ESET a lansat oficial platforma Safer Kids Online pentru a menține siguranța copiilor în lumea digitală. Poți câștiga un premiu dacă citești până la capăt acest articol.
UPDATE: am făcut tragerea la sorți!
Răspunsul cu numărul 61 a câștigat conform Random.org. Încarc imediat print screen și filmarea întreagă. FELICITĂRI !
&
Copii sunt vulnerabili și online
Printre utilizatorii internetului se numără mai ales copiii. Statisticile arată că unul din trei utilizatori este, de fapt, un copil. Însă la fel ca adulții, aceștia se confruntă cu pericole specifice atunci când navighează pe internet. Potrivit Centrului de Cercetare a Cyberbullying-ului, 34% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani din SUA au experimentat o formă de hărțuire în mediul online. În același timp, NSPCC, o organizație caritabilă pentru copiii din Marea Britanie, a dezvăluit de curând că poliția a înregistrat în intervalul de doar un an în jur de 9.000 de infracțiuni sexuale asupra copiilor, ce au pornit sub o formă sau alta din mediul online.
Este adevărat că era digitală a adus nenumărate oportunități de progres în întreaga lume, însă pericolele sunt și ele prezente la acest nivel. Copiii, în special, sunt expuși la tot felul de riscuri, iar părinții și școlile, deși au cele mai bune intenții, nu dețin întotdeauna cunoștințele necesare pentru a proteja copiii în sfera digitală. Noua inițiativă ESET, Safer Kids Online, a pornit în misiunea de a crea un mediu digital mai sigur pentru copii și le pune la dispoziție familiilor și școlilor din întreaga lume numeroase resurse educaționale.
ESET a lansat noua sa platformă Safer Kids Online, un site plin de resurse educaționale în acest sens, dedicat construirii unui mediu online mai sigur pentru copii. Aici se vor putea găsi clipuri video, articole și informații de specialitate, care se adresează copiilor, părinților și școlilor, materiale care își propun în cele din urmă să îi ajute pe cei mici să se bucure de internet la întregul său potențial, într-o lume digitală mai sigură.
Resurse pentru copii
Safer Kids Online pune la dispoziție o serie de resurse potrivite atât pentru copiii cu vârste mai mici, cât și pentru adolescenți și părinții acestora. Acestea au fost dezvoltate în cooperare cu psihologi pediatri recunoscuți și cu experți în securitate cibernetică, care se regăsesc în echipa ESET. În mare parte sunt expuse cele mai potrivite practici necesare pentru o navigare sigură pe web și sunt publicate articole tematice, construite în jurul unor subiecte cheie lunare. De pildă, vor fi abordate subiecte precum selfie-urile și riscurile pe care le prezintă partajarea datelor sensibile, semnele actelor de hărțuire cibernetice și cai prin care copii pot identifica și se pot proteja împotriva prădătorilor online.
Se vor organiza, de asemenea, concursuri în care părinții pot câștiga gadget-uri amuzante și educaționale pentru copii. Prin intermediul platformei, va fi disponibilă și o secțiune de materiale ce pot fi printate și folosite în școli sau cluburi pentru copii. Toate resursele puse la dispoziție își pot găsi un uz, de asemenea, în mediile școlare, ajutând la creșterea gradului de conștientizare socială cu privire la protejarea copiilor în mediul online, unele dintre materiale fiind axate pe subiecte precum rețelele de socializare, jocurile online sau protecția antivirus și malware.
Un alt subiect de interes va fi modul în care soluțiile software pot ajuta la protejarea copiilor. ESET Parental Control pentru Android, spre exemplu, permite controlarea conținutului web neadecvat și gestionarea timpului petrecut de copii pe anumite dispozitive, analizând în același timp cât de potrivite sunt aplicațiile utilizate pentru vârsta acestora. Cu o astfel de soluție, părinții pot limita accesul la anumite site-uri sau aplicații. Ei pot primii, de asemenea, rapoarte detaliate despre activitatea online a celor mici, ajutându-i să identifice orice soi de probleme sau obiceiuri negative, înainte de a deveni serioase.
