Am ajuns astăzi la standul Sony de la Mobile World Congress 2015. Surpriză ! N-avem Xperia Z4 și nici un Xperia Z4 Compact… Chiar nu mă așteptam la asta, după ce timp de doi ani au lansat noi produse extrem de rapid. Probabil costurile au fost mari, iar acum Z4 este amânat. Cum să ai la stand Xperia Z3? Se vede că zona de mobile nu mai este prioritară pentru noul management…
Noutățile au fost Xperia M4 Aqua și Sony Xperia Z4 Tablet. Vi le prezint mai jos.

Sony Xperia Z4 Tablet
Sony Xperia Z4 Tablet

Click pe imagini pentru mărire!

Xperia Z4 Tablet

Tableta rămâne de asemenea una excelentă. Am văzut cam toate modelele Sony de pînă acum, chiar dacă nu vin la teste, le văd la MWC sau IFA Berlin. Au crescut foarte tare de la an la an, iar tableta a fost mereu bine făcută. Acum este ultra-subțire, ușoară și comod de utilizat, iar ecranul este foarte-foarte bun. Cred că este un model perfect pentru pasionații de fotografie, pentru că formatul nu prea e comod pentru filme. Dar pînă la urmă te descurci și așa. Și probabil pentru jocuri este excelentă. În orice caz, îți lasă impresia de produs premium, bine făcut, nu de tabletă oarecare. Cred că este foarte ok și ca „laptop-replacement”, pentru cei care călătoresc, vor să scape de greutatea laptopului, dar au nevoie de un dispozitiv puternic și ușor. Combinată cu o tastatură este foarte ok pentru drum.

Pe scurt niște detalii tehnice: Xperia Z4 Tablet este dotată cu procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 810 pe 64 biți, ecranul are rezoluție 2K , dispune de conectivitate Wi-Fi sau 4G LTE. Durata bateriei este estimată de Sony la 17 ore de video, acumulatorul are 6.000 mAH.

Cam așa arată:

Xperia M4 Aqua

Telefonul este interesant și el – nivelul mediu dar făcut ca un model de top și foarte bine dotat. Prețul estimat acum este de 299 euro fără abonamente. Are procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 615 pe 64 biți, are o cameră foto de 13 megapixeli cu tot felul de tehnologii speciale. Ecranul este de 5 inch Full HD, iar camera frontală de 5 megapixeli. Arată bine, se mișcă ok. Tind să cred că va fi de succes.