Am urmărit lansările Sony la IFA Berlin 2019: Xperia 5 a fost lansat oficial. Pentru mine a fost o surpriză, nu văzusem zvonuri despre el, iar telefonul s-a dovedit interesant. Totul va depinde însă de nivelul de preț.Hideyuki Furumi, președintele Sony Europa a urcat pe scenă. Vorbește despre produsele Sony care au avut mare succes la public, căștile wireless, camerele foto precum A7R IV. Acum urmează să anunțe noile produse. Shigeki Ishizuka, senior EVP, prezintă noutățile legate de produse.

Detalii tehnice Sony Xperia 5

Display: 6.1 inch OLED, 2520×1080 pixeli, 449 ppi, Gorilla Glass 6
Procesor: Qualcomm Snapdragon 855
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128 GB + mciroSD
Camera foto: 12+12+12 megapixeli (normală, zoom 2x și ultra-wide), 4K @ 30 fps, FHD @ 60 fps, slomo FHD@ 960 fps
Camera selfie: 8 megapixeli
OS: Android 9
Baterie: 3.140 mAh
Preț: neconfirmat oficial

Lansarea Sony Xperia 5

E curios numele, după ce au lansat în primăvară Xperia 1, acum lansează oficial modelul cinci. Xperia 1 a fost primul smartphone Sony în ultimii 10 ani care nu a venit la teste, nu știu de ce. Noul model arată bine, are o serie de dotări bune, dar are și minusuri, ca de obicei.

Sony Xperia 5 a fost lansat oficial la IFA Berlin 2019. Ecranul este de 6.1 inch, OLED, FHD+, iar prezentatorul a anunțat că acest telefon suportă controllere de la PS4, DualShock, pentru Fortnite. Telefonul a fi disponibil în Europa luna viitoare, cu precomanda începând de săptămâna viitoare.

Xperia 5 păstrează formatul Xperia 1 21:9 CinemaWide cu o ramă subțire a ecranului, dar și cu marginea din metal. Ecranul este protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 6, prezentă și pe spatele telefonului. Este un dispozitiv certificat IP65/IP68 pentru rezistența la apă și calitatea componentelor.

Noul flagship Sony are procesorul Snapdragon 855, vine cu 6GB de RAM și 128GB de stocare internă, plus carduri de memorie microSD. Xperia 5 este dotat cu procesorul BionZ X conceput pentru telefoanele mobile, dar și cu un cameră foto triplă, cu senzori de 12MP și stabilizare de imagine Optical SteadyShot. Are un obiectiv de 16mm pentru cadre super-wide, de 26mm pentru scenarii de zi cu zi sau 52mm pentru portrete și zoom (echivalentul a 35mm). Camera frontală este de 8 megapixeli.

Xperia 5 aduce funcția „Smart connectivity” pentru ca utilizatorii să se asigure că rămân conectați întreaga zi la rețeaua optimă. Aceasta folosește motorul de deep learning al Sony (Neural Network Libraries) pentru a analiza semnalele Wi-Fi și a preveni problemele legate de conectivitate care pot apărea în viitorul apropiat. Funcția „Smart connectivity” va trece automat către LTE atunci când anticipează orice fel de blocaj în ceea ce privește conexiunea Wi-Fi, pentru conectivitate optimă neîntreruptă. Are și modem integrat X24 LTE și tehnologia MIMO 4 x 4, care suportă toate frecvențele LTE, inclusiv pe cele joase, pentru conexiune continuă, chiar și în zonele cu acoperire slabă a semnalului.

Bateria de 3.140 mAh pare un punct slab. Are încărcare rapidă prin Fast Charging 18W, dar și modul Stamina care economisește energie.
Sony Xperia 5 va fi disponibil la precomandă în România din 23 septembrie .

Galerie foto Xperia 5