Vă încurajez să vă abonați la newsletterele cu sfaturi legate de protecția celor mici.
Concurs!
Răspunde în comentarii la întrebarea de mai jos și poți câștiga prin tragere la sorți o cameră de supraveghere Wi-Fi 360 2K cu detectie mișcare.
– Care crezi că este cel mai mare pericol cu care se pot confrunta copiii când folosesc rețelele sociale?
Nu sunt acceptate comentarii de un cuvânt gen „Da”, „nu”, „calculator”.
Concursul este deschis până pe 12 aprilie ora 23:59. Tragerea la sorți va fi pe 13 aprilie. Câștigătorul va fi anunțat aici și pe pagina de Facebook.
Cel mai mare pericol ar fi că vor fi abordați de false persoane cu apucături de pedofilie care îi vor provoca la discuții indecente sau furnizare de informații private.
Cel mai mare pericol cu care se pot confrunta copiii când folosesc rețelele sociale este lipsa de control asupra conținutului web neadecvat.
Cel mai mare pericol pentru copii cînd folosesc rețelele sociale este că pot fi manipulați de persoane rău intenționate.
Cel mai mare pericol este reprezentat de retelele sociale si implica relationarea cu necunoscuti. Necunoscuti care ii pot ademeni pe cei mici cu diverse ca sa se vada cu ei, sa dea diferite detalii din casa ca sa actioneze apoi.
Se intampla frecvent ,precum toti stim,tot felul de egresari ,hartuiri sexuale,inselatorii la care cei mici raspund in necunostinta de cauza.
Atentie parinti,bunici la copiii d-voastra.
Numai bine.
Online copii pot transmite date bancare sau pot fi victime ale unor retele de traficanti de persoane.
Interactiunea cu persoane necunoscute ascunse in spatele unor conturi de TikTok, Roblox, etc.
Sunt mai multe pericole la care sunt expuși. În primul rând persoane care au identități false îi ademenesc pe copii și îi forțează să intre în rețele de trafic uman, apoi îi pot hărțui și șantaja pentru a obține beneficii și nu în ultimul rând sunt cei care practică buling-ul.
Cel mai mare pericol pentru copiii care folosesc retelele sociale este vulnerabilitatea din punct de vedere emotional dar si victimizarea prin intimidare, hartuire sau amenintare (in unele cazuri se ajunge la depresie, suicid, pierderea increderii in sine). Alt pericol este dependenta de jocuri si internet in cazul utilizarii excesive a calculatorului.
Cel mai mare pericol este reprezentat de retelele sociale si implica relationarea cu necunoscuti.Cele mai frecvente agresiuni pot fi,hartuiri sexuale,culegeri de informatii private.
Cel mai mare pericol pentru copii in folosirea internetului este: buling-ul! Bafta tuturor la concurs, noroc și succes Dane! 👍☺️
Cel mai mare pericol este slăbirea relațiilor cu oamenii din jurul lor.
Pot fi usor ademeniti de persoane rau intentionate .
Sa se imprieteneasca cu persoane rau intentionate
Cyberbullyingul consider ca este o mare amenintare la adresa minorilor
Pentru mine, cel mai mare pericol în folosirea rețelelor sociale de către copii sunt chiar rețelele sociale.
Nu sunt fan al prezenței celor mici pe platforme sociale.
Pericolul pentru copil e bărbații care
Abordează copii mici cu bomboane
Riscul de hartuire, abuz sexual online.
Cel mai mare pericol ar fi sa fie abordati de pedofili sau sa li se ceara poze cu continut indecent, iar cei mici, in naivitatea lor, sa se lase pacaliti.
Cel mai mare pericol este interactiunea cu persoane necunoscute ascunse in spatele unor conturi deFacebook , TikTok etc.
Cel mai mare pericol mi se pare bullying-ul, dar și pedofilii, cam în aceeași măsură.
hărțuirea în mediul online este cel mai mare pericol care poate genera infractiuni sexuale
Pot fi foarte ușor ademeniti de persoane rău intenționate copiii si pot fi atacati pentru informatii persoanle.
