare pericol cu care se pot confrunta copiii când folosesc rețelele sociale?

Nu sunt acceptate comentarii de un cuvânt gen “Da”, “nu”, “calculator”.

Concursul este deschis până pe 12 aprilie ora 23:59. Tragerea la sorți va fi pe 13 aprilie. Câștigătorul va fi anunțat aici și pe pagina de Facebook.

Scor final