Sunt la Budapesta la evenimentul anual Sony în care prezintă produsele electronice lansate la CES 2017. Vorbim despre camerele foto, televizoare, căști și difuzoare, precum și alte dispozitive smart.

Managerul Sony pe zona Europei Centrale și de Sud-Est, Takahito Uesugi, ne-a prezentat pe scurt principalele produse, iar apoi a urmat o sesiune interactivă cu fiecare gamă de produse. Televizarele Bravia de top (seria A1) au trecut complet pe tehnologia OLED, iar noile paneluri 2017 sunt 4K cu tehnologie 8 megapixeli, ca noutate modelele premium au și sunet direct din ecran. Celelalte modele mai accesibile au rămas cu LCD. Sunt mai multe inovații pe partea de disozitive audio, tehnologie Dolby Atmos și altele. Am văzut astăzi RX100v – versiunea 5, plus Alpha 6500, cu stabilizare otpică pe 5 axe și filmare 4K. De asemenea noile obiective Sony, au ajuns la un total de 76 de lentile.

Takahito a anunțat azi că va prelua o funcție executivă la nivel european, pe partea de TV, la Londra.

Televizoarele Sony Bravia OLED

Toate televizoare noi vin cu HDR, dar sunt pe trei niveluri, pornind de la modelele cu HDR accesibile, apoi gama premium cu rezoluție 4K, iar la final gama super-premium cu toate dotările tehnologice de top. Pentru a reduce marginile televizorului, Sony a implementat Acoustic Surface tehnology, astfel că ecranul are un alt strat care vibrează pentru a reda sunetele, inclusiv cu un subwoofer montat pe spate. Găsiți poze în galerie și am simțit și vibrația ecranului. Calitatea sunetului este mai bună decât la televizoarele obișnuite, am urmărit un test comparativ.

Noile modele de televizoarele au și un aspect mult optimizat comparat cu generația anterioară, iar ecranul poate fi văzut din orice unghi, plus că sunetul este multi-direcțional, nu trebuie să stai fix în mijloc pentru a avea cel mai bun sunet.

Pe lângă procesorul de imagine, televizoarele Sony Bravia au un sistem care analizează semnalul digital, dar și unul pentru a analiza panelul televizorului, sincronizând imaginea cât mai bine. Reduce zgomotul de imagine pentru a crește calitatea detaliilor. Sony Bravia A1 Series sunt modelele de top pe gama televizoare.

Am văzut astăzi mai multe dintre modelele de top Bravia OLED, într-un test comparativ cu modelele de anul trecut și cu produsele de top de la unul dintre concureți. Calitatea negrului iese în evidență din prima, am verificat că ambele televizoare aveau setări similare. De asemenea, nivelul de detalii oferit în anumite scene era vizibil mai bun pe ecranele Sony.

Galerie foto