Sunt mai multe pericole pt copii. Faptul ca pot fi abordati si ademeniti de pedofili sau chiar rapitori. Pot avea acces la un continut neadecavat minorilor. Pot fi afectati de bullying.
Copiii pot fi păcăliți sa isi divulge date si informații personale si astfel sa ajunga sa fie hărțuiti sau șantajați in a face fapte pe care nu le pot înțelege semnificația sau gravitatea.
Cel mai mare pericol cu care se pot confrunta copiii când folosesc rețelele sociale este folosirea internetului asupra conținutului web neadecvat,interactiunea cu necunoscuții prin frecvente agresiuni cum ar fi hărțuiri sexuale sau amenințare.
Hartuirea, amenintarea, santajul – orice relatie de comunicare cu persoane rau intentionate…
Cel mai mare pericol este acela de a ajunge in situația in care sunt pacăliți, forțați sa facă anumite lucruri, hărțuiți, cyberbullying care este tot mai întâlnit in zilele noastre!
Cel mai mare pericol cu care se pot confrunta copiii cand folosesc retelele sociale ar fi interactiuni cu persoane straine fara sa-si deau seama divulgand informatii despre familie,casa si nunumai.
Ar putea accesa siteuri periculoase,de tipul Dark Webb !
Pericolul este accesul/contactul cu persoane nepotrivite internetul fiind o platformă ce poate deveni repede dubioasă.
Pot fi victime ale unor retele de traficanti de persoane, a pedofililor , buling-ul si a culegeri de informatii.
Cel mai mare pericol reprezentat de retelele sociale presupune relationarea si comunicarea cu necunoscuti ce pot converge spre diferite agresiuni si hartuiri sexuale si/sau obtinerea despre multe informatii personale.
Exista pericolul de a fi ademeniti, urmariti, manipulati si abordati de tot felul de persoane dubioase care le castiga increderea si apoi ii hartuiesc si ii umilesc online sau, si mai rau, dupa ce au castigat increderea copiilor, acestia le dau date personale si accepta sa se intalneasca cu hartuitorii. Conform unui studiu EU Kids Online, din 2019, unul din patru copii este victima a cyberbullyingului online cel putin o data pe luna si doar 5% dintre victime discuta cu parintii despre aceasta problema.
Cel mai mare pericol cu care se pot confrunta copiii când folosesc rețelele sociale cred ca e posibilitatea de a fi contactati de necunoscuti care se dau drept copii, le castiga increderea apoi le cer poze cu continut indecent, sau alte chestii ilegale. Copii sunt mai creduli, pot trimite tot felul de poze si apoi pot fi hartuiti, amenintati etc.
Cel mai mare pericol pentru copii este de a intra in contact cu pedofili sau infractori care se ascund sub niste identitati false iar copii ar putea trimite fotografii cu tenta sexuala sau date despre parinti, locuinta, situatia financiara a familiei sau date bancare.
Un mare pericol pentru copii ar fi relatiile cu necunoscuti pe retelele sociale , care incearca sa-i pacaleasca in diferite moduri , sa-i santajeze , sa-i hartuiasca …
Cel mai mare pericol e continutul neadecvat si furnizarea de date personale
Falsificarea cu alta fotografie
Cel mai mare pericol pentru copii este frica de a nu fi mai prejos decat altii, de a fi atrasi in diferite capcane sunt usor de influentat pentru a te intalni cu iei, sunt visatori trebuie avut grija cu retelele de socializare si urmariti din umbra pentru a nu fi inselati in diferite moduri : pedofili , cersetaroie , bani , droguri etc.
Culegera de informații private despre obiceiurile familiei: mobilitate, comportament, intervalele de absența de la domiciliu
Persoanele rau intentionate pot face mult rau copiilor in multe feluri
Copiii pot fi atrasi in tot felul de activitati periculoase
Copiii sunt prea expusi tuturor pericolelor de tot felul: se pot imprietenii cu persoane nedorite, pot fi usor ifluentati sa faca tot felul de prostii.. etc
Cel mai mare pericol pt un copil in mediul online este interactiunea cu persoane necunoscute, ceea ce poate duce la evenimente deosebit de traumatizante pt cei mici.
