Sony Xperia T mi-a lăsat o impresie generală bună, dar e clar că mai au de lucru pentru a aduce cu adevărat ceva nou. Seamănă oarecum cu Xperia S, are detalii relativ similare, cu îmbunătățiri hardware și penultima versiune Android. Ecranul e măricel, clar, se mișcă bine. Totuși, nu știu ce-i lipsește ca să atragă mai multă atenție.

Sony Xperia T
Sony Xperia T

Xperia T este şi telefonul folosit de James Bond în cea mai recentă producţie Skyfall, care urmează să fie lansată în curând în cinematografe.

Xperia T

Sony Xperia T va fi lansat în unele țări sub numele TX, de altfel deja la IFA Berlin era prezentat cu numele TX. Este prezentat ca vârf de gamă al noii generații Sony Mobile. Are niște caracteristici foarte bune: display Bravia HD cu diagonala 4,55 inchi (chiar dacă scrie 4,6 inclusiv pe site, trust me). Rezoluția e foarte bună, 1280×800 de pixeli, vedeți filme HD 720p în forma ideală. Densitatea este 323 ppi față de 330 ppi pentru iPhone 4S.

Procesorul este cel de la One S, adică dual-core Snapdragon S4 Krait la 1,5 GHz. Stocarea este de 16GB, dar de data asta avem și sloturi de card. Camera foto a trecut la 13 megapixeli, sper să fie mai bună ca la Xperia S. Filmează Full HD.

ads

Software – vine din păcate cu Android 4.0.4, însă Sony promite că va trece la Android 4.1 Jelly Bean la scurt timp după lansare. Sperăm.

Xperia T – design

Ca design mi s-a părut similar cu alte modele, fără o personalitate puternică. Este relativ subțire, dar nu foarte, parcă S3 pare mai subțirel. Nu mi s-a părut nici ușor, dar nici greu, e drept că era și prins cu o grămadă de cabluri de securitate. De asemenea, lumina din sală era destul de redusă, așa că modelul pe negru nu arăta extraordinar. Sunt și niște carcase colorate pe-acolo, să-ți imaginezi cum arată pe altă culoare, dar nu cred că te conving mai mult alea. Poate pe argintiu…

Xperia T – concluzii

N-am apucat să rulez benchmark-urile și pe Xperia T, dar știm deja că stă bine la partea de hardware. Acceleratorul grafic e Adreno 225, un pic mai bun decât versiunea anterioară. Trebuie văzut cu Android 4.1 Jelly Bean ca să ne dăm seama dacă va fi un succes sau nu. Prețul va fi de asemenea un factor important.

Xperia T – poze

[nggallery id=446]