Sony a dezvăluit la Mobile World Congress 2017 două modele mid-range premium, Xperia XA1 și XA1 Ultra, precum și două modele high-end, Xperia XZs și X Premium. Le-am văzut pe toate astăzi, vă povestesc pe rând despre fiecare, mai jos.

Sony Xperia XA1

Este modelul entry level din seria prezentată astăzi, dar nu este chiar slab. Toate modelele păstrează linia de design Xperia, cu colțurile ascuțite, format dreptunghiular, iar Xperia XA1 seamănă cel mai bine cu modelele clasice din seria Compact. Am avut un Xperia Z1 Compact, a funcționat perfect vreo trei ani pînă a crăpat singur, nu mai poate fi utilizat. Modelul nou are ecran de 5 inch, rezoluția viind 720p, procesorule este octa-core, un MediaTek Helio P20, 3GB de RAM (deși nu e confirmat oficial). Stocarea internă este de 32GB, plus slot de carduri de memorie microSD. Camera foto de pe spate este de 23 megapixeli, iar frontala de 8 megapixeli. Bateria integrată este de 2.300 mAh.

Sony Xperia XA1 Ultra

Modelul mai mare urmează rețeta “Ultra”, dar are ecranul de numai 6 inch, nu au mai utilizat 6.4 de data asta. Rezoluția este Full HD, în rest detalii tehnice similare cu modelul anterior. Procesorul Helio P20 este acompaniat acum de 4GB de RAM și stocarea crește la 64GB, dar bateria integrată este de numai 2.700 mAh. Nu știu cum reușesc să le facă foarte groase, dar cu o baterie foarte mică. Comparativ modelele de 6 inch au baterii de 4.000-4.500 mAh și sunt mai subțiri. Camera este de 23 de megapixeli pe spate, dar cea frontală a crescut și ea la 16 megapieli. E foarte mare, te prinzi din prima că e aproape tabletă. Nu avem oficial informații despre preț, iar la capitolul disponibilitate se spune doar că vor fi lansate în culorile alb și negru, cu huse smart și alte accesorii suplimentare.

Sony Xperia XZs

Modelele premium de la Sony nu au fost disponibile pentru hands-on, erau ascunse în niște vitrine de sticlă. Totuși, trec rapid peste detaliile lor tehnice și pun câteva imagini.

Xperia XZs este un flagship echiibrat, de care Sony chiar are nevoie. Ecranul este de 5.2 inch Full HD, iar procesorul utilizat este Snapdragon 820, cu 4GB de RAM. Are o cameră foto cu senzor nou, de 19 megapixeli, precum și o cameră foto frontală pentru selfie de 13 megapixeli. Nu am acum alte detalii despre el, nici despre preț.

Sony Xperia XZ Premium

Acesta este adevăratul vârf de gamă pentru fanii Sony, doar că vine cu Snapdragon 835, deci nu știm când va fi disponibil. De asemenea, aduce ecranul cu rezoluție 4K pe care alți producători s-au ferit să îl testeze (probabil consumă bateria la greu). Are luminozitatea crescută cu 40% comparat cu Z5 Premium care adusese primul ecran cu adevărat 4K. Diagonala este de 5.5 inch, iar procesorul este susținut de 4GB de RAM. Sub capotă are o baterie de 3.230 mAh, într-adevăr, ceva potrivit pentru un astfel de dispozitiv. Are camera foto de 19 megapixeli, lăudată pentru capacitatea de a filma super-slow-motion. Frontala tot de 13 megapixeli, iar stocarea este de 64GB plus card de memorie. Probabil va fi genul de smartphone foarte scump.