Faptul că încă sunt ușor naivi și pot pica într-un necunoscut..asemenea unui miraj..și nu în termeni optimiști..
Filmele cu continut sexual îi poate traumatiza pe copii si persoane necunoscute cu care pot interactiona si care pot avea influenta negativa asupra lor.
Hartuirea sub orice forma si divulgarea unor date personale
Pot ajunge în situații neplăcute din cauza naivității lor,pot interacționa cu persoana răuvoitoare.
Copiii pot intra in posesia unor informatii nepotrivite varstei lor
Copii cat si adulții sunt ușor de păcălit și ușor de manipulat săriturile și tehnologia au ajuns la un nivel avansat de necunoscut și riscuri foarte ridicate de râu. Unui copil cel mai râu i se poate face să fie răpit. Și părinții să sufere și să rămână fără copii. Asta e cel mai mare râu.
Dincolo de scaderea abilitatilor sociale ale copilului si cresterea preferintelor lui pentru activitati statice ce pot favoriza sedentarismul, exista si alte pericole la care se pot expune copiii ce utilizeaza excesiv sau la varste inadecvate siteurile de socializare. Profitand de naivitatea copiilor, anumiti adulti se pot folosi de retelele de socializare pentru a aborda minori cu scopul exploatarii sexuale. La fel de periculosi pot fi si alti copii/adolescenti cu conturi pe astfel de retele care pot hartui si ameninta colegi, din diverse motive.
Cel mai mare pericol pt un copil in mediul online este interactiunea cu persoane necunoscute periculoase
Cel mai mare pericol pentru copii cînd folosesc rețelele sociale este că pot fi manipulați de persoane rău intenționate.
Cel mai mare pericol pentru copii cînd folosesc rețelele sociale este că pot fi manipulați de persoane rau intentionate si care ii fac sa dezvalue diferite secrete , care apoi sa le fie fatale.
cel mai mare pericol e ca
1. DEVIN DEPENDENTI …sa posteze, sa vada, sa scrie comenturi
2.pot fi contactati de persoane dubioase,
3. intra in conflicte cu prieteni si cu persoane straine, orice postare cu multe comenturi ajunge sa fie o cearta pe tema gramaticala iar copiii se pricep si sa greseasca si sa corecteze
Pot fi manipulati de persoane rau intentionate
Copiii pot fi usor manipulati si/sau pot primi informatii nepotrivite varstei lor.
Din punctul meu de vedere cel mai mare pericol este relationarea cu necunoacutii, bullingul .
Cyberbullying-ul este fara indoiala cel mai mare pericol cu care se pot confrunta copiii cand folosesc retelele sociale, si nu este singurul. Cred acest lucru pentru ca este foarte usor de cazut in plasa acestui fenomen, mai ales la varste fragede, si mai mult decat atat, poate fi usor confundat sau trecut cu vederea, repercursiunile putand fi foarte grave si chiar pe termen lung.
Copiii pot fi manipulați de persoane rau intentionate cu mare usurinta si de aici o serie de grozavii se pot intampla. La unele, probabil, nici noi nu putem gandi..
Pericolul este foarte mare deoarece copii pot intra in contact cu persoane care le pot face foarte mult rau, chiar cu pedofili.
Se pot imprieteni cu oameni care sunt mult mai maturi decat spun, din curiozitate se pot intalni in realitate cu acestia. In al doilea rand reclamele neadecvate selectiei de filme/cantece pentru copii/desene animate, am intalnit pe un colaj de muzica de adormit copiii reclama cu secvente cu zombi si bai de sange.
Necunoasterea conținutului web neadecvat și gestionarea timpului petrecut de copii pe anumite dispozitive de catre parintii acestora.
Cel mai mare pericol dpmdv il constituie pedofilii si hackeri ce pot aceesa datele personale sau fisiere.
Pericolul il reprezintă unii indivizi care pot încerca sa ii convingă pe copii sa faca diverse lucruri ilegale sau imorale, care pot sa le ceara informații pe care vor sa le afle despre părinții lor, bunurile din casa, etc.
Sunt multe pericole online, iar copii nu au experiență necesara pentru a evita aceste capcane, nu știm noi adulții uneori cum trebuie sa ne ferim dar ei nici atât. Eu cred că trebuie supravegheata activitatea copilului online pentru a îl putea fetii de eventuale pericole.
Sunt naivi și pot fi hartuit sexual, amenințați, terorizați.
Sint mai multe pericole ,însă cel mai mare și periculos pericol este că acești micuți sa fie abordați de fel de fel de pedofili ,care le cer în primul rând foto cu conținut idencent ,iar ei fiind micuți și naivi sa se lase păcăliți de acești șarlatani ,și atrași în această cursă a pornografiei și prostituției !
Copii sunt inca naivi si cred aproape orice. Pot furniza date personale despre ei sau despre familie, informatii care pot fi folosite de catre alte persoane. De exemplu cand familia este plecata de acasa in concediu, sau cu ce se ocupa parintii, etc.
Lipsa capacitatii de a alege ce este bun in scop educational propriu si accesul la informatii neconforme varstei lor.
pot fi ademeniti de peroane rau intentionate si pacaliti
Continut neadecvat varstei avand acces la multiple device-uri
Dar cel mai mare pericol il consider a fi strainul care iti ofera bomboane, dar la o scara mult mai mare
pedofilii si continutul pornografic
Se expun sau intra in contact cu oameni defecti, se pot expune foarte usor la cyber bullying si la a-si face o imagine gresita despre sine in comparatie cu cei de acolo.
Se ajunge la probleme sexuale timpurii! De asta copiii au copii!
Cel mai mare pericol il constituie hartuirea sexuala si mentala, copiii uneori nu spun daca se simt amenintati.
Pericolele folosirii retelelor de socializare de catre copii sunt: deconectarea treptata de lumea reala, degradarea relatiilor de familie, izolare sociala, dificultati de relationare sau chiar tulburari psihice, hartuire psihica, morala, sexuala
eu cred ca cyberbullying este cel mai mare pericol cu care se pot confrunta copiii cand folosesc retelele sociale
Relationarea cu persoane rau intentionate si continutul web neadecvat varstei.
Sunt riscuri mari că pot intra in conversație cu diferite persoane care le pot face rău
Continutul neadecvat varstei. Atragerea intr-un mediu hipnotizant si daunator.
Cel mai mare pericol este interactiunea cu persoanele necunoscute care reusesc sa manipuleze copii
Cel mai mare pericol il constituie persoanele online care pot profita de naivitatea lor
CA SUNT MULTI OAMENI RAUVOITORI! si pot duce CATRE DRAME daca nu CHIAR TRAGEDII! Iar ca EXEMPLE sunt MULTE din PACATE! Iar autoritatile……………..
Cel mai mare pericol pen care copiii il pot intalni in online este interactiunea cu persoase rau intentionate pe retele de socializare, iar pe locul doi ar fi imposibilitatea de a discerne intre multimea de pagini web cu continut inadecvat, care pot avea un mare impact in educatia lor.
pot fi usor abordati de persoane periculoase
Cel mai mare pericol îl reprezintă faptul că se expun mult prea mult, internetul fiind plin de obsedați sexuali care îl ultima vreme au început să îi abordeze folosind conturi fake cu poze cu copii cam de aceiași vârstă cu a lor.
Consider că cel mai mare pericol îl reprezintă interacțiunea online cu diverși indivizi care nu au interese bune și cel mai grav obscure. Folosesc aplicații de live online și se expun drastic.
Pornografia sau abuzurile „pe internet”, violenta respectiva, din comentarii, reply-uri, e foarte agresiva pentru mintile tinere, ca ale lor.
Pericolul cel mai mare este sa intre in legatura cu diverse persoane antisociale si efectul imediat este derapajul comportamental.
Cel mai mare pericol cu care se pot confrunta copiii când folosesc rețelele sociale este atragerea catre lucruri distructive si nocive
In online sunt foarte multe pericole. Ei sunt mici și naivi, neștiind cu adevărat cine se poate ascunde (vârstă,sex, gânduri) în spatele unei banale conversații. Dacă știi cum să „îi iei” pe cei mici poți afla informații valoroase despre ei și familie. Eu, deocamdată pe fetiță o „urmăresc” cu Family Link, dar citind articolul dvs. mă bucur că am aflat de încă o aplicație.
Cu ajutorul lui Dumnezeu și al aplicațiilor de acest gen, sperăm să fim feriți de toate primejdiile din online.
Cel mai mare pericol e reprezentat de continutul neadecvat care vine din reclame la diferite site-uri pentru adulti dar si posibilitatea de a intra in contact cu persoane care au alte scopuri din legaturile cu copiii.
Cele mai mari pericole cu care se pot confrunta copiii când folosesc rețelele sociale: 1. interactiunea cu persoane rău intenționate; (2. accesarea unor site-uri cu conținut neadecvat; dependența/abuzul de utilizare în scop ludic )
Hartuire, conținut neadecvat, abuz sexual și verbal. Etc.
Hartuire, abuz sexual și verbal, conținut neadecvat. Etc.
Care ca retelele sociale pot incuraja diferite comportamente nesanatoase (consumul de droguri si alcool), pot declansa diferite sentimente (furie, umulinta, invidie) prin postarea unor poze din vacante, masini sau obiecte din casa, perturbarea somnului care poate duce la capacitate redusa de concentrare, anxietate si chiar depresie. Un alt pericol pot fi persoanele rau intentionate care conving copii sa isi expuna poze intime. Cred ca cel mai mare rau il au chiar unii parinti deoarece nu isi supravegheaza corespunzator copii, fiind multumiti ca acestia stau linistiti in fata unui ecran.
Din considerentele mele, uriașul pericol cu care se pot confrunta copiii când sunt pe aceste tipuri de rețele reprezintă interacțiunea cu persoane rău intenționate.
Copii sunt naivi , nu conștientizează că dacă discută cu persoane străine, pot deveni victime , de orice natură…
Cyber bullying-ul este o problema in zilele noastre. Cred ca cel mai mare pericol este sinuciderea. Din cauza unor comentariii rautacioase, pe un fond de deprimare si singuratate, tinerii ajung chiar sa se sinucida. De aceea, e important ca parintii sa comunice cat mai mult cu copiii si noi, ca societate, sa intelegem ca a apela la un terapeut/psiholog nu este o stigma, o rusine. Ce putem face noi? sa vorbim despre problemele mintale mai des, sa nu ascundem sub pres ceea ce simtim.
Accesarea unor site-uri cu conținut nepotrivit vârstei lor (pornografie, violență, incitare la consum de droguri, sinucidere, gambling, plăți online), accesarea unor linkuri care descarcă automat in calculator viruși; acceptarea necunoscuților pe rețelele de socializare, furnizarea informațiilor personale ( adresa de acasa și de la școală, locația intr-un anumit moment)
Mereu curiosi copii pot descoperi pe internet atat lucruri folositoare cat si negative. Din pacate foarte multi copii sunt induşi in eroare de oameni necunoscuti. De aceea este bine sa ne indrumăm copii sa fie deschisi data de noi astfel pot fi prevenite lucruri negative .copii trebuie incurajati sa socializeze cat mai mult cu persoanele din familie.
Cel mai mare pericol este bullingul si grommingul
Pot intra în contact cu persoane nesincere, care nu le vor binele.
Furtul de date personale e principalul subiect
Primirea de informatii nerealiste, care le crede reale.
Cyberbullying, continut neadecvat, violenta, limbaj nepotrivit
Hărțuire în mediul online.
ADULTII CARE SE DAU COPII !
lipsa socializarii reale si jocurilor in aer liber
Cel mai mare pericol, din punctul meu de vedere este expunerea in fata pedofililor și a diverșilor infractori
Pericolul cel mai mare este ca ei sunt fff naivi si usor de manipulat, iar din cauza aceasta se poate ajunge la tragedii…
Cel mai mare pericol eate: hartuirea de toate felurile
Pericolul este foarte mare deoarece copii pot intra in contact cu persoane care le pot face foarte mult rau, chiar cu pedofili.
sa se intalneasca sau sa ofere informatii unor infractori
Pericolul cel mai mare il reprezinta faptul ca multi parinti nu isi invata copii sa navigheze pe internet, nu discuta cu acesteia pericolele care le pot intalni si considera ca linistea lor e fix aceea cand cei mici butoneaza fara oprire in fata unui gadget.
Educatia copiilor reprezinta cheia unei vieti fara griji.
Interactiunea cu persoane care pot fi rau intentionale, din toate punctele de vedere.
Cel mai mare pericol este ca pot lua contact cu persoane care nu sunt sinceri in legatura cu identitatea lor, de ex. pedofili, infractori, etc.
Cyberbullying si siteuri cu continut neadecvat.
Cel mai mare pericol pt copiii care folosesc retelele sociale este posibilitatea de afectare psihica si suicid,ca urmare a hartuirii on line .
Pericolul de abordare din partea persoanelor rau intentionate a copiilor,cu repercusiuni asupra psihicului acestora, culminand cu sinuciderea.
Cel mai mare pericol cu care se pot confrunta copiii când folosesc rețelele sociale este impactul emoțional fiind expuși pentru a fi jefuiți sau victime.
Cel mai mare pericol pentru copii cred ca este accesarea continuturilor web neadecvate, aflarea unor informatii nepotrivite varstei lor si evident ruptura care se produce intre viata reala, socializarea cu familia. Faptul ca acestia devin dependenti, obsedati sa petreaca cat mai mult timp online, ajung sa nu stie ce sa faca daca nu au un telefon la indemana.
Faptul ca se expun la continut neadecvat, afla informatii nepotrivite varstei lor. Devin dependenti de tot ce inseamna online, nu se mai pot integra in societate, se produce aceasta ruptura intre familie si ei.
sa cada intr-o capcana a unui necunoscut
Interacțiune cu persoane necunoscut..
Ei având o vârstă foarte fragedă sunt usor de manipulat.
Copiii,chiar si pana la 18 ani pot fi hartuiti sau contactati de adulti,in diferite moduri neadecvate ,fara ca ei sa-si dea seama pentru a divulga anumite informatii despre ei sau parintii lor.Cred ca putem evita astfel de situatii daca oferim intelegere copiilor si suport,cand acestia au nevoie.
Pot furniza date personale despre ei sau despre familie, informatii care pot fi folosite de catre alte persoane
Salut! Ca sa vorbim de pericolele la care sunt expusi copiii atunci cand folosesc retele sociale avem nevoie de timp mult pentru a expune toate aspectele negative, dar dupa parerea mea bulling-ul si cyber-bullingul, santajul emotional, continut neadecvat varstei, furt de date personale, dezinformare. Bafta tuturor!
În opinia mea, cel mai mare pericol cu care se confrunta copiii în mediul online este hărțuirea, blamarea si actele de violență prin limbaj!
Dincolo de toate pericolele cu caracter de amenințare imediată (hărțuire, abuz, manipulare, etc.) una din cele mai mari amenințări consider că este „setarea” unei gândiri fundamentate pe valori de o calitate îndoielnică și formarea lor într-o masă ușor manipulabilă.
Facem astăzi tragearea la sorți. Avem 141 de comentarii pe blog și 61 pe pagina Facebook. Dar am să le scot din concurs pe cele care nu respectă regulile.
Au rămas 132 pe blog și verific și Facebook acum.
Par toate ok. Avem în total 193 de participanți. Să vedem cine este câștigătorul…
Răspunsul cu numărul 61 a câștigat conform Random.org. Încarc imediat print screen și filmarea întreagă. FELICITĂRI !
https://imgur.com/a/RuhMj8I
&
https://www.youtube.com/watch?v=AU1j-jzA0As
Se pot expune la nenumărate riscuri: infracțiuni sexuale, Hărțuire….
Pot furniza date personale despre ei sau despre familie, , pot fi victime ale unor retele de traficanti de persoane.